Facebook Pixel

Навіщо потрібен лецитин: головний секрет краси, молодості та здоров'я

Навіщо потрібен лецитин: головний секрет краси, молодості та здоров'я

Кожному відомо навіщо потрібен вітаміни С, А, В. багатьом відома користь кальцію, калій, магнію і цинку. Однак, навіть досвідчені лікарі часто не беруть до виду лецитин. Чому так важливо його приймати, як він впливає на здоров'я і красу варто знати кожному, щоб більше не хвилюватися про погане самопочуття, частої застуди і навіть проблеми зі шкірою.

визначення лецитину

На даний момент виділяють два види лецитину: тваринного походження і рослинного. Однак вперше він був виділений в 1845 році видатним французьким вченим хіміком Гобл з яєчного жовтка. І це пояснює назву отриманого і речовини. Слово має грецьке походження від слова жовток.

Лецитин це складні ефіри аминоспирта холіну і дігліцерідфосфорних кислот. Синонімом вважаються фосфоліпіди, оскільки склад це:

  • фосфатидилхолин (19-21%);
  • фосфатіділетаноламін (8-20%);
  • инозитол-містять фосфатиди (20-21%);
  • фосфатіділсерін (5,9%).

Для виробництва сучасного лецитину використовується сировина натурального походження, таке як соя і соняшник, то так само він додатково містить масла, незамінні жирні кислоти, які сприяють його кращому засвоєнню в організмі.

застосування лецитину

Применение лецитина в косметологии

З огляду на його різноманітні властивості, природно припустити, що і його можливості воістину безмежні. Ось лише деякі з них.

  1. У промисловості його використовують для виробництва фарб на масляній основі. При цьому він служить відмінною добавкою для їх розчинення, тому з нього також роблять розчинники. Також він входить до складу вінілових покриттів, чорнил, деяких вибухових речовин.
  2. У косметології, трихолог лецитин незамінний в антивікової терапії, лікуванні вугрів прищів, випаданні волосся.
  3. У медицині його використовують як в чистому вигляді, так і в якості компонента для виробництва ліків для лікування кардіологічних, ендокринних, імунних захворювань, розладів травного тракту, цукрового діабету, ожиріння.
  4. У кулінарії властивості лецитину також використовуються. Виробництва маргарину, шоколаду, випічки не обходиться без його участь. В основному використовується його здатність створювати рівномірну текстуру при змішуванні різних типів жирів. Мабуть найяскравіший приклад - маргарин. Його виробляють з різних видів рослинних олій, часто з додаванням жирів тваринного походження. Без лецитину домогтися рівномірної текстури при їх змішуванні неможливо.

Вплив на організм людини

Влияние на организм человека

Якщо у вас вже була можливість дізнатися про користь для здоров'я, то напевно вам захочеться дізнатися більше, перш ніж лецитин купити. Це цілком нормальне бажання, оскільки кожен, навіть найкорисніший продукт може також мати певні протипоказання.

Що стосується лецитину, то їх практично немає, за умови що ви точно дотримуєтеся зазначену дозування. Невелика таблиця допоможе вам зорієнтуватися, яка порція необхідна щодня.

Для кого

Лецитину грам на добу

дорослі

4-6

Вагітні жінки

6-10

діти

1-4

Чому так важливо заповнювати його запаси? Все просто.

  1. Він бере участь у всіх основних обмінних процесах.
  2. Стабілізує рівень цукру в крові.
  3. Очищає судини від холестеринових бляшок.
  4. Забезпечує повноцінне харчування головного мозку.
  5. Стабілізує роботу серцево-судинної системи.
  6. Нормалізує ліпідний обмін.
  7. Сприяє кращому засвоєнню вітамінів групи А.
  8. Знижує ризик розвитку онкологічних захворювань.
  9. Відповідає за здоров'я репродуктивної системи у чоловіків і жінок.
  10. Незамінний для боротьби із зайвою вагою.
  11. Підтримує імунну систему, активізує її захисні властивості, що особливо важливо в період масових простудних захворювань навесні і восени.

І це тільки основні аспекти, які підштовхують до думки лецитин купити Україна, оскільки міцним, повноцінним здоров'ям зараз рідко хто може похвалитися.

Застосування в косметології

Применение лецитина

У свій час косметика з лецитином здійснила справжню революцію в індустрії краси. Пізніше його славу кілька посунули колаген, гіалуронова кислота, пептиди. Однак, досвідчені косметологи, а також відомі виробники косметики про його корисні властивості не забули і як і раніше використовують в своїй роботі. Як він працює?

