Facebook Pixel

Все що потрібно знати про цинк: користь, протипоказання, побічні ефекти

цинк

Про те, що в організмі людини є вся періодична таблиця хімічних елементів відомо всім. Однак, щоб зрозуміти роль кожного з них, слід витратити роки, якщо не десятиліття, на дослідження. Тому найчастіше люди задовольняються прийомом найбільш популярних добавок - кальцій, магній, лецитин. Напевно дана стаття змінить загальноприйняту думку і ви всерйоз займаєтеся про те, що можливо вам потрібні не вони, а цинк

Значення для здоров'я

З властивостями металу ви вже напевно добре знайомі. У кожному будинку можна знайти оцинковане відро, труби, опорні конструкції і т.д. Примітно, що в світовій промисловості він за значимістю займає п'яте місце, щодо інших металів, і на шостий сходинці він розташувався в своїй значущості для нашого здоров'я. Його випереджають:

  • кальцій;
  • натрій;
  • калій;
  • магній;
  • золото.

Кожна доросла людина середньої комплекції має всього 2 грами цинку в організмі, причому переважно у вигляді сполук. Основні місця локації - це печінка, м'язи, підшлункова і передміхурова залоза. Його містять більше, ніж 400 ферментів, при цьому в незначній мірі він присутній в кожній клітинці. Виходячи з цих даних, стає очевидно, що цинк бере участь в найважливіших процесах, таких як:

  • травлення;
  • обмін речовин;
  • синтез білка;
  • дихання;
  • репродуктивна діяльність;
  • синтез гормонів.

На особливу увагу заслуговує його вплив на дихальну систему. В результаті досить складної хімічної реакції, під його впливом вуглекислий газ виводиться з наших легких, що запобігає накопиченню в клітинах.

До чого призводить дефіцит цинку?

До чого призводить дефіцит цинку

Щоб зрозуміти його значимість для здоров'я, варто докладніше дізнатися, що відбувається, якщо його концентрація знижується.

  1. Однією з перших з'являється дратівливість. Стверджувати з повною упевненістю, що досить цинк купити, щоб з нею впоратися навряд чи варто. Оскільки точно також проявляється дефіцит магнію, наприклад.
  2. Якщо прокидаєтеся вранці після 8 і хочете знову лягти спати, при цьому відчуваєте постійну нервозність і дратівливість, тоді ймовірність нестачі цинку істотно підвищується.
  3. Продовження двох попередніх симптомів - депресія. Тому цинк препарати використовуються в медицині для лікування ряду психічних розладів, а також депресій.
  4. Цинк бере участь у синтезі білка. Тому якщо ваш раціон бідний їм, то готуйтеся до появи ранніх зморшок, ламким волоссю, тендітним нігтям.
  5. Погіршення зору через важливої ролі для біохімічних реакцій в сітківці ока. При недостачі цинку гірше засвоюється вітамін А, який необхідний для живлення зорових органів.
  6. Анемія, хвороблива худорба відносяться до тяжких наслідків тривалої нестачі цього металу. Цинк стабілізує рівень заліза, міді, кадмію і свинцю. Тому якщо його не вистачає, інші метали починають накопичуватися, підвищується їх рівень, сповільнюються обмінні процеси. Як наслідок - пропадає апетит, норма вітамінів і мінералів не заповнює.
  7. Алергічні реакції виникають сумніви з тих же причин, що і анемія - накопичення важких металів, токсинів. Тому в розвинених країнах для алергіків проводять спеціальні токсикологічні дослідження на їх утримання в крові, щоб призначити адекватне лікування.
  8. Досить довго гормональні проблеми через малу кількість цинку в крові приписували чоловікам. Дійсно, в першу чергу в такій ситуації страждає статева функція. Однак у жінок ситуація нітрохи не краще: дратівливість, нервозність, відсутність потягу тільки мала частина жіночих проблем. При дефіциті цинку обидві статі піддаються ризику "отримати" цукровий діабет, оскільки порушується робота підшлункової залози, з'являється недолік інсуліну.

