Facebook Pixel

Як вибрати вітаміни для чоловіків

Як вибрати вітаміни для чоловіків

У попередньому матеріалі ми з'ясували, в чому різниця між чоловічими та жіночими вітамінами. Існує перелік базових вітамінів , без них організм сильної половини не зможе бути стійким до інфекцій і захворювань. Лікарі встановили, що чоловікам потрібні такі вітаміни як В, А, С і Е, ліпоєва кислота, а також біотин. За які функції в організмі чоловіків відповідають ці вітаміни?

 

Вітаміни групи В

 

Ця група вітамінів відіграє важливу роль в організмі чоловіка:

 

  • вітамін В1, В6 відповідає за здоровий обмін речовин і забезпечує необхідними поживними речовинами всі органи;

  • вітамін В2 здійснює тканинне дихання, що дозволяє переносити кисень всередину клітин;

  • В12 допомагає в синтезі білка, підтримки правильного харчування, а також контролює ділення клітин, що важливо для процесу зростання і формування тканин;

  • фолієва кислота або ж вітамін В9 відповідає за молекули ДНК і РНК. Цей вітамін істотно покращує якість сперматозоїдів і особливо необхідний чоловікам, які планують зачаття дитини.

Вітамін А

Функція цього вітаміну - підтримка і зміцнення імунної системи чоловічого організму. Урологи і сексопатологи відзначають хорошу дію цього вітаміну на чоловічу потенцію. Адже він бере участь в будівництві тканин, клітин, а також у виробництві суто чоловічого гормону - тестостерону.

Цей вітамін вимагає суворої дозування, оскільки її перевищення може спровокувати погіршення функції печінки.

Вітамін С

Цей вітамін важливий для підтримки життєвих сил і енергії в організмі чоловіка. Кожен день організм піддається стресам, і щоб активізувати ресурси для протистояння, необхіднийвітамін С . Особливо він потрібен тим чоловікам, які курять і періодично вживають алкоголь. Також певна доза вітаміну С сприяє нормалізації артеріального тиску. Особливо актуально для чоловіків, яким уже за сорок, адже в цей період організм стає більш вразливим за віковими причин.

Крім того, що цей вітамін є відмінним захистом від стресу, він допомагає запобігти серцево-судинні захворювання, нейтралізує вільні радикали, які провокують захворювання серця і дихальної системи. Також перевагою аскорбінової кислоти є те, що вона уповільнює процес старіння, запобігає атеросклерозу і знижує рівень холестерину в організмі.

Вітамін Е

Зберегти енергійність, боротися зі старінням і зміцнити судини допоможе вітамін Е . Токоферол, так ще його називають, вважається вітаміном фертильності - це значить, що він сприяє більш якісній роботі статевих залоз, а його недолік в чоловічому організмі впливає на погіршення вироблення статевих гормонів.

вітамін N

Всі ми знаємо особливу любов чоловіків до шкідливих продуктів, таким як пиво, чіпси і жирне м'ясо, і це несприятливо впливає на роботу печінки. Вітамін N допоможе відновити її роботу, оскільки нормалізує жировий і вуглеводний обмін, і тим самим бореться з інтоксикацією. За допомогою цього вітаміну ви зможете поліпшити роботу щитовидної залози, яка виробляє необхідні для чоловіка гормони, а також значно поліпшить зір і слух.

Склад вітамінно-мінеральних комплексів дуже різноманітний, і перед тим як приймати вітаміни варто проконсультуватися з лікарем, щоб підібрати саме ті, які будуть відповідати потребам організму.



Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.