Facebook Pixel

Які вітаміни підходять для немовлят?

Які вітаміни підходять для немовлят?

ри виборі вітамінів для дітей до року обов'язково потрібно консультуватися з лікарем. На необхідність споживання додаткових комплексів впливає багато факторів. Основним є харчування. Годуєте ви грудьми? Чи правильно ви їли під час вагітності і після, чи не відчуваєте стрес - від цього залежить, потрібні додатково вітаміни вашій дитині чи ні. Кращим рішенням буде додати вітаміни в раціон мами, щоб вони через молоко надходили в організм новонародженого.

Починаючи з півроку, потреби малюка в поживних речовинах зростають. Якщо ж дитина перебуває на штучному харчуванні, то краще вводити вітамінні добавки на 3-4 тижні життя.

Вводити вітаміни в раціон потрібно для того, щоб підвищити імунітет, якщо ваша дитина часто хворіє, а також щоб уникнути рахіту. Профілактика рахіту дозволить поліпшити сон і харчування, а також зміцнить кістки малюка. Достатня кількість вітаміну D допоможе не допустити цього захворювання, саме тому рекомендують давати цей вітамін діткам окремо або в комплексі з іншими.

Зараз вітаміни для новонароджених випускають в різному вигляді: краплі, гелі, порошки. Тут важливо вибрати ту форму, яку вам буде легше дати дитині.

При виборі важливо звернути увагу не тільки на основні діючі речовини, а й на допоміжні (ароматизатори та барвники). Вони можуть спровокувати алергію у дитини, тому важливо звертати увагу: чи не з'явилася висипка, свербіж, сухість шкіри, який апетит у дитини.

Вітаміни для немовлят

Вітаміни варто давати в першій половині дня (під час їжі або після) і строго слідувати дозам, зазначеним в анотації або прописаним лікарем. Найбільш популярними вітамінами для новонароджених вважаються: вітамін D і комплекс вітамінів - A, D, E.

Вітамін А відповідає за ріст клітин, а також за зір. Вітамін D, як ми вже говорили, потрібен для правильного розвитку скелета і росту зубів. Вітамін С працює як антиоксидант, формує тканини, а також підвищує імунітет і бере участь в обмінних процесах.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.