Для самих маленьких і підлітків

Для самих маленьких і підлітків

Природно, що баланс вітамінів, мінералів, мікроелементів важливий ще на етапі формування плоду, в перші дні життя, щоб дати дитині можливість рости здоровим і правильно розвиватися. Що стосується малюків, то вони отримують все необхідне з молоком матері, якщо вона правильно харчується.

Дуже важливо не допустити в цей час брак цинку , оскільки він важливий для імунітету малюка, який ще тільки формується. В іншому випадку дитина росте болючим, схильним до простудних захворювань, грипу. Останні дослідження показали, що цинк допомагає істотно знизити ризик розвитку пневмонії, яка часто веде до летального результату серед дітей у віці до 1 року.

Для підлітків цинк купити Україна однозначно варто.

  1. Відбувається активне зростання, зміна гормонального фону. Тому нервозність, дратівливість і перепади настрою властиві дітям у віці 12-16 років, навіть якщо до цього вони були тихими, слухняними і добре вчилися. Цинк допомагає впоратися з гормональними сплесками, стабілізувати емоційний стан.
  2. Ще одна важлива функція - він допомагає пом'якшити прояви підліткових прищів, жирності шкіри. Оскільки зовнішність в цьому віці відіграє чи не першорядну роль в свідомості підлітка, красива, здорова шкіра допомагає отримати впевненість у собі, уникнути розвитку комплексів.
  3. Важливо, щоб за розвитком стежили лікарі. Якщо спостерігається затримка прояви статевих ознак (немає росту волосся на тілі чоловічого і жіночого типу, у дівчаток не розвиваються молочні залози), медики зазвичай прописують саме цинк, а також дають свої рекомендації щодо харчування. Батькам без допомоги лікаря легко втратити серйозні розлади, оскільки діти навряд чи дозволять їм себе оглядати.

Прислухатися з цих порад варто, тому що навіть при хорошому, ретельно складеному меню, багато батьків не враховують збільшена витрата цинку в цей період. Тому від цих симптомів ніхто не застрахований.

Залізне чоловіче здоров'я

Купити цинк воліють все більше чоловіків середнього віку (старше 40 років), щоб підвищити потенцію. Чому? Саме через зазначеної вище - здоров'я передміхурової залози безпосередньо залежить від нього. Більш того, 50 мл сперми містять 10 мг цинку. Тому якщо чоловік терпить невдачі в ліжку одну за одною, розумно припустити що причина саме в дефіциті цинку. Крім того, в цьому віці поступово знижується здатність організму засвоювати мінерали, мікроелементи, а їх витрата збільшується через стреси і великих фізичних навантажень, що необхідно компенсувати за допомогою корекції харчування, спеціальних добавок.

Як цинк діє на потенцію?

  1. Цинк в комплексі з вітаміном Е бере активну участь в дозріванні сперматозоїдів. Варто відзначити - процес досить інтенсивний. При нестачі цинку він сповільнюється, знижується кількість і якість сперми.
  2. Синтез головного чоловічого гормону - тестостерону також проходить виключно за участю цинку. Тому без нього рівень падає нижче норми і знижується не тільки потенція, але також потяг до протилежної статі.
  3. Ще одна важлива роль - підвищення фертильності. Таки чином, при нормальному рівні цинку здатність зачати дитину у чоловіка значно підвищується.

Результат цей - невпевненість в собі, роздратування, постійний стрес, депресія. До речі, останні явища знижують рівень цинку ще більше, тому проблема розростається як сніжний ком, якщо вчасно не зайнятися її лікуванням.

Дослідження, які проводяться вже більше ста років показали, що при правильному харчуванні продуктами багатими цинком, прийомі відповідних добавок , дійсно вдається зберегти чоловіче здоров'я до похилого віку. Хороший приклад - Японія. Тут основу раціону (близько 80%) становлять морепродукти, риба. Підсумок - проблеми з потенцією мають всього 3% чоловічого населення у віці старше 45 років і це найнижчий показник у світі.

На користь натуральних препаратів говорить і той факт, що вони мають набагато менше протипоказань, краще засвоюються, що не перевантажують серцеву м'язи, що дуже важливо для людей з кардіологічними захворюваннями.

