Facebook Pixel

Жувальні вітаміни - користь чи шкода?

Жувальні вітаміни - користь чи шкода?

В даний час в багатьох країнах світу вітаміни і їх комплекси користуються великою популярністю. Деякі люди, розцінюють вітаміни як джерело, що поліпшує здоров'я і самопочуття, а також як добавку, що компенсує неякісне харчування.
Є кілька форм випуску вітамінів, в тому числі і у вигляді жувальних і желейних цукерок. Вживати такі вітаміни одне задоволення, оскільки мають легку щільність, приємний смак і неповторний аромат. Однак, деякі етикетки не завжди відображають вірне вміст поживних нутрієнтів і кількість цукру.
Наші консультанти хотіли б вам допомогти в правильному виборі жувальних вітамінів і ознайомити з їх користю для здоров'я.

Що ж собою являють жувальні вітаміни?

За своєю структурою і смаку жувальні вітаміни схожі на жувальні цукерки, але мають більш виражені смакові якості, колір і форму.
Їх популярність очевидна тому, що Желейка подобаються всім діткам, а також і дорослим, які не люблять ковтати великі капсули і таблетки.
Зазвичай, жувальні вітаміни містять желатин, кукурудзяний крохмаль, воду, цукор, а також в них можуть бути додані натуральні барвники. Найпопулярнішими ароматами вважаються лимонний, апельсиновий, вишневий, малиновий і яблучний.
Найчастіше, такі комплексні препарати складаються з декількох видів вітамінів, мінералів і поживних речовин, в тому числі вітаміну Д і кальцію.
Звичайно ж ні для кого не секрет, що кращий спосіб наситити свій організм вітамінами і мінералами - це правильне, збалансоване і своєчасне харчування. Але багато хто не споживають ці вечщества в достатній кількості в силу особливостей харчування і стану здоров'я. Це можуть бути вегани і вегетаріанці, люди похилого віку, у яких уповільнений метаболізм, а також вагітні жінки і діти. Вітаміни з такими характеристиками, безумовно є хорошим вибором і альтернативою капсул і пігулок.

Легкі у використанні і приємні на смак.


Значна кількість людей найчастіше віддають перевагу желейні вітамінів через їх фруктового і солодкого смаку. Це один з факторів через якого діти жують їх із задоволенням.
Крім того, така форма вітамінів легко розжовується і підійде людям які не в змозі ковтати таблетки. З цієї причини напрошується висновок - така форма вітамінів, припаде до смаку як дітям, так і дорослим. Додавши їх до свого раціону харчування можна і відчути ніжний смак і неймовірний натуральний аромат. Вітаміни у вигляді желатинових цукерок порадують будь-якого ласуна.
Але є і недоліки прийому цих чудових вітамінів. Вони можуть містити набагато більше цукру, харчових барвників і ароматизаторів ніж заявлено на етикетці. А це загрожує ожирінням, серцево-судинними захворюваннями та хворобами зубів і ясен.
Є норми споживання цукру в добу, які бажано дотримуватися, якщо ви хочете залишатися здоровими довгі роки. Американська кардіологічна асоціація рекомендує чоловікам не більш як 37,5 г цукру на добу, 25 г - жінкам і стільки ж дітям у віці 2-18 років. Якщо навіть вам здається, що цукру зовсім небагато, все ж необхідно враховувати щоденна кількість жувальних таблеток. Більш того, якщо в складі вітамінів ви не знаходите цукру, то це зовсім не означає, що його там немає. Він можні бути в цукрових спиртах, які вказані на етикетці в загальній кількості вуглеводів. І нарешті, Желейка, іноді містять штучні барвники, які небажані для організму, що розвивається дитини.
Також не слід вживати, більше ніж рекомендується, жиророзчинні вітаміни A, D, E і K, оскільки вони накопичуватися в тканинах і жирових відкладеннях. Що особливо важливо для малюків, які сприймають жувальні вітаміни як цукерки і можуть їх з'їсти більше рекомендованої дози.

Зміст
  • Що ж собою являють жувальні вітаміни?
  • Легкі у використанні і приємні на смак.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.