Facebook Pixel

Їжа для космонавтів

Їжа для космонавтів

Спіруліна - це водорість, яка живе розкошуючи на планеті Земля сотні мільйонів років. Динозаври вимирають, людство еволюціонує, спіруліна залишається.
Секрет її довголіття - біохімічний склад, що включають 2000 мінералів, вітамінів, жирних амінокислот і рослинних ферментів. Поживна цінність спіруліни в кілька разів перевершує інші корисні продукти, такі як чорна і червона ікра, філе осетрини, перепелині яйця і т. Д. В 1 г водорості міститься стільки ж корисних речовин, скільки в 1 кг овочевого асорті.
Кілька фактів:
• Білок - висушена водорість містить близько 60% повноцінного білка, перевершуючи всі інші рослинні джерела білка (такі як, наприклад, бобові).
• Вітамін А - в 10 г спіруліни стільки ж бета-каротину, скільки в 10 кг моркви.
• Вітамін В12 - в 1 столовій ложці екстракту спіруліни 300% добової норми.
Життя спіруліни складна і схильна до стресів, як і життя сучасного міського жителя. Незважаючи на те, що більшість ферментів, вітамінів і амінокислот втрачають свої властивості при температурі понад 50 ° C, водорість спокійно виживає при температурі до 60 ° C. А якщо стовпчик термометра піднімається за 70 ° C, переходить в «сплячий режим», після якого благополучно відновлюється. Це свідчить про те, що поживні речовини в ній зберігаються навіть при такій температурі.
НАСА і Європейське космічне агентство рекомендують спіруліну в якості основного продукту харчування для тривалих космічних польотів.

Склад і корисні властивості спіруліни

Аргінін - очищає від токсинів і шлаків, підвищує лібідо.
Гамма-ліноленова кислота - покращує клітинний метаболізм, стимулює оновлення епідермісу і загоєння ран, запобігає появі вугрів і розвиток артриту.
Глютамінова кислота - стимулює роботу мозку, вважається найкращою їжею для його клітин.
Інозітол - виводить канцерогени і надлишок гормонів, нормалізує рівень холестерину в крові, покращує роботу печінки.
Тіамін - нормалізує нервову систему і серцевий ритм, рекомендується при підвищеній втомлюваності і безсонні.
Тирозин - стимулює процеси омолодження, перешкоджає повяленію сивини.
Фікоціанін - гальмує ріст ракових клітин. Спіруліна - єдине на планеті рослина, в состале якого виявлено цю речовину!
Фолієва кислота - бере участь в утворенні гемоглобіну.
Хлорофіл - очищає печінку, нирки і кров від токсинів, шлаків, зменшує вплив вільних радикалів.
Цистин - стимулює роботу підшлункової залози.

дослідження спіруліни

Живильні і лікувальні можливості спіруліни регулярно досліджуються лікарями і фармацевтами.
У 2008 році науковий журнал «Сучасні фармацевтичні біотехнології» назвав цю водорість «найповнішим природним джерелом харчування».
У 2009 році «Журнал медичного харчування» рекомендував спіруліну для профілактики і лікування серцево-судинної системи, зазначивши її властивість знижувати кров'яний тиск і концентрацію ліпідів.
У 2010 році «Журнал науки про харчування і вітамінології» опублікував позитивні результати дослідження спіруліни як засобу для профілактики атеросклерозу і зниження факторів ризику серцево-судинних захворювань.
У 2011 році науковий журнал «Клітинна і молекулярна імунологія» розповів про медичне досвіді, який довів ефективність спіруліни як засобу для зміцнення імунітету у пенсіонерів.
Гарвардська медична школа відзначає, що спіруліна сприяє зростанню корисних бактерій (прибутків) в кишечнику.
А Європейське товариство оториноларингологів підтверджує, що прийом препаратів спіруліни значно знижує симптоми сезонної алергії.

Для чого і як приймати?

Спіруліну рекомендується приймати:
• Для зменшення рівня цукру в крові, в тому числі при діабеті II типу.
• Для профілактики вірусних інфекцій, в тому числі грппа, свинки, герпеса, кору і навіть ВІЛ.
• Для очищення і захисту від токіснов печінки.
• Для підтримки здорового pH-балансу і запобігання виразки шлунка.
У вигляді препаратів спіруліна випускається у формі таблеток і порошку. Приймати таблетки - зручніше, але порошок містить більш високу концентрацію біологічно активних речовин.
Порошок спіруліни можна додавати по столовій ложці в соки і фруктові коктейлі, салати, йогурти та інші холодні напої. Додавати в гарячі і тим більше піддавати термічній обробці не можна - при цьому втрачається велика частина корисних властивостей.
Важливо! Купувати порошок спіруліни можна тільки у перевірених виробників, так як при дешевому виробництві водорість може бути забруднена важкими металами і мікроцистин.
Спіруліна містить багато речовин, корисних для виношування дитини, але приймати її при вагітності можна тільки за рекомендацією гінеколога.
"

Зміст
  • Склад і корисні властивості спіруліни
  • дослідження спіруліни
  • Для чого і як приймати?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.