Те, що має значення для жінок

Існує величезна кількість жартів, анекдотів, з приводу жіночого непостійності, змін настрою. Але, як відомо - в кожному жарті є тільки частка жарту. Насправді, такі явища також безпосередньо залежать від рівня цинку в крові . На що ще він впливає?

  1. Якщо часто напади веселощів змінюються веселощами, гнівом або іншим протилежними емоціями то можна з великою ймовірністю стверджувати, що вся справа в цинку. Стабілізація його рівня позитивно позначається на емоційному стані.
  2. Проблема боротьби із зайвою вагою існує вже не один десяток років. У відчайдушних спробах отримати осину талію, жінки доводять себе до виснаження. І в більшості випадків не підозрюють, що раціональне харчування продуктами з цинком вирішують цю проблему без шкоди для здоров'я.
  3. Препарати з цинком важливі для збереження краси та молодості до похилого віку. Синтез білка і колагену проходять тільки з його участю. Чим вище рівень - тим активніше вони проходять. Тому, якщо у вашому оточенні є дівчата, які виглядають молодшими за свої роки, можна не сумніватися, що в їх меню досить цинку.
  4. Краса волосся також наслідок правильного харчування, догляду і цинку. При його дефіциті спостерігається активне випадання, аж до повного облисіння (алопеції), вилікувати яку можна тільки за допомогою медичних і косметологічних процедур.

Активно жіночий організм втрачає цинк в період менопаузи. Саме з цим фактом пов'язані припливи, перепади настрою. Курс лікування з використанням цинку в таблетках (тривалість залежить від обраного препарату, дозування індивідуальних особливостей) дозволяє практично позбутися від усіх неприємних явищ пов'язаних з цим періодом.

Проміжний підсумок

З огляду на, що препарати цинку мають позитивний вплив на емоційний стан чоловіків, жінок дітей, варто окремо відзначити його вплив на взаємини в родині. Були проведені цікаві дослідження, які довели, що в сім'ях з правильним харчуванням набагато рідше виникають сварки, ще рідше відбуваються розлучення.

Дійсно, якщо інтимна сторона життя в порядку, немає сплесків агресії, негативу, то ймовірність зберегти міцний шлюб і довірчі відносини з дітьми набагато вище. Тому можна зробити висновок про те, що якщо один з членів сім'ї з якоїсь причини відчуває дефіцит цинку, то розумно пройти обстеження і іншим членам сім'ї, щоб вчасно скоригувати харчування, включити корисні добавки, які допомагають зберегти міцне здоров'я і зміцнюють сімейний союз.

Протипоказання для прийому цинку

У світі поки все ще не існує ідеальних вітамінів, мінералів мікро і макроелементів, лікарських засобів, які б не мали певних протипоказань. Цинк - не виняток. У яких випадках варто утриматися від його прийому або стоїть знизити кількість продуктів, які його містять?

  1. Одне з найпоширеніших - чутливість до компонентів мінерального комплексу. Цинк не випускається в чистому вигляді, а тільки у вигляді з'єднання з іншими активними речовинами, що сприяють його засвоєнню, тому може бути алергічна реакція або непереносимість окремих компонентів складу.
  2. Знижений вміст міді в крові. Цинк і мідь називають металами-антагоністами. Важливо дотримуватися правильний їх баланс між собою. Якщо вміст міді знижено, то цинк знижує його ще більше. І навпаки - саме він при підвищених показниках міді він допоможе виправити становище.
  3. Не рекомендується приймати під час вагітності та годування груддю. Заповнювати дефіцит (якщо він встановлений) слід за допомогою продуктів з високим вмістом цинку. Якщо з певних причин це неможливо, підбір препарату і дозування призначає лікуючий лікар.

Не варто приймати цинку таблетки, якщо у вашому меню досить його в натуральному вигляді. Високі дози приносять серйозної шкоди, замість користі.

Побічні ефекти і передозування

Навіть не маючи особливих протипоказань, все ж є ймовірність появи побічних ефектів. Як зрозуміти, чи варто припинити пити свої добавки і звернутися до лікаря? Про це вам скажуть наступні симптоми:

  • нудота і блювота;
  • різкий біль в животі, діарея;
  • зміна смакових відчуттів (деформується сприйняття звичної їжі, з'являється металевий присмак у роті);
  • безсоння.

