Facebook Pixel

Випадання волосся, пов'язане зі стресом. Невже це можливо?

Випадання волосся, пов'язане зі стресом. Невже це можливо?

Випадання волосся клінічно відомо, як алопеція. Як чоловіки, так і жінки можуть страждати від втрати волосся протягом всього свого життя. Якщо у вас випадає волосся, це може бути викликане стресом.

 

Продовжуйте читати, щоб дізнатися, як стрес може вплинути на здоров'я вашого волосся, незалежно від того, чи завжди його вплив чи ні, і що ви можете зробити, щоб допомогти своєму волоссю вирости заново.

 

ТИПИ ВТРАТИ ВОЛОССЯ

Типи втрати волосся, пов'язані зі стресом

Не всі втрати волосся викликані стресом. Існує три типи випадіння волосся, які пов'язані з високими рівнями стресу:

 

Telogen effluvium

Telogen effluvium (TE) виникає, коли відбувається зміна кількості волосяних фолікул, які насправді ростуть. Якщо це зміна відбувається під час фази зростання телогена або спокою, воно може привести до випадання волосся.

  Це проріджування може не відбуватися по всій голові. Воно часто відбувається плямами, особливо в центрі голови. Люди, порушені TE, зазвичай не втрачають всіх волосся на голові.

  У більш екстремальних випадках ви можете відчувати витончення волосся на інших частинах тіла (брови, геніталії).

  TE може бути другим найбільш поширеним випадком випадіння волосся, які спостерігаються дерматологами. Це може відбуватися як з чоловіками, так і з жінками в будь-якому віці.

  Хороша новина в тому, що випадання волосся, що походить від TE, повністюоборотно. TE не пошкоджує волосяні фолікули. Питання полягає тільки лише в тому чи виростуть ваші волосся протягом пари місяців, або це займе набагато більше часу.

 

алопеція

Alopecia areata (AA) є аутоімунним захворюванням, коли ваша імунна система атакує волосяні фолікули. Це може бути викликане стресом, і може привести до випадання волосся.

  Волосся можуть випадати плямами по всій голові, при важчій формі АА, відомої як alopecia universalis, волосся випадає по всьому тілу.

  Волосся можуть рости і випадати повторно протягом певного періоду часу. АА схильні чоловіки і жінки будь-якого віку, зачіпаючи більш шести мільйонів чоловік тільки в Сполучених Штатах.

  На жаль, поки що не існує ніякого відомого лікування для АА, хоча є деякі ліки, що відпускаються за рецептом, які можуть допомогти людям з більш ніж 50-відсоткової втратою волосся.

 

Trichotillomania

Trichotillomania також відома як розлад волоса. Це пов'язано з прагненням висмикнути волосся з голови або інших частин вашого тіла. Це вважається розладом імпульсного контролю.

  Ви можете виявити, що висмикуєте волосся без особливих причин, наприклад, коли вам нудно і чи потрібно відволіктися. Також ви можете висмикувати волосся навмисно - для зняття стресу або позбавлення від негативних емоцій.

  Trichotillomania найчастіше розвивається у маленьких дітей і може тривати все життя. Хоча незрозуміло, що її викликає, дослідження показують, що вона може бути генетичної.

 

Чи є випадання волосся постійним?

 

Якщо випадання волосся викликане стресом, є шанси, що вони ще відновляться, але швидкість росту буде різною.

Зростання людської волосини відбувається в циклі з чотирьох фаз.

В середньому людина має близько 100 000 волосяних фолікул. У певний момент часу кожен з волосяних фолікул знаходиться в різній фазі циклу:

  Анагенной фаза. Це фаза зростання. Вона триває від двох до семи років.

Фаза катагене. Це коротка двотижнева фаза, яка виникає, коли волосяний фолікул починає скорочуватися.

Телоген. Це тримісячний період спокою.

Фаза екзогенна. Ця фаза виникає, коли фолікул викидає волосся і починає нове зростання.

Якщо ваша втрата волосся спричинена стресом, управління стресом може стати ключем до повернення до здорового росту волосся.

 

ЛІКУВАННЯ ВИПАДІННЯ ВОЛОССЯ

Що ти можеш зробити?

Є ряд речей, які ви можете зробити, щоб зменшити втрату волосся і стимулювати нове зростання.

 

Правильне харчування.

Збалансований живильний раціон з цільних необроблених продуктів - ось ключ до здоров'я тіла і волосся.

Хоча важливо включати всі необхідні вітаміни в свій щоденний раціон, є деякі, які можуть мати життєво важливе значення для росту волосся:

Вітамін C. Цей вітамін необхідний для створення колагену, сполучної тканини шкіри, яка міститься в волосяних фолікулах. Продукти, що містять вітамін С - це цитрусові, брокколі, солодкий перець, полуниця.

Вітаміни групи B. Цей комплекс багатьох вітамінів, який сприяє здоровому обміну речовин, а відповідно, забезпечує здоров'я волосся і шкіри. Вітаміни групи B можна знайти в таких продуктах, як темна листова зелень, квасоля, горіхи і авокадо.

Вітамін Е. Цей потужний антиоксидант, який сприяє оздоровленню шкіри голови. Продукти, багаті вітаміном Е - це насіння соняшнику, шпинат, оливкове масло, брокколі і креветки.

Якщо ви не отримуєте достатню кількість цих поживних речовин в своєму раціоні, то вам необхідно задуматися про біологічно активні добавки для волосся.

Вживання достатньої кількості також важливо для загального хорошого самопочуття. Кожна клітина вашого тіла має потребу у воді для правильної роботи.

Чоловіки повинні прагнути до 15 - 16 склянок води в день, а жінки - до 11 - 12 склянок на день. Ця кількість може надходити з продуктів харчування, води та напоїв. Розумно буде випити 8 склянок води, а решта додати з інших джерел.

 

управління стресом

Вивчення того, як ефективно управляти вашими рівнями стресу, може вам знизити ризик подальшого випадання волосся. Звичайно, це часто легше сказати, ніж зробити.

Можливо, вам доведеться спробувати декілька різних методів управління стресом, перш ніж ви знайдете те, що працює для вас.

Популярні способи зниження стресу:

Фітнес. Вправи - відмінний спосіб позбутися від стресу. Спробуйте робити щоденні піші прогулянки, записатися на будь-якої танцювальний клас або просто попрацювати в саду.

Захоплення. Заняття чимось, що вам подобається, може стати відмінним способом боротьби зі стресом. Подумайте про те, щоб стати волонтером, вступити в аматорський театр, або посадити щось в саду, а може почати арт-проект.

Лист. Спробуйте потреттіть кілька хвилин кожен день, щоб написати про свої почуття і речах, які викликають стрес. Розгляд щоденних предметів, які викликають стрес, може допомогти вам знайти способи впоратися з цим.

Дихання і медитація. Медитація і дихальні вправи - це відмінні способи, що дозволяють зосередитися на теперішньому моменті. Ви також можете спробувати методи, які поєднують медитацію з фізичними вправами, такими як йога.

Актуальні методи лікування

Існує ряд актуальних кремів, масел та інших продуктів, які можуть допомогти в випаданні волосся.

Кортикостероїди. Нерецептурних кортикостероїди, такі як преднізон, іноді використовуються для лікування вогнищ алопеції. Вони часто використовуються разом з іншими методами лікування.

Касторка. Це популярний народний засіб для відновлення росту волосся. Хоча народний поголос і говорить про те, що місцеве використання може збільшити ріст волосся, досліджень, які доводять це або зворотне просто немає.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.