Facebook Pixel

Що робити, якщо у дитини немає апетиту?

Що робити, якщо у дитини немає апетиту?

Досить часто батьки оцінюють апетит дитини виходячи зі свого досвіду, і це є помилкова думка. Бажання поїсти - індивідуальне, тому не варто рівнятися на апетит інших діток.

 

Неправильний раціон дитини часто є головною причиною поганого апетиту. Часті перекушування в проміжках між основними прийомами їжі знижують апетит. А особливо неправильні перекушування: булки, цукерки, печиво, які геть-чисто відбивають апетит у малюка. Як правильно вибрати перекус, ми вже писали в попередньому матеріалі.

Вітаміни для підвищення апетиту

Добрими помічниками в боротьбі з поганим апетитом є вітаміни. Якщо ви помітили, що причина відмови від їжі криється в гіповітаміноз, то додати в раціон вітаміни - головне завдання. Усунення браку нутрієнтів (біологічних елементів для забезпечення нормальної життєдіяльності) вітамінами безпосередньо покращує апетит.

Також причина відмови від їжі може бути в низькому рівні запасів вітамінів і мінералів в організмі вашого чада. Відбувається це через недостатню кількість корисних речовин в продуктах харчування для вашої дитини.

Як правильно підібрати вітамінний комплекс?

 

На ринку вітамінів панує різноманітність, і багато хто стикається з проблемою вибору. В інтересах малюка варто вибирати продукцію, яка відповідатиме всім стандартам якості і містити всі необхідні макро- і мікроелементи для дітей.

Майже 80% дітей не отримують рекомендовану кількість багатих поживних речовин з фруктів і овочів. Це в свою чергу проявляється не тільки в поганому апетиті, але і в підвищеній втомлюваності, дратівливості, зниження уваги і порушення сну - головних симптомах гіповітамінозу (дефіциту вітамінів).

 

Щоб підтримувати апетит вашого малюка, варто звернути увагу на вітаміни А, С, В1, РР - вони допоможуть уникнути втрати інтересу до їжі у малюка. А також дивіться на рівень заліза в організмі. Додатковий прийом мікроелементів в складі вітамінів веде до поліпшення апетиту і підвищення обсягів з'їдання їжі.

У стимуляції апетиту дітей відіграють важливу роль:

  • Вітаміноподібна амінокислота л-карнітин.

  • Цинк. Важливий для обміну вуглеводів і зміцнення захисних сил організму.

  • Магній . Впливає на рівень цукру і процеси обміну глюкози.

  • Залізо . Незамінне для кровотворення.

  • Олігофруктоза. Вона відноситься до пребіотиків, оскільки покращує ріст мікробної флори в кишечнику, впливаючи на місцевий імунітет і травлення.

Підбираючи відповідні вітаміни дитині, варто звернути увагу на такі пункти:

  1. Виробник. Вибираючи вітаміни для дітей, зверніть увагу, хто виробник і чи можна йому довіряти.

  2. Склад. Важливо переконатися, що препарат містить всі основні вітаміни, які впливають на апетит.

  3. Термін придатності. Всі ми знаємо, що прострочені ліки дуже небезпечні і для дітей, і для дорослих.

 

Зміст
  • Як правильно підібрати вітамінний комплекс?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.