Не варто ігнорувати їх і пробувати позбутися за допомогою інших ліків. Обов'язково зверніться до лікаря, розповість який саме препарат, в якій дозуванні і як довго приймаєте, щоб йому було легше підібрати для вас правильне лікування. Цілком ймовірно, що ознаки отруєння викликані просто несвіжими або погано приготованими продуктами, проте точно встановити це можливо тільки за допомогою обстеження і лабораторних аналізів.

З усіх доступних біодобавок, цинк більше інших близький саме до лікарських засобів, поводження з якими вимагає великої обережності. Головна небезпека - передозування. З цієї причини всі виробники світу настійно рекомендують тримати препарати з цинком подалі від дітей і людей з обмеженими розумовими можливостями.

Вона може статися не тільки внаслідок прийому великих доз, але також через суміщення добавок з продуктами і забрудненою водою з високим вмістом цинку. Небезпеку можуть представляти овочі і фрукти, оброблені пестицидами, особливо якщо ви приймаєте добавки. До групи ризику також відносяться люди, які працюють на шкідливому виробництві, пов'язаному з важкими металами, виробництвом добрив.

Пам'ятаємо про те, що цинк корисний і безпечний тільки якщо ви дотримуєтеся добової норми. Використовуйте в якості орієнтира таблицю, наведену нижче.

 

Для кого

Добова доза в мг

Діти вік 1-3 роки

7 мг

Діти вік 4-8 років

12 мг

Діти вік 9-13 років

23 мг

Підлітки 14-18 років

34 мг

Дорослі 19 років і старше

40 мг

Вагітні та жінки

40 мг


Зверніть увагу: в різних країнах рекомендації по добовій нормі у медиків відрізняються. Так наприклад в Канаді міністерство охорони здоров'я рекомендує дозування 9-12 мг, в США - 12-15 мг. В даному випадку наведені рекомендації МОЗ України.

Цинк в продуктах

Цинк в продуктах

Компенсувати дефіцит цинку можна різними способами. Однак почати все ж варто саме з перегляду свого звичного меню. Даний спосіб є самим правильним і здоровим, проте не завжди він дає потрібний ефект. Одна з причин недоступність певних продуктів в тому чи іншому регіоні. Ще одна - індивідуальні розлади, пов'язані з його поганий засвоюваністю у кишечнику.

У будь-якому випадку, таблиця "Цинк в продуктах" допоможе збалансувати харчування тим, хто відчуває дефіцит і навпаки - страждає від надлишку.

 

Назва продукту

Вміст цинку в 100 гр

Відсоток добової потреби

Висівки пшеничні

7.27 мг

61%

кедровий горіх

6.45 мг

54%

Насіння соняшнику (насіння)

5 мг

42%

Сир "Голландський" 45%

5 мг

42%

Овес (зерно)

3.61 мг

30%

Молоко сухе нежирне

3.4 мг

28%

арахіс

3.27 мг

27%

М'ясо (яловичина)

3.24 мг

27%

Квасоля (зерно)

3.21 мг

27%

Жовток курячого яйця

3.1 мг

26%

Висівки вівсяні

3.1 мг

26%

Пластівці вівсяні "Геркулес"

3.1 мг

26%

Нут

2.86 мг

24%

М'ясо (баранина)

2.82 мг

24%

Крупи пшеничні

2.8 мг

23%

Пшениця (зерно, м'який сорт)

2.8 мг

23%

Пшениця (зерно, твердий сорт)

2.8 мг

23%

фісташки

2.8 мг

23%

Гречка (зерно)

2.77 мг

23%

Волоський горіх

2.57 мг

21%

М'ясо (індичка)

2.45 мг

20%

Горох (лущений)

2.44 мг

20%

Сочевиця (зерно)

2.42 мг

20%

мигдаль

2.12 мг

18%

креветка

2.1 мг

18%

Крупа гречана (ядриця)

2.1 мг

18%

М'ясо (свинина жирна)

2.07 мг

17%

М'ясо (свинина м'ясна)

2.07 мг

17%

М'ясо (куряче)

2.06 мг

17%

 

Однак справжні рекордсмени за вмістом цинку - це устриці. У цих дивовижних, делікатесних молюсках ви знайдете 40 мг за все в 100 грамах. Багато в чому цей факт пояснює, чому фахівці радять вибирати це вишукану закуску перед романтичним побаченням. Таке блюдо діє як справжній афродизіак і гарантує незабутні відчуття.

