Facebook Pixel

7 основних компонентів, які повинні бути присутніми в вітамінах

7 основних компонентів, які повинні бути присутніми в вітамінах

1. Вітамін Д

Вітамін Д допомагає організму засвоювати кальцій, який важливий для міцності кісток. Недолік цього вітаміну може збільшити ризик деяких захворювань, оскільки вітамін необхідний для роботи мозку, імунної та нервової систем. У тих випадках коли випадає волосся, а кістки настільки тендітні, що часто ламаються і болять, вітамін Д стане хорошим помічником в цих неприємних обставин.

У період інтенсивного росту скелета, цей вітамін, використовується для підтримки дітей і підлітків. Хоча вітамін Д повинен вироблятися під шкірою під впливом ультрафіолету, але реальність така, що більше 40 відсотків людей його не отримують. Зима, робота в приміщенні, використання сонцезахисних кремів робить недоступним отримання цього вітаміну, тому виникає питання, де його взяти?

Продукти містять вітамін Д: жирна риба, яєчні жовтки, молоко, сік і пластівці.

Національний інститут здоров'я рекомендує, дітям від 1 -13 років і дорослим від 19-70 років, включаючи вагітних і годуючих жінок, отримувати - 600 МО вітаміну Д щодня, а людям старшого віку - 800 МО.

2. Магній

Магній є - це поживний елемент, тому його присутність повинна бути обов'язковою в організмі людини. Дієтологи наголошують, що магній важливий для здоров'я кісток і вироблення енергії. Магній позитивно діє на нервову систему: зменшує дію стресу, знімає тривожність, полегшує проблеми зі сном, регулює роботу м'язів, нормалізує рівень глюкози в крові. Варто також відзначити, що магній підтримує серцево-судинну систему, покращує роботу гладких м'язів кровоносних судин, надаючи периферичний опір судин.

Нерідко люди відчувають дефіцит магнію, тому що їх їжа погано збалансована і приносить здорову енергію організму. Можна спробувати урізноманітнює своє харчування і з'їдати більше гарбуза, шпинату, артишоку, соєвих бобів, тофу, коричневого рису або горіхів (особливо бразильських), перш ніж починати пити добавки з магнієм.

Але, якщо все-таки в організмі не вистачає цього мінералу, краще приймати його у вигляді добавок у формі аспартату, цитрату, лактату і хлориду, які засвоює краще. Дієтологи радять доповнити своє харчування щоденним прийомом магнію з 300-320, але не більше 350 мг добавки для дорослих.

3. Кальцій

Велика кількість людей не отримують зі свого раціону харчування, кальцію в достатній кількості. Це означає, що в організмі не вистачає дуже важливого макроелементи, який потрібен для міцності кісток і зубів. Вагітність, грудне вигодовування, менопауза стають причинами втрати кальцію у жінок набагато частіше, ніж у чоловіків. Тому, рано чи пізно виникає питання про додатковий прийом мінералу.

Продукти багаті кальцієм: злаки, молоко, сир, йогурт, солона риба, брокколі і капуста, горіхи і горіхові масло, квасоля і сочевиця. Якщо в раціоні часто присутні ці продукти, то найімовірніше ви отримуєте його в достатній кількості.

Рекомендована кількість кальцію в день становить 1000 мг для багатьох дорослих. Найкраще кальцій засвоюється організмом в формі цитрату. Цитратна форма кальцію оптимізує біодоступність, викликаючи менше симптомів у людей, що мають проблеми з абсорбцією.

4. Цинк

Ознаки зниження рівня цинку у літніх людей проявляються при сильному стресі. Мікроелемент бере участь в регуляції обміну речовин, бере участь в регенерації клітин, впливає на репродуктивні органи і загоєння ран. Цинк створює умови для правильного витрати в організмі вуглеводів, білків і жирів, які заряджають енергією усувають втому і дратівливість. Крім того, підтримує жіночий організм під час вагітності та годування груди, стимулює імунну функцію.

Їжа, в якому присутній цинк: устриці, яловиче м'ясо, гарбузове насіння, шпинат, тахини, сардини, коричневий рис, зародки пшениці, соєві боби.

