Facebook Pixel

Як боротися з варикозним розширенням вен?

Як боротися з варикозним розширенням вен?

Головною ознакою хвороби є розширення підшкірних вен, через якого вона і отримала свою назву. Як правило, варикоз проявляється частіше у жінок - під час вагітності або пізніше. Існує первинне і вторинне варикозне розширення вен. Для первинного характерна слабкість в кінцівках, порушуються венозні стінки. Ноги швидше втомлюються, і ви відчуваєте постійну тяжкість. Вторинне виникає вже в результаті порушення венозного відтоку. В цьому випадку клапани не справляються зі своєю роботою, частіше за все такий ефект з'являється при пухлинах і травмах.

 

Є кілька причин варикозу:

- спадкова слабкість судин


- постійні і тривалі навантаження


- малорухливий спосіб життя


- гормональні порушення


- вагітність


- травми кінцівок


Розпізнати захворювання досить легко. Першою ознакою є важкість у ногах і легка набряклість, а також періодично можуть виникати судоми і біль в литках. Помітні зміни в венах починаються з малого - з'являються невеликі судинні зірочки, в подальшому вени виходять наверх, і в деяких місцях стінки утоньшается, через що вени можуть виглядати узловато.

Щоб уникнути важких наслідків потрібна профілактика і збалансоване харчування. Через кровоносну систему в наш організм надходять необхідні поживні речовини та вітаміни, які потрібні для підтримки здоров'я. За допомогою вітамінів і правильних добавок можна не тільки полегшити симптоми варикозу, але і вилікувати.

 

Вітаміни для профілактики і лікування варикозу

Група вітамінів В грає важливу роль в профілактиці варикозу, а саме: тіамін (В1), фолієва кислота (В9) і ціанокобаламін (В12). Тіамін бере участь у передачі нервових імпульсів і нервової регуляції судинного тонусу, нормалізує процеси обміну речовин. При його дефіциті спостерігається набряклість ніг, їх втому і оніміння. Фолієва кислота і ціанокобаламін сприяють регенерації клітин епітелію судин, відновлюючи їх після пошкодження, поліпшують кровотворення, нормалізують реологічні властивості крові. Приймати ці вітаміни в комплексі буде правильним рішенням, оскільки вони підсилюють ефект один одного.

 

Аскорбінова кислота бере участь у багатьох процесах в людському організмі, тому має багато корисних властивостей, наприклад:

  • зміцнює стінки судин;

  • захищає клітини від дії вільних радикалів;

  • підвищує імунітет;

  • сприяє кровотворенню.

Коензим Q10 - захищає клітини шкіри і запобігає їх пошкодження від ультрафіолету і активних форм кисню. Таким чином, коенізм Q10 допомагає збагатити тканини киснем і поліпшити циркуляцію крові. Що в свою чергу допомагає зберегти структуру молекул еластину, колагену і запобігає втраті жирних кислот.

При варикозному розширенні вен варто прибрати з раціону насичені жири, але при цьому збагатити організм поліненасиченої кислотою Омега-3. Адже чим більше холестерину накопичиться на стінках судин, тим швидше буде прогресувати варикоз, не кажучи вже про загрозу атеросклерозу, тромбофлебіті і інших захворюваннях.

Екстракт Готу Кола рекомендується приймати як допоміжний засіб у профілактиці варикозного розширення вен. Екстракт допомагає поліпшити мікроциркуляцію в судинах, а це в свою чергу допомагає уникнути судом і набряклості ніг.

При перших симптомах варикозу радимо звернутися до лікаря, щоб уникнути ускладнень. Найчастіше лікарі рекомендують приймати комплекси для вен , які допоможуть зміцнити стінки кровоносних судин і поліпшать кровообіг. І не варто забувати про комплексний підхід в лікуванні: комплексна вітамінна підтримка, правильне харчування і оздоровча гімнастика.

Зміст
  • Є кілька причин варикозу:
  • Вітаміни для профілактики і лікування варикозу
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.