Facebook Pixel

Кокосова мука: харчування, користь, переваги

Кокосова мука: харчування, користь, переваги

У цій статті ми продовжимо розглядати всі переваги кокосової борошна і порівняємо її з аналогічними продуктами.

Що таке кокосова борошно? Кокосова мука проводиться з висушеної м'якоті кокоса. Вперше її стали використовувати на Філіппінах, де вперше було вироблено також і кокосове молоко. Спочатку м'якоть кокоса натирають на терці, потім випікають при низькій температурі до сухого стану і подрібнюють на борошно. Отриманий порошок білого кольору подібний зерновий борошні з пшениці, з м'яким і приємним смаком. Кокосова мука не містить глютену, ідеально підходить людям з певними захворюваннями: целіакія, алергія на пшеницю і чутливість до глютену. Глютен - це група білків, що містяться в зерні (пшениця, ячмінь і жито), які важко розщеплюються в шлунково-кишковому тракті деяких людей з непереносимістю глютену і в деяких випадках може викликати імунну відповідь. Люди, які не переносять глютен, часто випробовують такі симптоми як підвищене газоутворення, судоми, метеоризм, діарея, закінчуючи пошкодженням кишечника і порушенням всмоктування поживних речовин. Кокосова мука - це хороша альтернатива, яка в повній мірі замінює борошно з зернових, що містить глютен.

Кокосова мука багата поживними речовинами і корисними жирами.

Порція 1/4 склянки (30 грам) містить:

Калорії: 120

Вуглеводи: 18 г

Цукор: 6 г

Клітковина: 10 грам

Білок: 6 г

Жир: 4 г

Залізо: 20%

Кокосова мука багата клітковиною, містить тригліцериди із середньою ланцюгом (МСТ) і залізо рослинного походження. MCT - це тип жиру має ряд переваг для здоров'я, таких як втрата ваги, захист від бактерій, вірусів і поліпшення здоров'я мозку і серця. Борошно містить клітковину, яка допомагає контролювати рівень цукру в крові, значно уповільнюючи швидкість, з якою цукор надходить у кров. Це особливо важливо для продуктів, багатих розчинною клітковиною, яка утворює гель під час переробки їжі. Кокосова мука містить невелику кількість цього волокна, має низький глікемічний індекс (GI), а це означає, що хліб і випічка, виготовлені з цієї муки.

Високий вміст клітковини в кокосової борошні, також покращує травлення. Велика частина клітковини нерозчинна, що збільшує обсяг стільця і допомагає плавно переміщати їжу по кишечнику, зменшуючи ймовірність запорів.

Кокосова мука має невелику кількість розчинних і інших ферментованих волокон, які живлять корисні бактерії в кишечнику. Ці бактерії виробляють жирні кислоти з коротким ланцюгом (SCFA): ацетат, пропіонат і бутират, що живлять клітини кишечника.

SCFA також зменшують запалення і симптоми, пов'язані з розладами кишечника: запальні захворювання кишечника і синдром роздратованого кишечника і сприяє здоров'ю травного тракту.

Кокосова мука корисна для здоров'я серця. Дослідження показують, що споживання 15-25 грамів кокосового волокна в день допомагає знизити рівень загального холестерину в крові і тригліцеридів в крові до 22%.

Борошно містить лауринової кислоту, яка вбиває бактерії, відповідальні за накопичення нальоту в коронарних артеріях. Ця також пов'язано із захворюваннями серця. Лауринова кислота бореться також з вірусними інфекціями, бактеріями і грибами.

Кокосова мука допомагає скинути зайву вагу, вона містить клітковину і білок - два поживних речовини, які знижують відчуття голоду і апетит. До того ж, в кокосової борошні містяться МСТ у вигляді жирів потрапляють безпосередньо в печінку, де вони беруть участь у виробництві енергії.

Кокосову борошно можна використовувати в рецептах для приготування солодких і солоних страв. Можете з легкістю замінити будь-яку муку кокосової борошном при виготовленні хліба, млинців, печива, кексів або інших хлібобулочних виробів. Просто пам'ятайте, що кокосова борошно має тенденцію поглинати більше рідини, ніж інша. Тому для випічки, краще додати більше рідини або менше муки.

Наприклад, якщо ви використовували 1/4 склянки (30 грам) кокосової борошна, обов'язково налийте 1/4 склянки (60 мл) додаткових рідин.

Пам'ятайте, що кокосова борошно більш щільна і не так легко пов'язується, ніж інша. Пекарі часто рекомендують змішувати її з іншого борошном або додавати 1 яйце на кожну 1/4 склянки (30 г) кокосової борошна, щоб надати кінцевому продукту більше пухнасту текстуру.

Цю унікальну борошно можна використовувати як панірування або для загущеванія супів і рагу. Більш того, ви можете використовувати її в якості сполучного агента в рецептах по приготуванню вегетаріанських хлібців, а також для утворення хрусткої скоринки.

Кокосову борошно часто порівнюють з іншого безглютенової борошном, такий як мигдальна, амарантового з фундука та нуту. Хоча всі вони багаті поживними речовинами, але їх поживна характеристика сильно розрізняються. Поряд з борошном з нуту і амаранту кокосова борошно є однією з найнижчих за змістом жирів і самої багатої вуглеводами.

При 6 г на 1/4 склянки (30 г) він містить трохи менше білка, ніж борошно з нуту і мигдалю, але приблизно в такій же кількості, що і борошно з фундука та амаранту. Примітно, що в ньому міститься в 2-3 рази більше клітковини, ніж в інший безглютенової борошні.

Крім того, в кокосової борошні менше жирів омега-6 - які ми їмо в великій кількості. Ці жири сприяють запаленню і збільшують ризики багатьох захворювань. Кокосова мука чудова і універсальна за смаком і ароматом, що робить її унікальною.

Автор Аліна Петра, магістер наук, доктор медичних наук (Каліфорнія) 8 травня 2019 р

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.