Facebook Pixel

10 способів очистити свій організм від шлаків і токсинів

10 способів очистити свій організм від шлаків і токсинів

Незважаючи на те, що наша печінка, нирки і лімфатична система працює на повну котушку, все одно наш організм потерпає від пасивного способу життя. Це призводить до накопичення токсинів в шлунку і шлаків в кишечнику. Для того, щоб врегулювати роботу організму досить дотримуватися простих правил, який незабаром увійдуть до звички.

1. Випивайте натще склянку води з лимоном

Лимон - це прямий джерело вітаміну С. Крім того, що ви додасте його в звичайну воду, даний інгредієнт зробить вам корисний внесок в організм, а саме виведе токсини, наситить корисними речовинами і пробудить вас після міцного сну. Але знайте, що потрібно пити саме теплу воду, так як холодна вода завдасть шкоди тільки прокинувся організму, що призведе до уповільнення обміну речовин.
Для тих, у кого проблеми з шлунково-кишковим трактом не рекомендується пити воду з лимонним соком, досить випити склянку теплої чистої води.

2. Поліпшити роботу нирок за допомогою настою кульбаби

Всі знають, що нирки працюють цілодобово, вони переганяють через себе близько 1500 літрів крові, вимиваючи з неї шкідливі речовини і одночасно регулюють об'єм рідини в організмі. Для того, щоб налагодити роботу нирок, при збоях, радять пити настоянку з кульбаби. Для цього потрібно заварити його сухоцвіт в 500 мл гарячої води.

3. Регулярно очищайте кишечник

Для того, щоб не мати застоїв в кишечнику, потрібно 1 раз на місяць відмовлятися від таких продуктів, як м'ясо, яйця, кава, шоколад, цукор, випічка та молочні продукти. Замість цього додати в раціон рис , овочі в будь-якому вигляді, морепродукти, горіхи , сухофрукти та обов'язково яблука, вони є низькокалорійним фруктом. Користь тільки одного рису вже зможе ефективно вивести шлаки і солі з організму.

4. Приймайте детокс-ванну двічі в тиждень

Що означає детокс-ванна? Крім добре відомої піни або бомб для ванни, використовуйте англійську сіль, тобто сульфат магнію або магнезію. Перебуваючи під впливом цих інгредієнтів, ваше тіло поповниться корисними речовинами і зміцнить імунітет. Для цього знадобитися розчинити в 2 склянках теплої води сульфат магнію, соду і морську сіль, також варто додати яблучний оцет. Деякі рекомендують додати ще ароматичні масла для додання приємного запаху в ванній кімнаті і вашому тілу.

Наповнивши ванну сумішшю коштів залишіться тм хвилин на 20-40. Через 5-7 хвилин ваш організм стане виділяти піт, що є природним при детокс-системі. Якщо ви відчуваєте, що пересихає горло, то випийте склянку води кімнатної температури. Саме в такому випадку ваш організм буде позбавлятися від токсинів. Після закінчення процедури укутати в теплий одяг і випийте теплого чаю.

5. Користуйтеся скрабом для відлущування сухих ділянок шкіри

Завдяки спеціальній жорсткої щітки і натуральному скрабу ви приберете мертві ділянки шкіри, на якій зібралися пил і бруд. Цим самим покращуєте клітинне дихання і допомагаєте лімфатичної системи виводити відходи життєдіяльності організму. Під натуральний скраб зійде суміш кави, меду і рослинного масла.

6. Пройдіть курс лімфодренажного масажу
Процедура лімфодренажного масажу дозволяє позбутися від набряків і великого скупчення рідини в організмі. Перший результат ви побачите після першого масажу, а саме спустошення від догляду зайвої вологи і токсинів. Даний масаж можна практикувати і вдома користуючись тільки пальцями рук.

7. Пити на ніч ромашковий чай

Всього лише одна чашка настою ромашки заспокоїть нервову систему і допоможе зробити сон спокійніше і міцніше, також прискорить метаболізм і зніме важкість у шлунку.

8. Утримайтеся від цукру і солі

Чи маєте залежність від солодкого або солоного? Спробуйте виключити дані інгредієнти з раціону, але не повністю, щоб не нашкодити собі і організму. Різкі зміни харчування стануть стресом для нервової системи. Замість солі використовуйте в страви спеції та прянощі. А цукор можна замінити натуральними підсолоджувачами, наприклад медом або будь-яким сиропом .

9. Додавайте в їжу насіння або масло фенхеля

Масло фенхеля відмінно налагоджують роботу травної системи, нормалізують рівень цукру в крові, налагоджують роботу печінки і нирок. Крім того, насіння, які ви додасте в блюдо додасть нового смаку і наситити організм. А кропова вода з насінням фенхеля, яку найчастіше призначають дітям при збоях травного тракту, усуває скупчення газів в кишечнику.

10. Займайтеся активними навантаженнями

Фізичні вправи не тільки поліпшать ваш зовнішній вигляд і піднімуть настрій, але і посилять ефект детокс-програми. Будь-яке активне заняття покращує кровообіг і прискорює обмін речовин. Також радять займатися і розслаблюючими видами спорту, такі як йога, пілатес і стрейчинг. Навіть проста прогулянка віддячить вам приємним результатом.

Виконання хоча б декількох пунктів не змусить вас чекати і вже через кілька днів ви зможете побачити перші результати виконаної вами роботи, яка, сподіваємося, стане звичкою.

Стаття написана штатним письменником Biotus.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.