Facebook Pixel

Гінкго білоба - для енергії, пам'яті і настрою!

Гінкго білоба - для енергії, пам'яті і настрою!

Гінкго широко вивчається, так як має дуже багато корисних властивостей. Серед них протизапальний і антиокислювальний ефекти, гінкго відповідає за формування тромбоцитів, покращує кровообіг. Було доведено, що до переваг прийому гінкго білоба також відносяться когнітивна функція мозку, поліпшення настрою, збільшення енергії, покращення пам'яті та скорочення симптомів, пов'язаних з такими хронічними хворобами як астма, синдром дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ) і для лікування слабоумства.

Що таке - Гінкго білоба?

Гінкго білоба ( яка також відома як Salisburia adiantifolia) - природний екстракт, отриманий з листа Китайського дерева гінкго. Властивості гінкго вивчалися протягом десятиліть у Франції, Німеччині та Китаї. І хоча китайська фітотерапія сотні років використовувала як сухе листя гінкго, так і насіння, сьогодні доведена ефективність саме стандартизованого екстракту гінкго білоба в рідкому вигляді, витягнутого із засушених зеленого листя.

Згідно традиційної китайської Медицині і поточним клінічних досліджень, гінкго білоба безпечна, ефективна і надзвичайно корисна організму, тому має захисну дію на організм від мітохондріального ушкодження і оксидантного стресу. Гінкго використовували в Китайській фітотерапії, для лікування різних хвороб з незапам'ятних часів, особливо проблем, пов'язаних з пам'яттю.

Що ж робить гінкго таким дієвим? Екстракт гінкго білоба містить два основних компоненти (флавоноїди і терпеноїди), які відомі сильними антиоксидатної властивостями. Вважається, що вони допомагають повільно знизити прогресуючі вікові хвороби, борються з оксидативного стресу, яке зазвичай погіршується у людей у віці.

Приймати гінкго можуть люди будь-якого віку, проте найбільш ефективні результати спостерігаються у людей у віці 50-59 років. Дослідження показали, що в гінкго міститься більше 40 компонентів. Але тільки два з них допомагають в лікуванні: флавоноїди і терпеноїди. Флавоноїди - антиоксиданти рослинного походження. Флавоноїди захищають нервову систему, серцеві м'язи, кровоносні судини і сітківку від пошкодження. Tерпеноіди покращують кров'яний потік, розширюючи кровоносні судини і збільшуючи рухливість кров'яних тілець.

Більшість переваг гінкго пов'язані з мозковою діяльністю - концентрація уваги і пам'ять, а також розумова діяльність. Згідно з американськими дослідженнями, гінкго білоба зараз найбільш досліджень і прийняте трав'яне засіб для лікування когнітивних розладів і хвороби Альцгеймера.

11 доведених переваг Гінкго білоба

1. Підвищує концентрацію уваги

Дослідження доводять, що гінкго може збільшити концентрацію уваги, усунути когнітивну дисфункцію і вилікувати втома. Гінкго білоба здатний допомогти в лікуванні церебрального паралічу - хвороби, яка характеризується хронічно низькою концентрацією уваги, розгубленістю, фізичної обмеженістю, втомою, головним болем і перепадами настрою.

2. Скорочує ризик недоумства і бореться з симптомами Альцгеймера

Гінкго безумовно не є лікарським засобом прямої дії, але вчені довели, що гінкго білоба допомагає людям, які відчувають когнітивні проблеми, в тому числі що страждають на хворобу Альцгеймера. Гінкго покращує когнітивну функцію і пам'ять як у дорослих так і у молодих, однак особливо дієва при вікових ментальних відхиленнях.

Гінкго, також здатний допомогти людям оговтатися від нападів або травматичних ушкоджень мозку. У формі екстракту він широко використовується в лікуванні гострого ішемічного інсульту в Китаї. Дослідники Пекінського Університету китайської медицини повідомили, прийом екстракту гінкго білоба надає позитивний ефект на організм при неврологічних розладах.

Вченими доведено навіть, що гінкго, буде ефективним додатковим лікуванням для людей з шизофренією і серйозними душевними розладами. Він також здатний вплинути на краще на когнітивну функцію людей з множинним склерозом.

3. Допомагає побороти тривогу та депресію

Якщо ви страждаєте від хронічного стресу, який заважає Вам жити нормальним життям, нервозності, депресії або перепадів настрою, гінкго - той препарат, який зможе Вам допомогти. Так як гінкго білоба впливає на здатності тіла управляти стрессорами, він нейтралізує високий рівень гормонів стресу, подібно кортизолу і адреналіну.Ізвестен також як трава-адаптоген, яка є природним помічником організму, здатним допомогти впоратися з тривожністю і депресією. Особливо дієвий для людей із загальним тривожним розладом (ОТР) і сезонною депресією, панічними атаками і соціофобією.

4. Бореться з симптомами ПМС

Дослідження показали, що гінкго позитивно впливає на скорочення симптомів ПМС, в тому числі перепади настрою, головні болі, занепокоєння, втома і біль в м'язах. Також має сприятливу дію на настрої у жінок в період менопаузи.

5. Допомагає підтримувати зір і здоров'я очей.

Властивості гінкго настольно широкі, що він також покращує кров'яний потік в очних яблуках і бореться з проникненням вільних радикалів, яке може шкодити рогової оболонки і сітківці. Особливо ефективним гінкго вважається для людей старшого віку, так як його прийом допомагає підтримувати зір і знизити негативний вплив ультрафіолетових променів на очниці. Гінкго ефективний для зниження ризику дистрофії жовтої плями завдяки його тому, що він активізує тромбоцити і запобігає пошкодженню кришталика, викликане вільними радикалами.

