Facebook Pixel

Які вітаміни потрібні школярам?

Які вітаміни потрібні школярам?

Варто відзначити, що імунна система дитини, яка навчається в школі, ходить на різні додаткові заняття та гуртки, постійно піддається навантаженням, тому важливо підтримувати її вітамінами. Потрібно забезпечити школяреві правильне харчування, в якому буде достатня кількість білків, жирів і вуглеводів, що в свою чергу сприяє максимальної засвоюваності вітамінів і мінералів.

Вітаміни С, А, Е і D - обов'язково повинні бути присутніми в раціоні дитини, адже вони грають важливу роль в захисті організму від вірусів і бактерій. Якщо ж у вас немає можливості забезпечити цими вітамінами в сполученні з їжею, то варто звернутися до спеціальних комплексів вітамінов.Напрімер, Children's Multi-Vitamin, U-Cubes від Solgar , який містить в собі вітамін А для здоров'я очей, вітаміни для енергетичного метаболізму, а також С і D - для імунної функції.

 

Відомий педіатр, доктор Комаровський, називає вітаміни важливими для здоров'я дитини речовинами. Вітаміни групи В - одні з найважливіших вітамінів для школярів, адже саме вони активізують роботу мозку.

  • В1 - допоможе вашому школяреві активізувати пізнавальну діяльність. Через брак цього вітаміну дитина починає гірше запам'ятовувати, становитс дратівливою, а внаслідок швидше втомлюється.

  • Якщо крім школи ваша дитина навантажений різними додатковими заняттями, то йому потрібні вітаміни В2 і 3. Вони відповідають за вироблення енергії.

  • Довгострокова пам'ять залежить від вітаміну В5, а дефіцит його проявляється в постійної втоми і проблеми зі сном.

  • Щоб центральна нервова система вашої дитини була здоровою, йому необхідний вітамін В6.

  • В12 відповідає за легку зміну режимів сну і неспання, він запобігає запаморочення при різкій зміні режимів.

Також, не менш важливий вітамін С для пам'яті, адже саме він допомагає краще засвоюватися групі В. Вітамін Е відзначають як хорошого помічника в захисті нервових клітин від дії різних токсичних сполук. А також він зміцнює стінки судин.

Достатня кількість фолієвої кислоти важливо для регуляції збудливості нервової системи, збереження пам'яті та швидкості мислення. Його дефіцит призводить до появи у школяра апатії і проблем з короткостроковій і довгостроковій пам'яттю.

Не менш важливо для дитячого організму отримувати достатню кількість мінералів, вони також потрібні для пам'яті і уваги. Особливо цінними є залізо, магній, цинк. Вони дозволяють підтримати більше трьохсот різних біохімічних процесів в нашому організмі. Це і синтез білків, і поділ клітин, і робота нервової та м'язової систем, а також збереження водного балансу, контроль артеріального тиску і зміцнення імунітету. А ще вони сприяють нормалізації обмінних процесів, покращують кровотворення, усувають явища анемії, стабілізують метаболізм гормонів.

 

Форми випуску вітамінів для шкільного віку різні - сиропи, таблетки, жувальні цукерки, капсули, драже. При цьому найбільш затребувані вітамінні комплекси для дітей в формі жувальних цукерок, адже вони нагадують дітям звичайні солодощі.

 

Як бачимо, вітамінні добавки забезпечують школяреві потрібну комбінацію корисних речовин для підтримки нервової системи, активізації пам'яті, а також мислення.



Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.