Facebook Pixel

Кава: вживати можна навіть дітям

Кава: вживати можна навіть дітям

За останній час відсоток тих, хто употрбеляет кави зріс. Вам не здається? На вулицях стали з'являтися все нові і нові кав'ярні, буває навіть, що не можеш вибрати в яку піти. Чим тоді керуватися? Адже десь кавові напої себе не виправдовують, десь ціна за лате злегка завищена, хтось п'є каву тільки з безлактозную молоком. Тобто, вибір залежить від багатьох факторів. Якщо ви настільки прискіпливі, то починаєте замислюватися про власний приготуванні кави вдома. Але тут ви знову опиняєтеся перед вибором, яку каву купувати, швидкорозчинний, в зернах, обсмажений або без кофеїну.


Крім того, ставати цікаво, кава приносить користь організму або завдає шкоди?
Для початку, необхідно вивчити весь склад продукту, а також ваш стан здоров'я. Це два головні чинники, які визначать, чи можна вживати вам кави, якщо так, то в якій кількості, якого виду і наслідки при передозуванні.


Нормальна кількість вживання кави становить 2-3 чашки в день. Якщо ви випиваєте більше 5 чашок кави, можете зіткнутися з таким побічними ефектами, як запаморочення, безсоння, прискорений ритм серця і озноб.

Споживання натуральної кави або кави без кофеїну в помірних кількостях, навпаки, позитивно впливає на організм, а саме знижує ризик серцево-судинних захворювань, онкології, діабету, Альцгеймера, інфаркту, Паркінсона та інших. Антиоксиданти, які знаходяться в каві захищають людину від раннього старіння.
Кава знижує порушення серцевого ритму на 18%.

Варто сказати, що кава усуває стрес, бореться з депресією і покращує пам'ять.

Але чи всім можна вживати?
Так склалося, що через свого складу і впливу на організм кави дозволено тільки дорослим.

У 1995 року компанія Teeccino випустила лінійку продукту - трав'яний кави . У складі даної продукції знаходяться трави у великій кількості і майже виключений кофеїн і кавова кислота. Засновник хотілося добитися такого результату, що через зміну складу, трав'яний кави не відрізнявся за смаком від звичайної кави.
Також відміну напою полягає в тому, що трав'яний кави більш корисний і дозволений до вживання навіть дітям. Зроблений він на основі лікарських рослин, Кероб, цикорію ячменю і натуральних ароматизаторів: горіхи, мигдаль, інжир і спеції. Завдяки цьому, він є зовсім нешкідливим і рекомендований, як засіб для боротьби з кофеїнової залежністю.

Кава на травах:

  • не містить кофеїн

  • надає енергію так само як і звичайну каву

  • покращує травлення

  • підтримує мікрофлору кишечника


Також багато хто чув про такий продукт, як зелена кава . Кажуть, що він бореться із зайвою вагою. Чи так це?
Завдяки тому, що в зеленому кави міститься 50% хлорогенова кислоти, він прискорює метаболізм, налагоджує роботу підшлункової залози, позитивно впливає на на кровотік і судини. Зелені боби кави надають енергію організму і тримають рівень глюкози в нормі.
Зелена кава вживають як харчову добавку але в поєднанні фізичних навантажень і збалансованому харчуванню.

Щоб напій був не тільки корисним, а й приносив задоволення, виробники придумали додавати в нього різні натуральні ароматизатори. Наприклад трав'яний кави зі смаком "Лісового горіха". У складі знаходяться лісові горіхи, обсмажені мигдаль, фініки і інжир, рекомендуємо кілька варіантів заварювання трав'яного кави.
Перший - в кавоварці;

Другий - френч-прес;

Третій - еспресо-кавоварка;

Четвертий - в турці;

П'ятий - за допомогою сита.


До речі, трав'яний кави не складний для домашнього приготування. Коріння кульбаб і цикорію є найпопулярнішими рослинами для приготування трав'яного кави.

Наприклад для приготування кави з кульбаби, потрібно взяти саму рослину, промити, запекти в духовці при 170 градусах і ретельно подрібнити. Після - додайте 1 чайну ложку суміші кави замінника на одну кружку окропу.

Щоб приготувати каву з цикорію, знадобиться добути корінь цієї рослини. Помістити його в розігріту до 180 градусів духовку на півтори години. Потім дрібно подрібнити і додавати одну чайну ложку на 250 мілілітрів коди.


Слід спробувати додати в ваш щоденний кави і такі приправи, як

кардамон, боби, кориця, гвоздика, фундук, лаванда, лимонна цедра, м'ята (будь-яка), розмарин, зірчастий аніс, естрагон і ваніль.

Як бачите, замість звичайної кави можна використовувати відмінну альтернативу - трав'яний кави, який за своїми властивостями не буде відрізнятися від оригіналу і навіть більше, принесе нові відчуття і користь. Але будьте обережні, так як від передозування можуть бути неприємні наслідки.

Стаття написана штатним письменником Biotus.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.