Facebook Pixel

Лейкорея

Лейкорея - це не самостійна хвороба, це лише симптом деяких захворювань жіночих статевих органів. Для лейкореї характери слизові виділення білого або жовтуватого кольору, які утворюються в піхву. Більш поширена назва даного симптому - білі.

опис хвороби

Лейкорея або білі - це рясні, незвично надмірні виділення, які утворюються в статевих органах жінки. Такі виділення можуть бути водянистими, слизовими, сукровичні, можуть мати білий, біло-жовтий або біло-сірий окрас і супроводжуються неприємним запахом. Разом з белями з'являється свербіж, печіння і відчуття постійної вологості на зовнішніх статевих органах.

Виділення з піхви фізіологічно повинні бути нерясні, прозорі, а також не повинні дратувати шкіру або мати неприємний запах. Навіть при не порушеною мікрофлорі піхви, кількість виділень збільшується в передменструальний період і під час вагітності.

Поява Белей є симптомом змін в статевих органах патологічного характеру (пухлини, запалення), а також деяких загальних захворювань (цукровий діабет, туберкульоз, хвороби крові та кровотворних органів). Лейкорея може виникнути в результаті опущення стінок піхви, що не дотримання правил особистої гігієни, використання деяких контрацептивів і в результаті травм.

Найчастішою причиною появи білій є запалення слизової оболонки піхви - кольпіти.

Симптоми

Щоб бути повністю впевненою, що це саме білі, необхідно спочатку розібратися, які виділення є нормою:

• Світлі;
• Без запаху;
• Не більше кількох міліграмів на добу;
• У період перед менструацією або під час вагітності незначно посилюються.

Якщо у жінки змінюється характер виділень без явних на те причин, вони стають більш рясними, водянистими, з'являється запах і біле забарвлення, саме час звернутися до фахівця. Білі супроводжуються певними больовими відчуттями, дискомфортом, свербінням і палінням. Якщо до цього всього приєднуються ще й гнійні виділення - в організмі з'явилася інфекція або розвивається запалення. Без належного лікування така симптоматика може перерости в більш серйозним жіночих хвороб. Наприклад, виділення з домішками крові можуть свідчити про розвиток пухлини.

Білі бувають декількох типів, в залежності від місця запалення або розвитку інфекції: вагінальні, маткові, трубні, шеечние і патологічні.

причини

Поява Белей свідчить про зміни в організмі жінки. Існує величезна кількість факторів, які можуть викликати такі зміни, починаючи від цукрового діабету і закінчуючи новоутвореннями. Також білі є одним з найбільш явних ознак початку запального процесу в жіночому організмі, пов'язаних з репродуктивною системою.

Фактори, які сприяють появі лейкореї:

• Оральні контрацептиви;
• Спринцювання і неправильне використання антисептичних засобів;
• Мікротріщини статевих органів;
• Алергічні реакції.

Рекомендації по харчуванню

Правильне харчування відіграє важливу роль у відновленні захисних сил організму і сприяє лікуванню захворювань, які і є причинами Белей. Раціон повинен бути насичений корисними вітамінами і мікроелементами. Головними в такій дієті є свіжі фрукти і овочі, кисломолочні продукти і морепродукти. З раціону слід прибрати алкоголь, борошняне, солодке і фаст-фуди. Також, дієтологи рекомендують обмежити вживання солоність і прянощів, копченої та смаженої їжі.

Ця інформація має виключно рекомендаційний характер. Перед вживанням порадьтеся з лікарем.
5% від кожного замовлення йде на допомогу зсу. Все для нашої перемоги! Слава Україні!
-10% на перше замовлення після реєстрації*. Промокод: new10