Дієтологи радять приймати вітаміни з вмістом цинку в пропорції 5-10 мг.

Тоді як загальна кількість має становити приблизно 8-11 мг цинку в день, тому в залежності від раціону, порція полівітаміну може змінюватися.

5. Залізо

Присутність заліза в мультивітамін повинні визначатися за потребами кожного організму індивідуально. Залізовмісні препарати показані для ферментативних реакцій, тому, що вони сприяють зростанню і розвитку організму. Мікроелемент, забезпечує доставку кисню в енергетичних молекул білка, необхідний для вироблення гормонів щитовидної залози, при анемії і втоми. Залізо б ереть активну участь в передачі імпульсів мозку, підтримує імунітет і тонус шкіри. Люди, які харчуються різноманітно і ті, хто вживає червоне м'ясо, зазвичай не відчувають потребу в цьому мінералі. Але в період місячних і вагітності у жінок, статевого дозрівання у дітей, а також у вегетаріанців і веганів відчувається брак заліза і додатковий прийом необхідний у вигляді біологічно-активних добавок ..

У мультивітамінний комплексах залізо має бути присутнім близько 18 мг у формі сульфату, глюконату, цитрату.

6. Фолат

Фолат або фолієва кислота, найбільш важливий вагітним і тим хто хоче мати здорових дітей. Оскільки, допомагає розвитку плода і запобігає вроджені дефекти. Фолат, підтримує серцево-судинну систему і настрій. Крім того, зміцнює волосся і нігті, боретеся із запаленням і депресією.

Продукти багаті фолієву кислоту: темно-листяна зелень, авокадо, квасоля, буряк і цитрусові.

На ринку нашої країни представлений великий спектр харчових добавок, ціна яких коливається. Однак завжди відрізнялися бездоганною репутацією мультивітаміни від відомих виробників США. Інтернет-магазин Біотус пропонує широкий асортимент даної продукції за різними показниками: хімічним складом, функціональної приналежності, віку і статі.

У каталозі магазина - офіційного дистриб'ютора в Україні таких брендів, як Doctor's Best, Jarrow Formulas, Nature's Way, Now Foods, ви обов'язково виберете гарантовано якісний продукт.

Максимальна добова доза фолату повинна становити близько 400 мкг і 600 мкг для вагітних. Метілфолат - активна форма, яка зазвичай позначає більш корисний продукт. Дієтологи утверджают, що фолат, який надходить до нас з їжею засвоюється на 85%.

7. Вітамін В-12

Вітамін B-12 підтримує здоров'я нервової системи, бере участь в процесі кровотворення. Виділяють цей вітамін серед інших за його участь в жировому обміні в печінці, і інших видах обміну речовин і для виробництво ДНК. Цей нутрієнт є прекрасним стимулятором для зростання, знижує холестерин в крові у людей похилого віку, позитивно впливає на здоров'я репродуктивних органів обох статей. Вегани і вегетаріанці схильні до дефіциту вітаміну B-12, тому, що джерелом Вітаміну є їжа тваринного походження - м'ясо, птиця, риба і яйця.

Рекомендована кількість B-12 становить менше 3 мкг з вітамінних добавок, тим більше, що вітамін швидко виводиться з організму через нирки і сечу. Цей вітамін також має багато форм, але краще отримувати його у вигляді метилкобаламина (метил-B12), який найлегше засвоюється організмом. Комплекс вітамінів групи В подібний фабриці з вісім сумлінних працівників, які об'єднані для створення і підтримки енергетичного балансу в організмі шляхом розщеплення поживних речовин (жири, білки, вуглеводи). Вітаміни цієї групи присутні в багатьох мультивітамін, оскільки важливі для підтримки імунної функції, поліпшення роботи нервової системи і мозку. Вони впливають на метаболізм і здоров'я серцево-судинної системи, нормалізацію сну. Недолік одного з цих поживних речовин, може призвести до проблем зі здоров'ям, тому що у кожного з цих вітамінів є і особлива роль.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.