Facebook Pixel

Глюкозамін і хондроїтин: здорові та гнучкі суглоби

Глюкозамін і хондроїтин: здорові та гнучкі суглоби

Здорові суглоби - запорука активності, гарного самопочуття та довголіття. Проте з віком вони зношуються, стають тонкими й крихкими, оскільки в організм починає виробляти менше колагену, глюкозаміну та хондроїтину.

Науково доведено: додатковий прийом цих речовин сприяють здоровому функціонуванню суглобів навіть за наявності патологій. Як натуральні добавки, харчування й гімнастика допомагають підтримувати здоров'я та молодість суглобів?

Ефективна підтримка суглобів

Сезонні запалення, болі, характерний хрускіт у суглобах усе частіше зустрічається не лише у літніх, а й у молодих людей. Лікарі пов'язують це із малорухливим способом життя, незбалансованим харчуванням та дефіцитом мікроелементів в організмі.

Саме хондроїтин та глюкозамін відповідають за здоров'я та рухливість наших суглобів. Ці речовини природно відновлюють хрящову тканину в організмі. Але після 35 років їх вироблення поступово знижується. Це може призвести до виснаження та руйнування хрящової й суглобової тканини.

Неприємні відчуття скутості та біль безпосередньо пов'язані з нестачею глюкозаміну в організмі. Речовина є будівельним матеріалом для хрящів, сухожилля та зв'язок, впливає на фосфорно-кальцієвий обмін. Клінічно доведено, що додатковий прийом глюкозаміну та хондроїтину у вигляді дієтичної добавки усуває біль та підтримує здоров'я суглобів:

  • відновлює хрящову тканину;
  • усуває запальні процеси:
  • підвищує еластичність суглобів;
  • ефективно знімає больовий синдром;
  • зупиняє процеси руйнування хрящів. 

Сучасні клінічні дані також доводять, що ці речовини корисні для нашого організму вцілому. Дієтична добавка Glucosamine & Chondroitin, Now Foods – якісне джерело глюкозаміну та хондроїтину, яке отримують з молюсків – крабів, креветок, омарів та раків. Натуральна добавка ефективно усуває запальні процеси; сприяє загоєнню шкіри та ран; знімає біль у м'язах, суглобах та спині; підтримує еластичність шкіри.

Вплив колагену на суглобиКолаген: секрети популярності

Колаген - одна з найбільш популярних дієтичних добавок, яку люблять не тільки б'юті-блогери та дієтологи, а й лікарі. Науково-популярне видання Nutrition Reviews опублікувало дані, які доводять: додатковий прийом білка колагену впливає на відновлення скелетно-м'язової та сполучної тканини.

Оскільки білок колагену є основою сполучної тканини організму, він забезпечує її міцність та еластичність. Речовина міститься у сухожиллях, кістках, хрящах, шкірі, а також утворює стінки судин. Колаген бере участь у формуванні хрящової тканини, скелета, зв'язок, зубів.

Дієтична добавка колагену Collagen Biotus має ряд корисних властивостей:

  • є хондропротектором, який захищає суглоби від пошкоджень;
  • стимулює регенерацію та зростання нових клітин, зміцнює їх мембрани;
  • відновлює еластичність та пружність шкіри;
  • має антиоксидантну дію, захищаючи організм від негативного впливу навколишнього середовища.

У яких продуктах містяться хондропротектори?

Здоров'я опорно-рухової системи в багато чому залежить від раціону харчування й фізичної активності. Для підтримки правильного функціонування суглобів важливо підживлювати їх корисними речовинами. Продукти з високим вмістом глюкозаміну та колагену:

  • яловичина, телятина, м'ясо птиці; червона риба; будь-яка морська риба; морепродукти; пастила, желе, мармелад, пектин; горіхи; броколі.

Варто зазначити, що глюкозамін та колаген легко руйнуються під час теплової обробки їжі, тому лікарі рекомендують додатково вживати харчові добавки.

Харчування із високим вмістом хондропротекторів, прийом дієтичних добавок у комплексі з лікувальною гімнастикою дають чудові результати у комплексному лікуванні та профілактиці захворювань суглобів. 

Зміст
  • Эффективная поддержка суставов  
  • Коллаген: секреты популярности
  • В каких продуктах содержатся хондропротекторы? 
  • Ефективна підтримка суглобів
  • Колаген: секрети популярності
  • У яких продуктах містяться хондропротектори?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0