Facebook Pixel

Трихомоноз

Трихомоноз - запальне захворювання, яке вражає органи сечостатевої системи і ставитися до групи венеричних хвороб. Збудником трихомонозу є вагінальна трихомонада - найпростіших, клас джгутикових. Захворювання діагностують у 60-70% жінок, які ведуть активне статеве життя і страждають від надмірних Белей.

Це одне з найпоширеніших захворювань статевої системи, які передаються статевим шляхом. За частотою звернень до спеціалістів, трихомоноз вже давно обігнав гонорею і навіть сифіліс.

опис хвороби

Трихомоноз або трихомоніаз - запальний процес статевих органів, викликаний інфікуванням вагінальної трихомонадой. Зараження відбувається при вагінальних статевих контактах. Під час орального або анального статевого контакту інфікування трихомонадой практично неможливо. Природним середовищем проживання даного мікроорганізму є тепле і вологе середовище, така як в жіночій піхві. Слизові оболонки рота, глотки і прямої кишки не сприяють виживанню Trichomonas vaginalis.

Трихомоноз - єдине захворювання венеричного типу, яке може передаватися побутовим шляхом (через вологі мочалки, рушники), хоча й трапляється таке досить рідко. При цьому, інфікування при купанні в басейні або водоймі неможливі.
У 80% пацієнтів вилікувати трихомоніаз не виходить, так як регулярно відбувається повторне інфікування.

Інкубаційний період захворювання складає 1-4 тижні після зараження. Але відомі випадки, коли трихомоноз ніяк не проявляється як у чоловіків, так і у жінок. При цьому, чоловіки частіше виступають носіями даного захворювання.

Симптоми

Захворювання значно знижує якість життя жінки, викликає порушення менструальної і сексуальної функцій. У більшості випадків симптоми малопомітні. Для трихомоніазу характерні такі ознаки:

• Поява виділень гнійного або пінистого характеру з сечового каналу;
• Дискомфорт, болі і печіння при сечовипусканні;
• В уретрі відчувається свербіж, біль і печіння;
• Спостерігається незначне підвищення субфебрильної температури (до 37-37,5);
• Погіршення самопочуття без явних на те причин.

У чоловіків в 80-90% випадків трихомоноз проходить безсимптомно. Але якщо і виявляється захворювання, так через появу печіння під час сечовипускання, під час статевого контакту і після нього. Trichomonas vaginalis викликає хронічний простатит, так як вражає передміхурову залозу.

причини

Зараження вагінальної трихомонадой в більшості випадків відбувається при внутрішніх статевих контактах. Набагато рідше відбувається інфікування побутовим шляхом: через чужу вологу мочалку або рушник, загальний санвузол або ванну.
Сприяють фактори зараження трихомоніазом:

• Часта зміна статевих партнерів;
• Невикористання бар'єрних контрацептивів при статевої близькості;
• Нехтування правилами особистої гігієни, використання чужих коштів (рушник, мочалка і пр.);
• Загальний санвузол і ванна.

Рекомендації по харчуванню

На час лікування захворювання пацієнтові необхідно дотримуватися дієти. Дієтологи рекомендують виключити з меню гострі та солоні страви, жирну їжу та алкогольні напої.

Для кращого ефекту лікування необхідно вживати продукти, які сприяють поліпшенню імунітету. Найбільш корисними стануть продукти, що містять вітаміни А, Е і С, а також цинк. У раціоні повинні бути присутніми молочні та кисломолочні продукти (йогурт обов'язково!), Риб'ячий жир і філе, печінку і яйця, чай з лимоном або шипшиною, свіжовичавлені фруктові соки, кольорова капуста, шпинат і часник. Кращим джерелом цинку є морепродукти, особливо устриці.

Ця інформація має виключно рекомендаційний характер. Перед вживанням порадьтеся з лікарем.
5% від кожного замовлення йде на допомогу зсу. Все для нашої перемоги! Слава Україні!
-10% на перше замовлення після реєстрації*. Промокод: new10