В цілому рекомендації медиків - вживати більше морепродуктів. Крім високого вмісту мінералів, вони також багаті речовинами, які допомагають їм засвоюватися. Також додатково вони радять включати в меню більше свіжих фруктів, овочів, які підсилюють обмін речовин і сприяють кращому засвоєнню корисних речовин. При складанні меню багато роблять помилку, покладаючись на високий вміст цинку в бобових культурах, таких як квасоля, горох, нут. Дійсно вони мають високі показники, проте цинк з них майже не засвоюється в організмі.

Ще один важливий момент. Як би не було високий вміст вітамінів, мінералів, мікроелементів в харчових продуктах, все ж частина з них втрачається під час готування. Такі процеси, як розморожування, вимочування, варіння, тушкування і запікання знижує вміст цинку до 30%, від зазначених в таблиці значень.

Цинк і схуднення

Цинк для схуднення

Ми вже відзначали той факт, що цинк впливає на обмінні процеси, і при його дефіциті він замедляется.Поетому, якщо ви раз по раз намагаєтеся відмовитися від улюблених солодощів, випічки інших смачних, але шкідливих страв, насилу скидаєте 2-3 кг, а потім набираєте ще 5, то швидше за все справа саме в нестачі цинку.

Не варто сприймати його як панацею! Прийом добавок допоможе організму перебудуватися на новий тип харчування і легше переносити фізичні навантаження. Крім того, прискорений обмін речовин швидше доставляє живильні речовини в клітини, тому ви відчуваєте насичення раніше, ніж зазвичай і звичні порції поступово зменшуються.

Активні заняття спортом, біг, навіть звичайна зарядка по ранку - гарантія кращого засвоєння всіх корисних вітамінів і мінералів, в тому числі цинку. І це пояснює той факт, чому не можна просто пити таблетки для схуднення і втрачати зайву вагу лежачи на дивані.

Аналізи на визначення наявності важких металів

Якщо заповнити дефіцит цинку не вдається тільки за допомогою продуктів, існують серйозні свідчення для прийому добавок, варто в першу чергу проконсультуватися з лікарем. Він проаналізує ваш стан, повсякденний раціон і призначить найбільш підходящий препарат. Також варто пройти спеціальне токсикологічне обстеження, щоб точно встановити рівень вмісту таких елементів, як мідь, цинк, свинець. Всього існує два види аналізів, які дозволяють отримати точні дані.

  1. Аналіз крові на токсикологію дає досить точні показники. Однак імовірна все ж досить висока похибка, оскільки він показує тільки поточну картину, яка досить швидко змінюється через харчування, особливостей обміну речовин.
  2. Аналіз зрізаних волосся дає точніші результати, оскільки саме в них накопичуються солі важких металів.

Однак обидва методи мають свої недоліки: навіть аналіз крові можна здати тільки в великих містах, таких як Київ, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Миколаїв, Кривий ріг, Полтава, Житомир, що дуже незручно для жителів невеликих районних центрів. Тому їм найчастіше доводиться покладатися тільки на думку лікаря.

Якщо потрібно приймати добавки

Втім, і з лікарями в сільській місцевості справи йдуть не дуже добре, тому випадки самолікування тут зустрічаються частіше. До того ж, цинк купити Київ набагато простіше, ніж в інших регіонах. Тому люди більше покладаються на відомості з інтернету. Якщо ви вирішили, що добавки з цинком вам дійсно необхідні, все ж будьте уважні: при появі симптомів передозування, перший з яких нудота, прийом препарату потрібно негайно припинити.

Які види цинку зараз є у продажу і що краще вибрати? Розглянемо далі.

