Facebook Pixel

Як правильно вибрати вітаміни для школяра?

Як правильно вибрати вітаміни для школяра?

Для вибору вітамінів важливо враховувати кілька факторів: вік дитини, його вага і фізичне навантаження. На кожній упаковці вітамінів вказана добова потреба в нутриентах для віку дитини для 4 років і після 4 років, а також відсоток від добової потреби, що міститься в кожному конкретному комплексі. Якщо дитина дуже худенький, то можна брати вітаміни для молодшого віку. При сильних фізичних навантаженнях, якщо дитина ходить на додаткові секції, то у нього може бути сильна втрата мінералів з потом. В цьому випадку необхідно додавати додатково калій і магній, так як він необхідний для серцевого м'яза.

При виборі комплексу потрібно враховувати, щоб обов'язково були всі вітаміни групи В - В1 (тіамін), В2 (рибофлавін), В3 (ніацин), фолієва кислота, В5 (пантетін), В6 (піридоксин), В12 (ціанокаболамін і метілкаболамін). Вітаміни групи В відповідають за обмін жирів, за нервову систему. Також комплекс має обов'язково містити Вітамін С, вітамін А і Е. До мінералів, які ви обов'язково повинні шукати в комплексі, відносяться кальцій, магній і цинк. Звертайте увагу не тільки на наявність нутриента у формулі, а й на його кількість, то-есть добову потребу дитини, чи буде вона задоволена при прийомі даного препарату чи ні. Багато виробників, особливо вітчизняні та дешеві аптечні вітаміни декларують тільки список речовин в таблетці, а скільки речовини і в якій воно формі просто не пишуть. Таких комплексів від недобросовісних виробників краще уникати. Хороший виробник завжди пише назва речовини - наприклад, кальцій, його форму випуску - наприклад, цитрат, стічну потреба дитини до 4 років і після 4 років і кількість речовини в порції. До питання про добової потреби: вітаміни в основному мають дозування, що перевищують добову потребу, так як шлунково-кишковий тракт дитини не здатний засвоїти 100% речовини. А також, якщо у дитини є симптоми нестачі вітамінів (втома, відсутність апетиту, неуважність) то йому необхідно заповнити дефіцит, тобто вживати дозування, що перевищують добову потребу. Мінералів же в основному в комплексах замало, так як вони великі і в одну таблетку просто фізично не вмістяться. Тому, якщо ви берете комплекс з однією пігулкою в день, то знайте, нестача кальцію і магнію вам забезпечена. Необхідно добирати мінеральні комплекси окремо. Але це в ідеалі) Прагніть до нього ... але не зациклюйтеся на цьому, отримуйте задоволення від спілкування з дитиною.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.