Facebook Pixel

Шавлія іспанська (насіння Чіа) - властивості і харчова цінність

Шавлія іспанська (насіння Чіа) - властивості і харчова цінність

Шавлія іспанська - це рослина дає насіння Чіа , які славляться своєю винятковою харчовою цінністю і властивостями, пов'язаних зі здоров'ям. Насіння Чіа містять більше жирних омега-3 кислот, ніж лосось. Також більш багаті кальцієм, ніж молоко. Дізнайтеся, якими ще поживними речовинами мають насіння Чіа.
Шавлія іспанська родом з Мексики і Гватемали. Ця рослина з широким листям і невеликими, фіолетовими або білими квітками. Його плоди містять велику кількість овальних насіння, званих насінням Чіа. Їх оздоровчі властивості оцінили вже племена науа (Ацтеків) в центральній Мексиці. Насіння Чіа були третіми після квасолі і кукурудзи, як найважливіша культура для вирощування для Ацтеків. Нічого дивного - вони містять більше жирних омега-3 кислот, ніж атлантичний лосось. Також більш багаті кальцієм, ніж молоко, а заліза міститься більше, ніж в шпинаті. Крім того вони запобігають розвитку пухлин, знижують кров'яний тиск, калій, регулюють травлення клітковини, укріплюють кістки, містять фосфор і багато інших корисних речовин.
З усіх масел саме масло з насіння Чіа є найбагатшим джерелом жирних омега-3 кислот, які складають 63%. Для порівняння - масло з насіння льону містить 54% жирних омега-3 кислот.
Жирні омега-3 кислоти стимулюють роботу мозку, полегшують процес навчання, покращують пам'ять і концентрацію - тому особливо рекомендується учням, студентам та іншим особам, які працюють розумово. Крім того, підтримують нервову систему - заспокоюють, і навіть можуть допомогти полегшити симптоми депресії. У свою чергу, у літніх людей може запобігти розвитку деменції (включаючи хворобу Альцгеймера). Жирні омега-3 кислоти, що містяться в насінні Чіа, сприяють також функціонуванню зору, а у літніх людей запобігає розвитку дегенерації жовтої плями.
Крім того, жирні омега-3 кислоти необхідні під час вагітності. Впливають позитивно не тільки на здоров'я майбутньої мами, але також відповідають за правильний розвиток дитини.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.