  1. Глюконат цинку найчастіше зустрічається в аптеках, причому навіть у найвіддаленіших селах. Доступна за ціною форма користується величезною популярністю в якості профілактики простудних захворювань. Також на користь можна сказати, що цинку глюконат не приводить до передозування, оскільки не так добре засвоюється, як інші.
  2. Ацетат цинку служить популярним засобом профілактики, використовується для усунення симптомів застуди і грипу.
  3. Сульфат цинку часто рекомендують приймати підліткам, а також людям з проблемної шкіри. Відмінно заповнює дефіцит, і призводить зовнішність в порядок.
  4. Оротат цинку вважається оптимальним поєднанням за показниками: ціна, якість, засвоюваність в організмі. Тому його дуже часто можна зустріти в добавках. Це результат з'єднання цинку і оротатовой кислоти.
  5. Приємний смак цитрату цинку виходить в результаті з'єднання з лимонною кислотою. Досить часто його використовують для виробництва мінеральних комплексів для дітей. Втім, в серіях для дорослих він зустрічається не менш часто.
  6. Найбільш затребуваний вид - пиколинат цинку. Прославився тим, що приносить максимум користі, майже повністю засвоюється і показує відмінні результати. Мабуть єдиний недолік - цинк ціна даного з'єднання.

Не меншої уваги також заслуговують форми випуску. Зараз можна знайти таблетки, капсули, цукерки сиропи. Тому і дорослим, і малечі завжди знайдеться оптимальний варіант.

Який препарат краще вибрати?

Таке більше різноманітність може легко збити з пантелику недосвідченого покупця. Однак кілька простих порад допоможуть легко впоратися з цим завданням.

  1. Якщо рекомендації давав лікар, то треба запитати у нього який саме препарат вам краще підходить, включаючи назву, торгову марку - іноді доктора обмежуються тільки дозуванням і видом.
  2. Звертайте увагу на виробника. Відомі бренди дбають про якість продукції, тому завжди мають сертифікати якості міжнародного зразка і ліцензію на реалізацію своєї продукції в конкретній країні. Дані документи підтверджують безпеку і екологічність добавок.
  3. Навіть в однакових з'єднаннях і дозуваннях бувають різні форми випуску. Тому враховуйте нюанси, у вигляді проблем з ковтанням - в цьому випадку краще підійдуть сиропи, краплі, льодяники.

Якщо препарат призначений для дітей, ніколи не беріть меншу дозування препаратів для дорослих - з нею дуже легко помилитися і викликати отруєння у малюка. Як правило, в дитячих версіях є цинк і вітаміни, що дуже важливо для гармонійного зростання і розвитку.

Випадки, коли без добавок не обійтися

Так, такі ситуації поширені Іноді відбувається так, що додаткова порція цинку допоможе вам уникнути проблем зі здоров'ям.

  1. Якщо ваша робота пов'язана з важкими фізичними навантаженнями, враховуйте що в період підвищеної активності цинк та інші мінерали витрачаються швидше, ніж в стані спокою.
  2. Людям інтелектуальної праці знадобиться флакончик з таблетками цинку, якщо планується ремонт в будинку, перестановка або робота на садовій ділянці, інша незвичне фізичне робота.

Після перенесеного потрясіння, стресу буде корисний комплекс мінералів, які включають магній , кальцію, цинк, щоб заповнити запаси в організмі, запобігти розвитку ускладнень.

Як правильно приймати

З огляду на різноманіття видів, форм випуску, а також індивідуальні особливості кожної людини, вкрай важливо дотримуватися правила прийому. І це стосується всіх без винятку видів ліків і добавок. Відзначимо найважливіші моменти.

  1. Якщо свої рекомендації щодо прийому давав лікар, то строго дотримуйтеся їх, навіть якщо є відмінність від інструкції. Він враховує результати огляду, аналізи, наявність інших захворювань, сумісність з іншими засобами, тому дозування може бути вище або нижче рекомендованої виробником.
  2. Якщо ви самостійно прийняли рішення про прийом, тоді будьте уважні: прислухайтеся до своїх відчуттям, при появі перелічених вище симптомів обов'язково припиніть прийом і зверніться до лікаря.
  3. Як правило, цинк приймають курсами. У кожного засобу є свої призначення - від 10 днів до 10 тижнів. Не варто продовжувати пити після закінчення зазначених термінів, оскільки цинк накопичується в організмі і порушення термінів призводить до отруєння.
  4. Щоб відчути позитивний ефект, потрібно почекати приблизно тиждень, оскільки добавки - це не засіб миттєвої дії. Якщо через 10-14 днів змін немає, можливо варто переглянути дозування або вид препарат.

