Facebook Pixel

ДЕФІЦИТ вітаміну А: причини і симптоми. Як заповнити дефіцит вітаміну А?

ДЕФІЦИТ вітаміну А: причини і симптоми. Як заповнити дефіцит вітаміну А?

Вітамін А має важливе значення в процесі зору, зміцнює імунну систему і запобігає інфекції, так як допомагає боротися з бактеріями і вірусами, розгладжує і зміцнює шкіру, викликає здоровий вигляд волосся і нігтів, бореться з вільними радикалами - антиоксидант, впливає на ріст, а також на правильне функціонування клітинних мембран.
При добре збалансованої дієти і правильному її поглинанні дефіцит вітаміну А не повинно виникати. У раціоні у нас є три джерела вітамінів А, що відповідають трьом його персонажам. Ретинол знаходиться в харчових продуктах тваринного походження, бета-каротин (провітамін А), надходить з рослин, А надходять з жирів. Білок (RPB) пов'язує ретинол і регулює його всмоктування і метаболізм.
Причини дефіциту вітаміну А
Нестача вітаміну А в організмі може бути наслідком порушення всмоктування вітаміну А (в цьому випадку необхідно діагностувати підставу), занадто погане харчування (дефіцит білків або жирів), вживання алкоголю, куріння, неправильно збалансований раціон харчування для дітей і людей похилого віку.
Симптоми дефіциту вітаміну А
Нестача вітаміну А в організмі проявляється:
шорсткою шкірою на ліктях і колінах, а також на плечах і стегнах (сухість жевріє при нанесенні кремів або бальзамів)
поганий зір в сутінках і в нічний час (так звана куряча сліпота
сухістю очного яблука (без сліз).
У жінок з порушеннями менструального циклу і фертильності може бути пов'язано з дефіцитом вітаміну А. А у літніх людей частим симптомом дефіциту вітаміну А є дзвін у вухах.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.