Facebook Pixel

Алое. Застосування і лікувальні властивості

Алое. Застосування і лікувальні властивості

Рекомендоване застосування:

Зовнішнє застосування: лікування опіків; генітальний герпес; псоріаз; себорея

Внутрішнє застосування: Діабет

Інші варіанти застосування:

Зовнішнє застосування: додаткове лікування при раку (запобігання побічних ефектів променевої терапії); лишай Вільсона; Флебіт / Тромбоз глибоких вен; загоєння ран

Внутрішнє застосування: астма; ВІЛ; імунна підтримка; виразка

Соковиті листя алое цінувалися ще з давніх часів. Їх використовували для лікування опіків, ран та інфекцій, і інших шкірних захворювань. Лікарська алое зображували в ще древньої печерного живопису в Південній Африці, і ходили чутки про те, що Олександр Македонський захопив острів Сомалі з єдиною метою володіння розкішним урожаєм алое, знайденого там.

Найбільше використовується сік і гель з алое . Однак, шкіра алое сама по собі теж дуже корисна. Вона - потужне проносний засіб, але в такій якості її рідко використовують, тому що є і більш ефективні засоби.

Для чого сьогодні використовують алое?

Мільйони людей переконалися на власному досвіді, що застосування алое на шкіру скорочує час загоєння ран і опіків.

Але алое не настільки ефективний для лікування шкіри, пошкодженої радіацією або раком. Алое на жаль не може захистити шкіру від шкоди, завданої променевою терапією. На сьогодні є результати декількох досліджень, які показали, що навіть високі дози алое не здатні відчутно допомогти при запаленнях горла і раку шийки.

Крім використання від опіків, алое широко відомий як засіб для загоєння ран. Результати досліджень на людях і тваринах показали позитивні результати. Люди, які страждають від післяопераційних болів після геморою відзначили, що використання крему з алое допомогло зменшити біль і прискорити одужання. Також відзначена результативність крему з алое при генітальний герпес, червоному плоскому лишаї, псоріазі і себореї.

Гель алое також використовується для внутрішнього прийому. Гель може допомогти при 2х типах діабету і для лікування виразкового коліту. Деякі люди відзначили, що регулярний прийом алое, може зменшити ризик ниркових каменів.

Внутрішньо приймати алое також рекомендується як додаткове лікування астми, виразок жжелудка , і для загальної імунної підтримки, але поки що немає повних доказів його ефективності в усуненні з цих хвороб.

Однією зі складових гелю з алое є ацеманнан, дослідження з тваринами показали, що він допомагає стимулювати імунітет і зменшує вірусну прохідність. Тому вважається, що гель алое може допомогти в лікуванні ВІЛ. Однак, поки що не проводилися глибокі дослідження його властивостей в аспекті імунодефіциту.

Дія алое на різні хвороби

генітальний герпес

У двотижневому дослідженні за участю 60 чоловіків з даним захворюванням була відзначена ефективність крему з алое. Учасники експерименту застосовували крем 3 рази в день протягом 5 днів. Після використання крему чоловіки відзначили зменшення кількості бляшок на тілі, а 67% випробовуваних змогли повністю вилікуватися за 2 тижні. В цьому ж дослідженні чоловіки відзначили, що крем з алое виявився набагато ефективніше, ніж гель з алое.

себоррея

Себоррея - дуже поширене шкірне захворювання. Характеризується жирними, червоними, і лускатими висипаннями в різних частинах особи: брови, повіки, ніс, вуха, верхня губа, груди, пах, і підборіддя. Допомогти в лікуванні себореї може 4-6 тижневе лікування гелем з алое.

псоріаз

У лікуванні псоріазу роль алое до кінця не вивчена. Однак для лікування хронічного псоріазу лікарі рекомендують використовувати крем з алое. Дослідження, в яких брали участь 60 чоловіків і 40 жінок показали ефективність лікування крему з алое. Після його використання ефект у 60% випробовуваних тривав близько року. А 15% і зовсім не повернулися до інших ліків. У решти піддослідних намітилися значні поліпшення стану шкіри і практично повне усунення симптомів хвороби.

Червоний плоский лишай


Лишай Вільсона- хронічне захворювання шкіри, яке характеризується свербінням і лускатими бляшками на шкірі. Він може поширюватися по різних частинах тіла (зап'ястя, ноги, тулуб, рот, і піхву).

Внутрішній прийом алое показав значне поліпшення стану пацієнтів протягом 1,5 тижнів. Позитивні результати відзначили як пацієнти які брали таблетки, так і ті, що користувалися гелем на проблемні місця.

діабет

Прекрасним засобом для зниження цукру в крові вважається сік алое. Він також відмінно справляється з хворобами шлунково-кишкового тракту, зміцнює імунітет і заспокоює нерви. Це важливий фактор, так як діабетикам категорично протипоказано нервувати. Спадати паніку або відчувати стрес. Сік алое цінний своїми флавоноїдами, які дають можливість організму протистояти різним вірусам і бактеріям.

  Язвений коліт

Алое віра містить полісахариди і тому відмінно допомагає при виразці кишечника. А його протизапальну дію позитивно позначається на стані кишечника, допомагає зменшити болі. Алое віра зменшує інші симптоми хвороби Крона. До складу Алое Віра входить більше двохсот поживних речовин, серед них - вітаміни, мінерали, амінокислоти і ензими, які допоможуть зміцнити Ваше здоров'я. Рекомендується приймати 1 ч.л. соку алое перед вживанням їжі.

Запобіжні заходи

Може викликати алергічну реакцію в рідкісних випадках, але не більше того. Ніяких серйозних проблем не було виявлено ні при зовнішньому, ні при внутрішньому застосуванні. Алое повністю безпечний для новонароджених, вагітних або жінок, що годують, а також тих, хто страждає хворобами нирок або печінки.

Варто відзначити, що при позитивних результатах від лікування діабету соком алое варто зменшити дозування щоб уникнути заниженого рівня цукру в крові.

Зміст
  • Рекомендоване застосування:
  • Інші варіанти застосування:
  • Для чого сьогодні використовують алое?
  • Дія алое на різні хвороби
  • генітальний герпес
  • себоррея
  • псоріаз
  • Червоний плоский лишай
  • діабет
  • Язвений коліт
  • Запобіжні заходи
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.