висновок

За даними МОЗ України, понад 50% українців не дотримуються правил здорового, раціонального харчування, тому відчувають дефіцит цинку та інших мінеральних сполук. Впливають на даний факт відразу кілька моментів:

  • відсутність певних продуктів у віддалених районах;
  • низький рівень матеріального забезпечення;
  • прихильність традиційної, досить жирної, української кухні.

На підставі цих фактів можна зробити висновок про те, що ми потребуємо додаткових порціях цинку, щоб поліпшити здоров'я, самопочуття і зовнішній вигляд. Дотримуйтеся правильного харчування, правил вибору, прийому і ви отримаєте максимум користі від натуральних біодобавок.

FAQ - Часті питання:

Я живу в небольшом поселке Черкасской области. У нас тут нет морской рыбы. А есть ли цинк в речной рыбе?

В речной рыбе содержание цинка незначительно. Однако, если рядом есть поля, которые обрабатывают пестицидами, то цинк и соли других тяжелых металлов попадают в водоем вместе с осадками. Рыба их накапливает их. Однако это не принесет пользы — скорее это риск получить отравление.

Как цинк помогает при анемии?

Минерал необходим для нормального функционирования всего организма, поддержания баланса других металлов, таких как железо, медь. Однако превышение его нормы провоцирует анемию, поскольку дисбаланс приводит к снижению уровня железа и меди в крови. Именно поэтому крайне важно, чтобы беременные и кормящие мамы регулярно проходили обследования в консультации, не принимали цинк без рекомендации врача.

Что делать, если появились симптома отравления цинком, а врача рядом нет?

В любом случае вызывайте скорую, поскольку для правильного лечения нужны анализы и осмотр врача. Частью курса лечения в условиях стационара являются препараты кальция и фосфора, которые связывают молекулы цинка и предотвращают их всасывание в кишечнике.

Я уже несколько раз пробовала принимать глюконат цинка, но улучшения или ухудшения состояния не почувствовала. В чем дело?

Данная форма плохо усваивается в организме. Кроме того, в аптечных средствах обычно дозировка небольшая. Поэтому он просто не восполняет дефицит. Вам стоит попробовать принимать пиколинат цинка, который лучше усваивается. Еще один возможный вариант — вы принимаете глюконат цинка с железом, например. В этом случае они нейтрализуют действия друг друга, поэтому вы не чувствуете перемен.

Цинк какого бренда лучше давать детям?

В каталоге вы найдете продукцию от ведущих мировых производителей, которая имеет сертификаты качества международного образца и лицензию МОЗ Украины. Важно, чтобы на упаковке стояла пометка "Для детей". Также обратите внимание на возраст ребенка — его также обозначают на упаковке.

Какой цинк лучше для иммунитета?

Если вы часто простужаетесь, то скорее вам нужны витаминно-минеральные комплексы, которые, в том числе, содержат цинк, а не чистый препарат. Иногда полезно пропить также курс пробиотиков.

Какие на вкус препараты цинка?

Традиционно любые препараты, даже витамины ассоциируются с неприятным вкусом. Сейчас производители предлагают на ваш выбор богатую палитру вкусов — апельсин, вишня, шоколад и многие другие. Также доступны виды без вкуса.

Зміст
  • Значення для здоров'я
  • До чого призводить дефіцит цинку?
  • Для самих маленьких і підлітків
  • Залізне чоловіче здоров'я
  • Як цинк діє на потенцію?
  • Те, що має значення для жінок
  • Проміжний підсумок
  • Протипоказання для прийому цинку
  • Побічні ефекти і передозування
  • Цинк в продуктах
  • Цинк і схуднення
  • Аналізи на визначення наявності важких металів
  • Якщо потрібно приймати добавки
  • Який препарат краще вибрати?
  • Випадки, коли без добавок не обійтися
  • Як правильно приймати
  • висновок
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.