6. Допомагає запобігти або лікувати синдром дефіциту уваги з гіперактивністю (СДУГ)

Прийом гінкго поряд з іншими препаратами показали значне зменшення симптомів СДУГ. Оскільки гінкго може поліпшити концентрацію уваги, пам'ять і виконання завдань, він може також скоротити симптоми хвороби у людей з дислексією. Поки до кінця не іссдедовано вплив гінкго на людей страждають на аутизм, але вже відомо, що він здатний коректувати поведінку хворих і зменшувати симптоми аутизму.

7. Підвищує лібідо

Вважається, що гінкго позитивно впливає на гормональний баланс, особливо на рівень серотоніну, кров'яний тиск і циркуляцію крові, він може допомогти людям, які страждають еректильною дисфункцією і мають низьке лібідо. Гінкго розширює кровоносні судини і покращує кров'яний потік в геніталії, що безумовно позитивно сказиватеся на репродуктивне здоров'я. Доведено навіть, що гінкго здатна лікувати сексуальні дисфункції, викликані прийомом антидепресантів.

8. Допомагає від головних болів і мігрені

Гінкго є природними ліками від частих головних болів, допомагає скоротити частоту нападів і зменшити больові симптоми, розширює кровоносні судини і бореться зі стресом. Головні болі можуть бути викликані стресом, втомою, алергією, зоровим напругою, прийомом алкоголю або наркотиків, низьким цукром в крові, гормонами, запором, і нестачею харчування. Постійний прийом гінкго білоба усуває всі ці симптоми і допомагає знизити тиск.

9. Зменшує симптоми астми

Екстракт гінкго білоба може скоротити симптоми, пов'язані з астмою. Оскільки він усуває печію, діє як антиоксидант і позитивно впливає на нервову систему, реципієнти відзначили менше проблем з диханням після прийому гінкго.

10. Допомагає вилікувати геморой

Гінкго білоба також допомагає людям, що зазнають все хворобливі симптоми геморою, такі як шишки, біль і кровоточія через збільшення в тиску на вени заднього проходу і прямої кишки. Гінкго допомагає знизити біль, прибрати печію, що в свою чергу допомагає зупинити кровотечу при геморої. Таким чином гінкго білоба можна також вважати дуже ефективним засобом при геморої.

11. Бореться з фіброміалгію

Укупі з коензимом Q10 гінкго покращує стан хворих з діагнозом фибромиалгия, або розлад нервової системи. Фіброміалгія - широко поширене м'язове захворювання, зазвичай супроводжується втомою і головними болями, і проблемами зі сном, занепокоєнням і депресією.

Рекомендоване дозування гінкго білоба

Ефективність прийому гінкго білоба залежить від дозування, так чим більше ви приймаєте, тим кращий результат, проте рекомендується дотримуватися приписану щоденну дозу. Залежно від стану організму, дозування можуть коливатися від 40 до 300 міліграм в день. Деякі реципієнти відзначили зниження больових симптомів і нервозності приймаючи 40 мг в день, а інші виявили когнітивні поліпшення при прийомі 120 мг щодня. Дорослим і літнім людям велике дозування дає кращі результати, так само як і тим, хто страждає від гормональних дисбалансів, печії, когнітивних розладів і перепадів настрою.

Доступний гінкго в формі капсул, таблеток, рідкого екстракту або сушеного листа.

Нижче приведена рекомендована доза в залежності від вашого стану здоров'я:

  • Проблеми з пам'яттю і хвороба Альцгеймера: 120-240 мг щодня, розділеними дозуванням (містять 24-32% флавоноїдів і 6-12% терпеноїдів).
  • Знижена концентрація уваги або втома (як наприклад при СДУГ, депресії, зміни настрою): 120-240 міліграм в день.
  • Запалення і хвороби пов'язані з кров'яним тиском (астма, ПМС, біль, втома, фибромиалгия: 120-240 міліграм в день.
  • Не рекомендується давати дітям.

Як швидко я можу очікувати результат? Ефект від прийому гінкго білоба наболюдатеся після 4-6 тижнів прийому препарату. Покращення помітні практично відразу, проте щоб побачити результат при запаленнях потрібно пропити курс препарату.

Взаємодія гінкго білоба з іншими препаратами

Хоча гінкго вважається дуже безпечним і навряд чи здатний викликати побічні ефекти, як і інші фітопрепарати, все таки варто дотримуватися деяких запобіжних заходів. Спостерігалися поодинокі випадки кровотечі у невеликого відсотка пацієнтів, що приймають гінкго білоба, так як екстракт гінкго білоба може взаємодіяти з антикоагулянтами і антитромбоцитарними засобами.

Так як в наші дні зростає популярність альтернативної терапії, багато пацієнтів, що приймають трав'яні препарати, на прийомі у лікаря не обговорюють їх прийом і дозування. Дослідження показують, що аж до 70% пацієнтів навіть не згадують про самолікування фітопрепаратами на прийомах у лікарів, навіть якщо вони страждають серйозними хворобами або готуються до операцій.

Радимо Вам не нехтувати приписами лікарів і дотримуватися рекомендованих доз при прийомі будь-яких трав, а також проінформувати вашого доктора, якщо ви їх приймаєте, боретеся з серйозними захворюваннями або готуєтеся до операції. Це допоможе уникнути будь-яких небажаних наслідків.

Зміст
  • Що таке - Гінкго білоба?
  • 11 доведених переваг Гінкго білоба
  • Рекомендоване дозування гінкго білоба
  • Нижче приведена рекомендована доза в залежності від вашого стану здоров'я:
  • Взаємодія гінкго білоба з іншими препаратами
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.