Facebook Pixel

Екстракт грифонії 5-HTP: натуральний антидепресант із унікальними властивостями

Екстракт грифонії 5-HTP: натуральний антидепресант із унікальними властивостями

У світі тривожних новин, підвищеного стресу та нескінченного списку щоденних завдань вкрай складно підтримувати психічне здоров'я та гігієну сну. Незважаючи на великий вибір хімічних антидепресантів, ці препарати мають багато побічних ефектів і не кожному підходять. 

Екстракт грифонії - унікальний натуральний антидепресант для підвищення рівня серотоніну, усунення депресивних станів і тривоги, покращення сну, настрою та працездатності. Як діє добавка і чому 5-HTP може стати ефективною й безпечною альтернативою синтетичних антидепресантів?

Гриффонія: унікальна рослина із вмістом 5-гідрокситриптофану

Гриффонія - це екзотична рослина родом із Західної та Центральної Африки. Насіння грифонії найбільш цінне, оскільки містить природну речовину 5-гідрокситриптофан. Амінокислота 5-HTP – це попередник одного з найважливіших нейромедіаторів серотоніну.

Молекули 5-HTP легко проникають у мозкові клітини, перетворюючись на серотонін. Багато досліджень показали, що 5-гідрокситриптофан може мати таку ж ефективність, як і синтетичні антидепресанти, однак більш безпечний і не має побічних ефектів.

Екстракт грифонії збільшує синтез ендорфінів, які відповідають за позитивні емоції, сприяє покращенню настрою та відновленню всіх фаз здорового сну: засинання, швидкого та поверхневого сну.

Натуральный антидепрессант для хорошего настроенияГарний настрій і контроль ваги: ​​як 5-HTP усуває депресію та пригнічує апетит?

Останні десятиліття екстракт грифонії дуже популярний на Заході. У багатьох європейських країнах добавку застосовують як ефективний та безпечний засіб для боротьби з депресією та покращення когнітивних функцій - пам'яті й концентрації.

Одна з унікальних властивостей 5-HTP - пригнічення збудження центру контролю апетиту в головному мозку. Добавка зменшує потяг до вуглеводної їжі, допомагаючи підтримувати здорову вагу. Саме тому екстракт грифонії часто рекомендують людям, які мають залежність від солодкої й переробленої їжі.

Амінокислота також ефективно допомагає впоратися із симптомами ПМС: знижує почуття пригніченості, напруженості, занепокоєння, емоційну нестійкість, дратівливість.

Нормалізація циклу сну, усунення неврозів

Екстракт грифонії оптимізує роботу центральної та периферичної нервової системи, підтримує функції головного мозку та цикл сну-неспання. 5-HTP показав кращу ефективність у покращенні якості сну, ніж триптофан.

Серотонін сприяє поліпшенню нічного сну, а також є будівельним блоком при виробленні мелатоніну. Декілька клінічних досліджень показали: 5-HTP покращує якість сну, не викликаючи звикання.

Доведено, що 5-HTP допомагає стимулювати швидкий сон, що є важливою частиною здорового циклу сну. Добавка збільшує швидкість швидкого сну приблизно на 25%, а також збільшує глибину сну - етапи 3 та 4.

Науково доведено, що 5-HTP здатний підвищити показники якості сну без збільшення загального часу сну з допомогою скорочення менш глибоких стадій. При цьому екстракт грифонії не викликає денної сонливості, на відміну від синтетичних препаратів.

Растение гриффонияЯк найкраще приймати 5-HTP: світові бренди та український виробник Biotus

Якщо ви хочете покращити свій психоемоційний стан та якість сну, дотримуйтесь дози від 50 мг до 150 мг, приймаючи її за півгодини до сну. Експерти рекомендують починати з дози 50 мг протягом щонайменше трьох днів, перш ніж збільшувати її.

Деяким людям із генетичними порушеннями синтезу триптофану прийом добавки 5-HTP може знадобитися протягом усього життя. Добавка 5-HTP доступна в лінійці більшості всесвітньо відомих торгових марок: Now Foods, Natrol, Puritan's Pride, Thorne, Solgar і т. д. 

Дієтична добавка 5-HTP Biotus від українського виробника Biotus - це безпечний та ефективний продукт за більш доступну ціну з використання якісної, екологічної сировини.

5-HTP можна приймати під час їжі, але якщо ви вживаєте добавку для схуднення або контролю ваги, приймайте її за 20 хвилин до їжі, – рекомендують американські експерти з харчування. 5-HTP зазвичай добре переноситься, однак добавку не можна застосовувати під час вагітності або лактації. Її можна вживати тривалий період для досягнення гарних результатів.

Зміст
  • Гриффонія: унікальна рослина із вмістом 5-гідрокситриптофану
  • Гарний настрій і контроль ваги: ​​як 5-HTP усуває депресію та пригнічує апетит?
  • Нормалізація циклу сну, усунення неврозів
  • Як найкраще приймати 5-HTP: світові бренди та український виробник Biotus
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0