Facebook Pixel

Зустрічаємо осінь красиво: вітаміни для шкіри

Зустрічаємо осінь красиво: вітаміни для шкіри

З настанням осені наша шкіра потребує особливого догляду. Адже осінь - це не тільки сонячні дні і романтичні, барвисті пейзажі, але різкі перепади температур, опади і вітер, які не найкращим чином впливають на стан нашої шкіри. Які вітаміни потрібні шкірі восени, щоб вона мала сяючий і здоровий вигляд? Про всі секрети осіннього догляду читайте далі!

Краса зсередини: "осінні" вітаміни для шкіри

Звичайно, восени ніхто не відміняв повноцінний догляд за шкірою, який включає очищення, тонізування, зволоження, живлення і захист. Але не секрет, що шкіру потрібно підживлювати зсередини. Надмірна сухість, висипання, почервоніння і передчасні ознаки старіння шкіри восени часто сигналізують про брак вітамінів. Отримати оптимальний баланс нутрієнтів лише за допомогою харчування в наш час майже неможливо. Тому рекомендуємо використовувати комплексний підхід! Збалансовано харчуємося, п'ємо вітамінні комплекси і використовуємо якісні косметичні засоби.

Вітамін А (ретинол)

Вітамін А по праву вважається вітаміном молодості і краси. До того ж він відмінно бореться з акне і постакне, а також з ознаками старіння шкіри: прискорює процес регенерації тканин, освітлює пігментні плями, сприяє розгладженню зморшок і виробленні колагену. Цінні джерела цього вітаміну - це вершкове масло, рослинні олії, гарбуз, курага, печінка тріски, яєчні жовтки.

Вітаміни групи В

В осінній період ми дуже схильні до нудьги, стресів і депресивних станів. Такі стани часто провокують висипання і почервоніння шкіри. Вітаміни групи В не тільки зміцнюють нервову систему, а й сприяють еластичності шкіри, боряться з дрібними зморшками і подразненнями. Вітаміни групи В містяться в пророслих зернах пшениці, в горіхах, насінні, в кунжуті, буром рисі.

Вітамін В7 (біотин)

Біотин часто називають «вітаміном краси». Це один з найпопулярніших помічників в підтримці здоров'я шкіри, волосся і нігтів. Він помітно покращує колір обличчя і робить шкіру пружною. Найбільше біотину міститься в курячої печінки і яєчних жовтках.

Вітамін С

Вітамін С - це кращий еліксир молодості і краси шкіри. Аскорбінова кислота є потужним антиоксидантом, який стимулює вироблення колагену. Вітамін С відмінно зволожує і підтягує шкіру, посилює ефективність косметичних засобів, освітлює пігментні плями і сліди пост-акне. Саме концентроване кількість аскорбінової кислоти міститься в сухому шипшині, солодкому червоному перці, обліписі і чорній смородині.

Вітамін Е (токоферол)

Вітамін Е вже давно завоював пальму першості в боротьбі за молодість і красу шкіри. Не дарма його часто рекомендують косметологи і дерматологи. Він має антиоксидантні властивості, запобігає зневодненню шкіри, прискорює загоєння ран, сприяє розгладженню шкіри. Міститься в натуральних маслах, горіхах, злакових, насінні, авокадо.

Очищення та тонізація шкіри восени

В осінній період наші сальні залози працюють не так активно, як влітку. Тому не рекомендується використовувати занадто жорсткі миючі засоби. Замініть агресивні гелі та пінки, які містять пави і сушать шкіру обличчя, на більш м'які, кремові очищаючі продукти - наприклад, молочко. Власницям сухої і нормальної шкіри краще очищати шкіру обличчя восени засобами на масляній основі. Вони захищають шкіру від сухості і запобігають лущення.

Також не забувайте використовувати тонік для обличчя перед нанесенням зволожуючих і поживних коштів. Він ефективно очищає шкіру від залишків косметичних засобів, бруду і шкірного себума. Відмовтеся від тоніків, які містять спирт: вони пересушують шкіру, порушуючи природний рівень вологи. Восени краще використовувати продукт на основі рослинної формули, призначений для нормальної шкіри. Він буде тонізувати і зволожувати шкіру, не пересушує її.

Інтенсивне зволоження та живлення

Зволоження і живлення шкіри в осінній період дуже важливо. Легкі креми для обличчя, якими ви користувалися влітку, восени рекомендуємо замінити на більш поживні. Вони створять потужний бар'єр, який буде перешкоджати втраті вологи в шкірі. Використовуйте креми, збагачені натуральними маслами ши, кокоса, авокадо, Аргана, бджолиним воском і ефірними маслами. Ці натуральні компоненти інтенсивно живлять, пом'якшують і зволожують шкіру. Для зволоження шкіри восени також корисно використовувати сироватки. Вони набагато глибше кремів проникають в шкіру, інтенсивно зволожуючи і відновлюючи її. Їх склад часто містить оливкову олію, колаген, масло ши і інші корисні компоненти, які омолоджують шкіру.

Осінні маски і пілінги

Зволожуючі і живильні маски з натуральних компонентів - справжній порятунок для шкіри восени. Власниці сухої і нормальної шкіри можуть використовувати живильні і глибоко відновлюють маски на основі натуральних олій, а жирної та комбінованої - більш легкі зволожуючі маски з фруктовими і рослинними екстрактами. Використовуйте їх 1-2 рази в тиждень, щоб зволожити шкіру і відновити рівень вологи шкіри.

Що стосується осіннього пілінгу шкіри, то він істотно відрізняється від річного. Восени холод і постійна зміна температур негативно позначаються на шкірі, тому вона стає сухою і починає лущитися. Замініть скраб з грубими частинками на більш м'який, зволожуючий пілінг або гоммаж. Ці кошти ефективно видаляють мертві клітини шкіри, при цьому абсолютно не травмують її.

Захист від сонця

Щоб уникнути передчасного старіння, не тільки влітку, а й восени потрібно захищати шкіру від ультрафіолету, Тому у вашій косметичці обов'язково повинен бути сонцезахисний крем. Звичайно, рівень SPF може бути трохи нижче, ніж в літніх засобах. Вибирайте крем з SPF10-15. Якщо ви користуєтеся декоративною косметикою, то віддавайте перевагу тонуючим засобам з сонцезахисними фільтрами.

Як бачимо, осінній догляд за шкірою має свої особливості. Щоб уникнути лущення шкіри, подразнень і почервоніння, важливо збагачувати свій раціон вітамінами, а також не забувати про правильне використання якісних Догляду коштів. Насолоджуйтесь восени і будьте красиві!

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.