Facebook Pixel

Як захиститися від нежиті?

Як захиститися від нежиті?

Ніс діє як "коридор" потоку повітря в процесі дихання. Його завдання полягає в правильному зволоженні і потепління повітря. Як захиститися від нежиті?
Здорова людина, завдяки своїй роботі, виконує 12-15 вдихів в хвилину. Видихає в середньому 6 літрів повітря. В осінньо-зимовий період у носаутруднене функціонування. Однак можна спробувати запобігти нежить.
Прихід осені і зими найчастіше призводить до приросту захворюваності на грип та ГРВІ. Саме в цей період ми особливо схильні до ризику захворіти ринітом, тобто, в просторіччі кажучи нежиттю, який є одним з найбільш поширених симптомів застуди. Він викликає чхання, відчуття подряпин, а також виділення з носа. Особливо проявляється він під час сну, що ускладнює правильний відпочинок. Коли наш організм перебуває в стані загальної слабкості, він може привести навіть до проблем з диханням.
В осінньо-зимовий період наші носи підстерігають ще й інші "підводні камені", тобто радіатори і кондиціонери. Коли в будинках і автомобілях включаємо опалення, часто воно викликає надмірне пересихання слизової оболонки носа і проблеми з диханням.
Коли за вікном стає сиро і холодно, а крім того, настає період осінньо-зимових застудних захворювань, варто застосувати кілька простих правил, які допоможуть захистити нас від нежиті:
Тривалі прогулянки. Під час одного виходу не забудьте пройти близько 6000 кроків.
Постарайтеся знайти від 15 хвилин до півтори години в день часу на розслаблення і дихальні вправи.
Застосовуйте відповідні захисно-лікувальні препарати для носа на основі гіалуронової кислоти. Гіалуронова кислота дозволяє підтримувати зволоження слизової оболонки носа. Вона також сприяє для регенерації слизової оболонки носа.
По крайней мере, раз на два тижні робіть інгаляції дихальних шляхів.
Провітрювати часто квартиру.
Пам'ятайте про коригування одягу по погоді на вулиці. Чи не перемерзає.
Намагайтеся підтримувати температуру в квартирі ок. 20-22 градусів.
Пийте чай з медом і лимоном. Їжте вітамін С, краще в натуральному вигляді.
Приймайте вітаміни , яких так не вистачає в осінньо-зимовий період.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.