Facebook Pixel

Фригідність

Фригідність - це стан проявляється відсутністю статевого потягу і збудливості у жінок. Таке порушення також характеризується відсутністю будь-яких відчуттів під час статевого акту і його завершального етапу - оргазму. Захворювання також відомо як статева холодність або гіполібідемія.

Згідно зі статистичними даними, різні форми фригідності діагностовано у 13% жінок. Від розладів статевого потягу страждають близько 40% жінок.

опис хвороби

У чистому вигляді фригідність трапляється дуже рідко. У більшості випадків до медпрацівників звертаються жінки зі скаргами на порушення статевої функції, які пов'язані зовнішніми обставинами: порушеннями психоемоційного стану, хворобами, аномаліями розвитку статевих органів або несумісністю.

Існує кілька видів фригідності. Залежно від причин виникнення розрізняють первинну (у пацієнтки ніколи не виникало статевого потягу) і вторинну форми (дисфункція проявилася у жінки, яка раніше вела звичайну інтимне життя). Розрізняють оборотну і необоротну стадії захворювання. При незворотною формі причина фригідності має органічний характер і не проходить навіть після усунення причин. При оборотної формі спостерігається тимчасова дисфункція функціонального характеру, яка відновлюється відразу після усунення причин.

Існує також класифікація в залежності від причин виникнення захворювання. Тимчасові порушення статевого потягу, викликані деякими захворюваннями, прийнято називати симптоматичної фригидностью. Захворювання вродженого характеру, пов'язане з недорозвиненістю функції жіночої сексуальності - це конституціональна форма. При запізнілому прояві сексуальної функції говорять про ретардационной фригідності. Зниження лібідо під впливом психічних факторів - психічна форма. Стан, викликаний тривалим утриманням - абстинентний фригідність.

Симптоми

Ознаки даного захворювання позначені в самій розшифровці терміна фригідність:

• Відсутні сексуальний потяг, фантазій і бажання інтимного плану;
• Статеве збудження і оргазм повністю відсутні або проявляються дуже слабо;
• Під час статевого акту і після його завершення у жінки виникає дискомфорт і болі;
• Апатія, небажання інтимної близькості і відсутність будь-якого інтересу до протилежний від підлоги.

причини
Фактори, які можуть викликати дане захворювання, в більшості випадків пов'язані з розладами психічного плану. При істинної фригідності у жінки не виникає бажання інтимної близькості або сексуальний потяг не з її провини. При уявної формі захворювання мають місце фізіологічні або психологічні розлади:

• Вживання наркотиків і алкоголю;
• Пережиті психологічні травми, пов'язані зі зрадою, насильством, ревнощами;
• Боязнь близькості через небажання мати дітей;
• Відраза до партнера, біль під час статевого акту;
• Перенапруження фізичного або розумового характеру;
• Депресії;
• Гінекологічні та інфекційні захворювання;
• Пороки статевих органів, порушення в їх розвитку, аномалії.

Рекомендації по харчуванню

Фахівці рекомендують при уявної фригідності заново переглянути свій раціон і внести в нього корективи. Для підвищення жіночого лібідо корисними будуть такі продукти, як червоне м'ясо (тестостерон, який міститься в свинині та яловичині, збільшує інтерес до протилежної статі), устриці (природний афродизіак), риба, яйця, прянощі і спеції, насіння гарбуза, банани і шоколад, авокадо, селера і овочі, алкоголь в помірних кількостях.

Ця інформація має виключно рекомендаційний характер. Перед вживанням порадьтеся з лікарем.
5% від кожного замовлення йде на допомогу зсу. Все для нашої перемоги! Слава Україні!
-10% на перше замовлення після реєстрації*. Промокод: new10