Як вибрати вітаміни для жінок

Категорії

Багато хто вважає, що поділ вітамінів на чоловічі і жіночі - просто маркетинговий хід, але це не так. Вітаміни для жінок відрізняються за призначенням від чоловічих, оскільки потреби жіночого організму фізіологічно відрізняються. Наприклад, вітамін С чоловікам потрібен більше, а ось потреба в залозі у жінок вище, ніж у представників сильної статі. Тому якщо жінка почне приймати вітаміни, призначені для чоловіків, вона може отримати занадто високу дозу одних елементів і недостатня кількість інших.

 

Які вітаміни потрібні жіночому організму:

 

Вітамін А відповідає за хороший зір і формування кісткової тканини, а також допомагає зберегти здоров'я шкіри, волосся і нігтів.

 

Група вітамінів В має широкий спектр функцій. В організмі жінки вони потрібні для належного функціонування нервової системи, беруть участь в метаболічних процесах, в кровотворенні, а також у формуванні імунітету. Особливо важливим для жінки є вітамін В9 (фолієва кислота), від його рівня в організмі залежить регулярність менструального циклу і гормонального фонду в цілому.

 

Для нормальної роботи імунної системи потрібен вітамін С. Саме він є сильним антиоксидантом, який уповільнює процес старіння організму і допомагає краще засвоюватися залозу.

 

Одним з найбільш важливих вітамінів для жінок є вітамін Е. Він відповідає за нормальну роботу статевих залоз і репродуктивне здоров'я.

 

Щомісяця у жінки проходить менструація, і щоб заповнити крововтрату, необхідно залізо. Воно відповідає за процес кровотворення і важливо для клітинного дихання, а ще для здоров'я нервової системи.

Також важливим елементом є цинк, він допомагає підтримувати в тонусі гормональний фонд, приводить в норму метаболізм. Крім цих факторів він потрібен для здоров'я волосяних фолікулів.

Не варто забувати і про синтез колагену в жіночому організмі, адже саме він є "будівельним матеріалом" для шкіри.

Кожен день організм потребує вітамінів, їх нестача позначається на зовнішності і самопочутті. Щоб визначити, якого вітаміну недостатньо, потрібно зробити аналіз крові - цей спосіб дозволить точно дізнатися дефіцит. Але іноді можна обійтися симптомами, які говорять про те, яких "жіночих" вітамінів і мікроелементів недостатньо:

  • суха шкіра, роздратування і лущення - це ознака того, що в організмі недостатньо таких вітамінів як А, Е, В2, В3, В12, заліза і сірки;

  • випадання волосся пов'язане з нестачею вітаміну В3, заліза, а також магнію і цинку;

  • нігті слабкі і ламаються - явна ознака дефіциту кальцію, заліза і вітаміну Е;

  • чутливість зубів свідчить про те, що в організмі недостатньо кальцію, магнію і фтору;

  • бліда шкіра говорить про те, що недостатньо міді, заліза і вітамінів В9 і В12;

  • порушення менструального циклу і хворобливий ПМС - дефіцит заліза, вітаміну А, В9, Е і Д;

  • проблеми із зачаттям - нестача вітаміну В9.

 

Якщо лікар діагностував вам загальну нестачу вітамінів, то варто звернути увагу на мультивітамінний комплекс для жінок. Але якщо у вашому організмі дефіцит якогось певного вітаміну, варто вибрати монопрепарат, оскільки при прийомі мультивітамінний комплексів ви можете отримати надлишок нутрієнтів, і це так само небезпечно, як і дефіцит.

 

Зараз випускають вітаміни в різній формі - капсули, таблетки, сиропи - вибирайте ту, яка вам зручніше, адже великої різниці між ними немає, вони всі ефективні.




Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Коментарі до статті
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.