Facebook Pixel

Авітаміноз у дітей навесні: причини, симптоми, діагностика

Авітаміноз у дітей навесні: причини, симптоми, діагностика

Весняний авітаміноз серед дорослих і дітей сьогодні є цілком очікуваним явищем для більшості людей, не дивлячись на те, споживання свіжих фруктів і овочів досить поширене явище.

Як правило, навесні дефіцит вітамінів є логічним наслідком таких факторв:

Застуда і вірусні захворювання, якими Ви страждали в осінньо-зимовий період.

Виснаження вітамінних і мінеральних запасів після довгих зимових місяців, коли імунна система працює більш інтенсивно.

Овочі та фрукти, які ми їмо взимку не містять велику кількість вітамінів, так як вони руйнуються при тривалому зберіганні.

Погіршується ситуація ще й тим, що організму не обходимо реструктурувати роботу всіх систем в умовах браку вітамінів і мінералів.

Небезпека дефіциту вітамінів для організму дитини

По-перше, проблема дитячого весняного авітамінозу, здається, занадто серйозною. Тому що дуже скоро будуть свіжі фрукти і овочі, і дитина отримає повний спектр необхідних речовин. Але це не так. Небезпека полягає в тому, якщо організм недоодержував вітаміни протягом тривалого часу в потрібній кількості, то він працював, так би мовити «в економному режимі», тобто засвоював і витрачав невелика кількість вітамінів. Коли вітамін починає надходити в організм з їжею в достатній кількості, тіло більше не в змозі асимілювати його в міру необхідності. Таким чином, хронічний авітаміноз розвивається, що в кінцевому рахунку, призводить до значного збитку для зростаючого організму і може проявиться серйозною патологією.

симптоми авітамінозу

Як правило, дефіцит вітамінів може привести до різних захворювань, таким як діабет, ожиріння, анемія і гіпотиреоз. Найбільш явні ознаки дефіциту вітаміну у дітей такі:

Витамины для детей, Hero Nutritional, Мишки Ямми, 90 т

Постійна втома.

Слабкість.

Апатія.

Задишка після найменшої фізичного навантаження.

Зниження, а в деяких випадках, підвищений апетит.

Шкіра бере блідого відтінку.

Почастішання пульсу.

Пітливість.

Порушення сну.

Дитина може стати дратівливим, плакати з будь-якого приводу.

Головні болі.

Біль у м'язах.

Дитина втрачає активність.

Всі перераховані вище ознаки є сигналом до того, щоб почати давати дитині комплекс вітамінів і мінералів . А краще, звичайно не чекати таких симптомів, і давати дитині вітаміни, починаючи з осені.

Причини авітамінозу у дітей

Витамины для подростков, Rainbow Light, 90 таблеток

Основною причиною дитячої авітамінозу є погане харчування, а також порушення його режиму.

Інтенсивний зростання тіла дитини в деяких випадках може супроводжуватися дефіцитом певних вітамінів і мінералів, так як попит на них значно зростає. Цей процес повинен бути під наглядом лікаря, який призначає необхідні комплекси вітамінів.

Дитячий імунітет дуже чутливий до навколишнього середовища. Якщо дитина живе в екологічно неблагополучному регіоні, потреба в додаткових дозах деяких вітамінів зростає.


Профілактика авітамінозу у дітей.

Профілактикою вітамінної недостатності у дітей є організація раціонального, збалансованого харчування, а також прийняття в осінньо-зимовий період комплексів вітамінів , спеціально розроблених для дітей відповідно до їх віку.

Зміст
  • Небезпека дефіциту вітамінів для організму дитини
  • симптоми авітамінозу
  • Причини авітамінозу у дітей
  • Профілактика авітамінозу у дітей.
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.