Які вітаміни є в буряках

Категорії

Мало хто з нас знає, що буряк дуже корисна і містить багато вітамінів. Їх варто їсти якомога частіше в натуральному вигляді ... не з банки. Буряк - це джерело вітамінів і мінералів. Буряк містить калій, кальцій , залізо, магній, марганець, кобальт, вітаміни A, C і B1 . Крім того, в ній є фолієва кислота - 200 г буряків покриває половину добової потреби. Фолієва кислота добре впливає на кровоносні судини і зміцнює імунітет організму. Недолік може викликати погане самопочуття, дратівливість і неспокійний сон. Фолієва кислота також має благотворний вплив на матові волосся, ламкі нігті. Буряк через вміст кобальту є цінним овочем при лікуванні анемії. Кобальт необхідний для формування червоних кров'яних клітин. Тому лікарі рекомендують пити сік буряка. Слід пити його також людям з високим тиском (буряк знижує тиск). Сік буряка очищає токсини і очищає організм. Буряк інактивують патогенні бактерії і блокують їх здатність прилипання до тканин. Містить багато клітковини, і сприяють травленню. Рекомендується їсти буряк навіть після серйозних операцій товстої кишки. Тертий буряк з хроном покращує роботу печінки. Багаторічні дослідження приписують буряках протиракову дію.
Але буряк - це не тільки сік, вона може бути доповненням до м'яса. Страви з буряка найцінніші і смачні, якщо ми будемо готувати їх зі свіжих коренів. Занадто тривале зберігання і приготування знижує вміст вітамінів. Перед варінням або запіканням не слід обрізати корінь, щоб не витікав сік. Буряк викликає швидке зростання рівня цукру в крові, тому слід обмежити її вживання людям, які страждають на цукровий діабет. Також містять багато оксалатів, тому рекомендується для людей, які страждають на сечокам'яну хворобу і ревматизмом.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Коментарі до статті
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.