  1. Головне властивість здатність забезпечити "попадання" вітамінів А, Е, К в глибокі шари дерми. Професійні косметологи, які роблять маски індивідуально для кожного пацієнта обов'язково додають рідкий лецитин в їх склад.
  2. Надає тонус шкірі, при цьому легко справляється з дрібними зморшками, в'ялістю.
  3. Багато крему для жирної і проблемної шкіри містять лецитин, який нормалізує ліпідний обмін, вироблення себума, володіє антибактеріальними властивостями.

Також почитайте склад шампунів і бальзамів для волосся, якими ви користуєтеся. Як мінімум серії для стимуляції росту волосся, для жирного волосся обов'язкового його містять. Лецитин, ціна якого доступна абсолютно всім, також люблять додавати в косметику дівчата, жінки для підвищення ефективності кремів, шампунів, скрабів, масок.

Для повноцінного розвитку дітей

Для полноценного развития детей

Організм людини дуже складний, складається з величезного кількість мікроелементів. Всі вони взаємопов'язані між собою і недолік одного компонента веде до збою в усій системи. Особливо важливо підтримувати їх баланс у дітей, коли вони ростуть, формуються. Особливо варто виділити три важливих аспекти, коли лецитин і його користь особливо важливі.

  1. Головна особливість новонароджених і дітей молодшої вікової групи бурхливе зростання. Саме в цей період вони відчувають серйозне навантаження на весь організм. Лецитин необхідний для правильного розвитку м'язової системи, внутрішніх органів, але також він впливає на розумову діяльність, здатність концентруватися на певному занятті. Недолік призводить до затримки в розвитку, раннього остеопорозу, ожиріння.
  2. Діти молодшого шкільного віку також відчувають схожі проблеми, проте зростання поступово знижується, в той час як навантаження на розумову діяльність стає дедалі більше. Тому підтримка його рівня вкрай важлива в цей період. Лецитин купити Київ воліють все більше батьків, які багато уваги приділяють освіті дітей. Вони відзначають, що при прийомі дітям стало легше виконувати звичайне домашнє завдання, а також у них залишається досить сил для більш поглибленого вивчення предметів, відвідування гуртків.
  3. Що стосується підлітків, то тут вплив лецитину мабуть проявляється найяскравіше. Формування репродуктивної системи, нестабільний рівень гормонів, призводить до поганої поведінки, повного байдужості до навчання (навіть у недавніх відмінників). Зовні також недолік лецитину відбивається: з'являються прищі, акне, зайву вагу. Тому дуже важливо стежити за харчуванням в цей період, а також в разі потреби забезпечити прийом лецитину у вигляді добавок.

Залишається відзначити, що добавки з лецитином для дітей користуються іноді більшою популярністю, ніж для людей старшого віку. Багато в чому тому, що далеко не всі вони люблять продукти багаті на лецитин.

Для чоловіків і жінок

Для мужчин и женщин

Дорослі, життя яких сповнене турбот про сім'ю, дітей, кар'єрі також потребують підтримки. І чоловікам і жінкам він необхідний для гарного самопочуття, концентрації уваги, але не тільки. Однак лецитин, користь якого важлива для обох статей, все ж має кілька відмінностей по впливу. Розглянемо невелику таблицю.

чоловіки

жінки

Робота м'язової системи

Для нормального формування плоду під час вагітності

Зниження ризику інфаркту, інсульту

Стабілізація гормонального фону час вагітності, менструації, менопаузи

Оптимізація роботи мозку

Запобігає перепади настрою

підвищення стресостійкості

В період годування грудьми забезпечує достатню кількість лецитину для новонародженої дитини

Поліпшення роботи сечостатевої системи

Профілактика захворювань молочної залози та статевої системи, таких як мастопатія, ендометріоз, онкологія молочної залози, матки

Також варто відзначити, що лецитин допомагає знизити шкідливий вплив нікотину на організм курців і підвищує шанси на порятунок від згубної звички.

Лецитин і зайву вагу

Досить часто поштовхом для покупки стає бажання стабілізувати свою вагу. Дійсно, досить часто саме нестача лецитину гальмує цей процес і, незважаючи на активні заняття спортом, дієти бажаний результат досягти досить проблематично. Чому? Причин може бути декілька.

