Facebook Pixel

Кому потрібен вітамін В6?

Кому потрібен вітамін В6?

Ще в 1926 році Голдбергер, Уїллер, Лілі і Роджерс відкрили вітамін В6. Він відноситься до водорозчинних і виводиться через 8 годин після прийому. Чи не накопичується в організмі, поєтому повинен регулярно поповнюватися. Сам вітамін В6 - це група споріднених речовин: піридоксин, піридоксаль і піридоксамін, які рівноцінні в дії на наш організм.

Роль вітаміну В6

 

В6 відповідає за синтез білка, ферментів, гемоглобіну, гістамінових кислоту, а також знижує рівень холестерину і ліпідів у крові. Завдяки цьому вітаміну покращується скорочення м'язів серця, а ще вони сприяє перетворенню фолієвої кислоти в активну форму.

Якщо ви вживаєте велику кількість жирів і білків, то вашому організму потрібно більше вітаміну В. Але якщо в організмі його недостатньо, то трансаминаза (один з ферментів крові, він значимий в діагностиці і є ознакою певних захворювань) блокується і щавлева кислота не перетворюється. Внаслідок такого ефекту щавлева кислота з'єднується з кальцієм, і в організмі утворюються оксалати (пісок і камені в нирках).

 

Кому потрібен вітамін В6

 

Американський професор Альберт Сент-Дьордь (він відкрив відразу кілька вітамінів: аскорбінову кислоту, тіамін, рибофлавін, біотин і піридоксин) вивчав вітамін В6 більше 20 років. Він прийшов до висновку, що годуючим мамам і вагітним слід збільшити вживання цього вітаміну з 2 мг до 20 - 25 мг. Адже він зменшує спазми, а також судоми м'язів.

 

Порція вітаміну В6 необхідна:

  • жінкам, які приймають протизаплідні засоби та інші препарати, що містять естроген;

  • в останні два тижні передменструального циклу (саме в цей час в організмі жінки велику кількість естрогену);

  • людям, які приймають препарати зі стероїдами;

  • тим, хто давно намагається скинути зайву вагу, адже причиною такого тривалого процесу може бути нестача вітаміну В6;

  • підліткам, які страждають висипом вугрів і підвищеної діяльністю жирових залоз (висип проходить протягом від 5 до 20 днів, якщо в складі мазі є вітамін В6).

Канадський психіатр Хоффер вважає, що три чверті людей, які страждають психічними розладами, повинні приймати вітамін В6. Він піклується про баланс натрію і калію в рідинах тіла, що в свою чергу дуже важливо для нашої нервової системи.

Піридоксин дуже важливий для підтримки білкового обміну, а також обміну жирових та вуглеводних речовин.

 

Як бачите, вітамін В6 відіграє важливу роль в житті людини, відповідаючи за різні процеси в нашому організмі. Він допомагає підтримувати здоровий рівень гемоглобіну, відповідає за нервову систему і є хорошим помічником в схудненні.






Зміст
  • Кому потрібен вітамін В6
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.