Facebook Pixel

Вітаміни і харчові добавки при циститі

Вітаміни і харчові добавки при циститі

Багато жінок хоча б раз у житті зазнавали таке неприємне захворювання як цистит. Це захворювання сечового міхура, яке може виникнути через інфекцію, подразнення в організмі або фізичного пошкодження, а іноді навіть з-за всіх цих факторів разом.

Вважається, що жінки більш схильні до цього захворювання через те, що у них сечовипускальний канал менше (близько 5 см), ніж у чоловіків (близько 18 см). А також анатомічна будова жіночого сечового міхура сприяє швидшому потраплянню бактерій.

Симптоми циститу розпізнати дуже легко. Як правило, це неприємні відчуття (болі внизу живота, спини, а також можлива нудота і блювота) при позивах до сечовипускання, які частішають, саме сечовипускання менше і тягне за собою печіння, може виділятися кров.

В першу чергу, лікарі рекомендують для лікування і профілактики циститу зміцнити захисні сили організму в цілому і підвищити опірність до інфекцій. У цьому випадку хорошим посібником для лікування стануть полівітамінні комплекси з мінералами, а також щоденна дієта з корисними добавками.

D-маноза - природний антибіотик від циститу

Одним з ефективних засобів у боротьбі з циститом вважається D-маноза . Це природний антибіотик, лікуючий захворювання сечових шляхів. Він є полисахаридом, який виробляється організмом і знаходиться в клітинах епітелію. Доза D-манози, яка приймається при інфекції в сечових шляхах, потрапляє відразу в кров.

Кров, насичена D-манози, проходить через нирки, і значна частина препарату потрапляє в сечу. Засіб проходить від нирок через сечоводи в сечовий міхур, і таким чином виводиться через сечовипускальний канал. Воно покриває тканини цукром і вимиває бактерії.

Таким чином D-маноза бореться з шкідливими бактеріями і не вбиває при цьому корисні бактерії, а також не завдає шкоди нашому організму, на відміну від антибіотиків.

Колоїдне срібло

З протизапальною метою використовується введення колоїдного срібла. Воно має антибактеріальну, противірусну і протигрибковою дією. Дана добавка активно бере участь в обмінних процесах організму і регулює енергетичний обмін. А також сприяє збільшенню кількості лімфоцитів і моноцитів, підвищує гемоглобін. При достатній кількості срібла в організмі клітини починають ділитися швидше, що в свою чергу надає омолоджуючу дію на організм.

Ромашка

З давніх-давен ромашку використовують для лікування і профілактики жіночих захворювань, вона дуже ефективна при лікуванні циститу, діючи як протизапальний засіб. Ефірні масла ромашки - це природний антисептик, який знімає запалення.

журавлина

Це натуральне і корисне ліки є ефективним при захворюваннях сечових шляхів. Вчені довели, що журавлина допомагає при циститі , значно знижуючи кількість бактерій, що викликають інфекції сечовивідних шляхів. Особливо таніни, що містяться в журавлинному соку, не дають таким бактеріям, як кишкова паличка, прикріпитися до стінок сечовивідних шляхів. Завдяки журавлині, бактерії «вимиваються» з організму разом з сечею. При хронічному циститі варто використовувати журавлину як превентивний захід.

Щоб уникнути циститу, важливо своєчасно встановити діагноз та активно починати боротьбу із запальним процесом. Головне, не забудьте проконсультуватися з лікарем, а Biotus - офіційна резиденція вітамінів, допоможе вам підібрати потрібний комплекс вітамінів.

Зміст
  • D-маноза - природний антибіотик від циститу
  • Колоїдне срібло
  • Ромашка
  • журавлина
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.