  1. Проблеми з гормонами. Як вже говорилося вище, лецитин приймає важливе участь в їх формуванні. При наявності високого рівня шкідливого холестерину низької щільності, що зустрічається у всіх людей із зайвою вагою. Він перетворює його в корисний холестерин з високою щільністю, який сприяє перетворенню естрадіолу в естріол. В результаті посилюється обмін речовин, ви відчуваєте приплив бадьорості, активності і легше справляєтеся з підвищеними фізичним навантаженнями.
  2. Якщо вам доводилося читати лецитин відгуки, то напевно чули, що він буквально розчиняє жири. Частково це правда, частково вигадка. Справа в тому, що він як раз нормалізує ліпідний обмін, а не порушує його. Тому він допомагає виводити шкідливий жир з організму, при це забезпечує харчування незамінними жирами. Іншими словами, він розщеплює складні, щільні жири, які згодом розщеплюються ферментами і виводяться з організму. Також слід розуміти, що він не є ліками для схуднення, оскільки він не замінить вам здорове харчування і фізичне навантаження.

Лецитин в продуктах

Лецитин в продуктах

Якщо говорити про здоров'я, нормальній вазі, звичайно не можна обійти увагою харчування. Якщо воно повністю збалансовано, ви не надто часто балуєте себе смачною, але шкідливою випічкою, копченостями, фаст-фудом, віддаєте перевагу свіжим овочам, білкової їжі, то швидше за все вам не доведеться хвилюватися про низький рівень лецитину в крові.

Які продукти допомагають нам підтримувати його нормальний рівень?



Назва продукту (100 г)

Зміст лецитину (мг.)

Вівсяна крупа

400

Гречана крупа

460

горох

900

яловичина

850 1000

Олія соняшникова першого холодного віджиму

700 1400

Масло бавовняне першого холодного віджиму

1500 3000

Олія соєва першого холодного віджиму

1500 3900

яйця

3700

ікра риб

10 000

Жовток курячого яйця

9600 11 000

Як показує таблиця, це продукти, які багато хто з нас досить часто вживають. Інша справа, що в період вагітності, наприклад, потреба в лецитині зростає. Тому досить часто лікарі рекомендують приймати його вже в першому триместрі, щоб не довелося підвищувати денну норму споживання продуктів.

Також заслуговує на увагу той факт, що саме високий вміст лецитину знаходиться саме в яєчних жовтках, тому всього два яйця в день повністю компенсують денну норму дорослої людини. Однак він засвоюється в тому випадку, якщо ви віддаєте перевагу яйця зварені круто. У омлети, яєчні і інших стравах його дозування знижена.

Який краще купити лецитин

Какой лучше купить лецитин

Якщо є необхідність підтримати своє здоров'я за допомогою добавок, то не зайвим буде розібратися в тих видах, які пропонують нам відомі виробники зі світовим ім'ям. Розберемо основні два види, які зустрічаються частіше.

  1. Соєвий лецитин виробляють з соєвого масла холодного віджиму. Даний спосіб дозволяє зберегти максимуму натуральних, корисних речовин, який необхідні також, як сам лецитин. Попередньо масло очищають від домішок, що дозволяє домогтися кращої якості кінцевого продукту. Його використовують не тільки для виробництва добавок, але також в харчовій промисловості, оскільки вважається чистим, безпечним для здоров'я продуктом.
  2. Головна відмінність соняшникової лецитину від соєвого різниця в змісті жирних кислот. Його отримують методом екстракції, при цьому лецитин соєвий містить більше жирних кислот, ніж отриманий з соняшнику.

Існує думка, що саме другий вид більш корисний для чоловіків. Дійсно, в соєвої різновиди містяться фітоестрогени, які більше підходять для жіночого гормонального фону. Насправді, клінічні дослідження не підтвердили шкідливий вплив на гормональний фон хлопчиків і чоловіків. Тому можна стверджувати, що цей критерій не може служити підставою для вибору.

різновиди

На що дійсно варто звернути увагу при виборі форма випуску. Більше всім відомий лецитин таблетки, які продаються в аптеках. Однак насправді вибір набагато ширше. Сьогодні можна знайти види:

  • гелевою формі;
  • порошку;
  • капсулах;
  • гранулах.

