Facebook Pixel

9 способів отримати вітамін Д без сонячного світла

9 способів отримати вітамін Д без сонячного світла

9 способів отримати вітамін Д без сонячного світла

Влітку, щоб отримати денну дозу вітаміну Д , нам достатньо побути 10-15 хвилин на сонці. Однак, з жовтня по березень сонце в наших широтах світить під таким кутом, що сонячне світло занадто сильно розсіюється, і людський організм не здатний виробити достатню для нього кількість вітаміну Д . Хороша новина в тому, що вітамін Д можна отримати також з продуктів. Отже, 10 продуктів, що містять вітамін Д (денна доза 400-600 МО).

печериці

У 100 г печериць міститься денна доза вітаміну Д. Рекомендується також перед приготуванням грибів потримати їх на сонці. Вітамін Д тоді засвоїться краще.

лосось

Лосось - чемпіон за вмістом вітаміну Д. 1 унція (28,3 г) свіжого м'яса лосося містить 100 МО вітаміну Д. 6 унцій консервованого лосося (169,8 г) - 323% денної дози вітаміну Д.

устриці

6 устриць - і половина добової потреби вітаміну Д забезпечена.

палтус

3 унції (84,9 г) містять 254% добової дози вітаміну Д.

креветки

6 унцій містять 64% денної дози вітаміну Д. І, як усім відомо, існує нескінченна кількість способів приготування цих ласощів.

тріска

6 унцій тріски містять 18% денної дози вітаміну Д. У тріски досить м'який смак, який поєднується з багатьма продуктами.

яйця

1 яйце (білок і жовток) містить 4% денної дози вітаміну Д.

сир

1 унція швейцарського сиру покриває 3% денної потреби, пармезану - 2%, чеддер - 1%.

вітамінізовані продукти

Вітамінізоване молоко, соєве молоко і тофу так само є додатковими джерелами вітаміну Д. Якщо ви з яких-небудь причин не вживаєте рибу, ці продукти допоможуть вам заповнити запаси вітаміну Д.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.