Facebook Pixel

Як вибрати вітаміни для волосся?

Як вибрати вітаміни для волосся?

Основними вітамінами для зміцнення волосся, а також для підтримки здоров'я шкіри і нігтів, вважаються вітаміни групи А і В. Доведено, що їх дефіцит відразу відображається на нашій зовнішності: шкіра лущиться, волосся стає ламким, а нігті починають розшаровуватися. З недостатньою кількістю вітамінів може бути пов'язана і поява лупи.

 

До зміцненню волосся треба підходити комплексно:

  • регулярно живити волосся за допомогою масок;

  • не зловживати прасування і сушити феном на зниженій температурі;

  • приймати вітамінні комплекси.

 

Останній пункт буде найкращою підтримкою для красивих пасом. Найкраще вибрати вітаміни, на упаковці яких вказана таблиця добової норми і кількість вітаміну в одній таблетці. Особливо це важливо враховувати, якщо ви паралельно приймаєте інші комплекси вітамінів, адже потрібно дотримуватися дозування.

 

Вітамін А , його ще називають ретинол, допоможе вам відновити кератин в волосяний структурі. Його добова норма для організму - близько 1 мг. Цей вітамін міститься в яловичої печінки, моркви, абрикосі, капусті та зелені.

 

Як ми вже говорили раніше, прийом групи вітамінів В є необхідною для здоров'я вашого волосся. Щоб зміцнити і поліпшити зростання волосся, потрібні такі вітаміни як В2 , В5 ,В6 , В8 , а також В9 . Завдяки їм, у вас значно зменшиться випадання волосся, а також ви позбудетеся від лупи. Вітамін В8 допоможе зміцнити волосяні цибулини, і ваші кінчики будуть не так швидко секти. Рибофлавін (В2) відповідає за ріст волосся і запобігає їх ламкість. А фолієва кислота (В9) запобіжить поява передчасної сивини.

Якщо у вашому організмі недостатня кількість вітаміну С , то волосся стає ламким, тьмяним і на нігтях з'являються білі цятки. До складу вітамінів для волосся, нігтів і шкіри повинна входити аскорбінова кислота. Її добова потреба для дорослого не повинна бути менше ніж 60 мг.

 

Токоферол або ж вітамін Е сприяє зростанню і зміцненню волосся, а також живить волосяні цибулини і створює захисний бар'єр для зовнішніх негативних впливів. Його брак можна визначити в короткі терміни, а ось для відновлення буде потрібно більше часу.

 

А також незмінним помічником в боротьбі проти випадіння є вітамін D3 . Він значно скорочує випадання волосся, зміцнює волосяні цибулини, що в свою чергу стимулює зростання нових.

 

Крім прийому вітамінів всередину, не варто забувати про харчування волосся вітамінами за допомогою різних масок. Робити їх потрібно регулярно по 2-3 рази на тиждень.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.