Для себе варто вибирати той вид, який вам легше буде приймати. Наприклад, якщо є проблеми з ковтанням, то краще підійде питна форма у вигляді гелю. Не менш важливо звернути увагу на дозування і тип. Порція повинна компенсувати недолік в харчуванні, при цьому перевищувати норму точно не варто. Якщо лецитин для дітей, то в його складі також часто можна зустріти комплекс вітамінів, які необхідні для росту і розвитку.

Як правильно приймати

Кожна упаковка, незалежно від виду, виробника містить докладний опис продукту. Час, порції, особливості прийому в ній завжди детально розписані. Вкрай важливо точно дотримуватися рекомендацій, щоб отримати максимум користі від добавок. Якщо раніше ви вже брали добавки від одного виробники, а пізніше придбали продукцію іншої торгової марки, обов'язково вивчіть особливості, оскільки найбільш ймовірно, що тепер стара схема прийому абсолютно неприпустима.

Буває так, що лецитин інструкція випадково загубилася, а ви забули час і дозування. У цьому випадку варто звернутися в магазин, де купували добавку, щоб уточнити потрібні деталі. Не варто вживати добавку "на око". У кращому випадку ви не отримаєте користь, а в гіршому отримаєте передозування.

Вибрати самому або за призначенням лікаря?

В даний час купити лецитин може будь-хто. Однак, отримати консультацію фахівця перед покупкою буде корисно абсолютно всім. Чому?

Для вас підберуть найкращий варіант, з урахуванням особливостей способу життя, раціону харчування, наявності симптомів, які говорять про необхідність добавок.

Якщо вибирати самостійно, то намагайтеся дуже уважно читати лецитин відгуки в інтернеті. Орієнтиром стануть ті, в яких описані аналогічні вашим проблемам симптоми.

На що звернути особливу увагу

Головним критерієм при виборі добавок, продуктів або навіть одягу для вас завжди має бути якість. Продукція відомих європейських і американських брендів має міжнародну сертифікацію, тому відповідають найвищим стандартам.

Найпростіше відправитися в найближчий магазин, щоб придбати необхідні товари. Якщо такі великі обласні центри, як Київ, Харків, Одеса. Миколаїв, Дніпро радують відмінним вибором, то жителям міст

поменше і районних центрів доводиться задовольнятися більш скромним вибором. Однак, це не привід миритися з цією ситуацією, оскільки особлива увага все ж варто приділити якості.

Ще один момент лецитин ціни. Вони також істотно відрізняються, в різних регіонах. Поширені випадки, коли Запоріжжя, Кривий ріг, Полтава, Житомир пропонують покупцям добавки в 2 і навіть в три рази дорожче, ніж Київ. І це ще один аргумент "за" на користь оформлення замовлення в інтернет магазині з хорошою репутацією.

FAQ - Часті питання:

При беременности прием добавок лецитина это обязательно?

Во время беременности потребность организма в лецитине возрастает. Но решение о приеме дополнительных добавок должен принимать врач, который вас наблюдает. Он проведет обязательный опрос, проверит результаты анализов и на основании полученных данных даст свои рекомендации.

Мне непонятно: помогает или нет лецитин похудеть?

До сих пор средства для похудения не найдено.  Поэтому оптимальная формула — спорт и здоровое питание. Добавки из лецитина помогают справиться с новыми нагрузками, а также стимулируют липидный обмен. Поэтому процесс сжигания жиров происходит быстрее и видимый результат порадует вас и окружающих раньше, чем без добавок лецитина.

Какой лучше лецитин подходит для ребенка 7 лет?

Любой, с соответствующей пометкой. Обычно производители указывают дозировки для определенного возраста. Обязательно обратите внимание на форму выпуска. Если ваш ребенок не любит глотать таблетки, то скорее ему подойдут гелевые формы или капсулы.

Может ли быть аллергия на лецитин?

Обычно — нет. Иногда встречается аллергическая реакция на сою и соевые продукты. Однако это бывает крайне редко.

При каких болезнях помогает лецитин пожилым людям?

Лецитин положительно влияет на питание головного мозга. Поэтому при правильном, регулярном приеме отмечаются смягчение симптомов таких болезней, как деменция, болезнь Альцгеймера.

Зміст
  • визначення лецитину
  • застосування лецитину
  • Вплив на організм людини
  • Застосування в косметології
  • Для повноцінного розвитку дітей
  • Для чоловіків і жінок
  • Лецитин і зайву вагу
  • Лецитин в продуктах
  • Який краще купити лецитин
  • різновиди
  • Як правильно приймати
  • На що звернути особливу увагу
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.