Facebook Pixel

Чорниця для очей

Чорниця для очей

Чорниця звичайна є одним з провідних ресурсів в лікуванні травами. Її властивості відомі протягом століть, а одним з найцікавіших є можливість поліпшення зору.
Чорницю можна зустріти в основному в лісах, частіше хвойних і іноді у відкритих місцях, наприклад, болотах. В Україні її плоди є одним з найважливіших дико зростаючих харчових продуктів. Часто застосовується в традиційних народних стравах.
Найкраще збирати її в останній тиждень червня, коли плоди починають дозрівати. В кінці літа збирають листя, які багаті на дубильні речовини, флавоноїди.
Основними сполуками чорних ягід є флавоноїди, до складу яких входять антоціани. Вони є дуже сильними антиоксидантами, а ягоди чорниці містять їх в значній кількості. Завдяки цьому чорниця захищає організм від шкідливої дії вільних радикалів на здорові клітини. Крім того, дозволяють зберегти хороший зір і запобігають різні захворювання очей.
Чорниця для очей застосовується для лікування нічний сліпоти і ослаблення зору, пов'язаного з підвищеною чутливістю до світла. Зміцнює капіляри в оці, завдяки чому зір стає краще.
Дослідження, яке проводилося на 50-ти людей з вираженою старечої катарактою, яким давали екстракт чорниці і вітамін Е, показало, що у значної частини учасників прогресуюче захворювання спало. Чорниця зміцнює колаген , отже, всю сполучну тканину. Це важлива особливість для людей, схильних до ризику глаукоми, в результаті високого внутрішньоочного тиску.
Антоціани покращують кровообіг у всіх кровоносних судинах. Це властивість корисно в разі проблем з кровообігом в кінцівках. Допомагають при варикозному розширенні вен, зменшують болі при геморої. Чорниця може бути корисна під час грипу, кишкової інфекції, тому що у неї є природні антидіарейні властивості. Впливають на гладкі м'язи, що може принести полегшення при болісних менструаціях.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.