Facebook Pixel

Льняна олія: користь для організму

Льняна олія: користь для організму

Зараз мало хто знає про різновиди рослинних олій, адже колись для наших мам та бабусь були відомі тільки вершкове та соняшникова олія.
За багато часу світу відкрилися і нові види масел, такі як: оливкова, кунжутна, пальмова, лляна та багато інших.

Багато людей зацікавило саме лляну олію, її корисні властивості та вплив на організм.

Льняна олія - це одна з найкорисніших рослинних олій для всього тіла та організму. Воно багате на вітаміни, жирні насичені та ненасичені кислоти, мікро та макроелементи та інші корисні речовини. Льняна олія є популярним продуктом при веденні здорового способу життя, в косметології, лікуванні захворювань і при схудненні. ='kix-line-break' />Дослідження вчених  довели, що за вмістом ненасичених жирних кислот лляна олія в 2 рази корисніша за риб'ячий жир. Олія готують із насіння льону шляхом холодного віджиму, в результаті воно зберігає всі лікувальні властивості. Потім його очищають і доводять до відповідного світло-жовтого кольору. span>Завдяки тому, що лляна олія містить у собі такі речовини, як:

  • вітамін Е

  • Омега-3, Омега-6, Омега-9

  • стеаринову та пальмітинову кислоти

  • фосфор

  • кальцій

  • цинк,

воно досить корисне для усунення різних виникнення, які можуть зашкодити вашому здоров'ю.



  1. Льняна олія допомагає при лікуванні атеросклерозу, а саме знижує ризик виникнення серцево-судинних захворювань (інфаркту, інсульту).

  2. Речовини, які містяться в олії сприяю поліпшенню пам'яті, концентрації уваги, регуляції гормонів у крові, запобігають поява цукрового діабету знижуючи рівень глюкози у крові, підвищують імунітет, мають протизапальний ефект та налагоджують метаболізм. Ще одна користь лляної олії полягає в тому, що вона захищає від хвороби Альцгеймера. Також лікарі рекомендують вживати при хворобах нервової системи, розсіяного склерозу, діабету і хвороби Паркінсона.  

  3. Льняна олія дуже корисна для тих, хто правильно харчується або хоче схуднути. Адже він легко засвоюється, замінює частину жирів в організмі. Також його рекомендують вживати вегетаріанцям, які відмовилися від вживання риби. Дієтологи рекомендують вживати його на голодний шлунок і перед сном, тому що в цей час воно буде корисно і ефективно впливати на організм, який бажає схуднути.

  4. Косметологічна користь - завдяки складу льняного масла, його активно використовують і в косметологічних цілях для рятування від вугрів, висипки, лікування сонячних опіків та інших шкірних вад. Також масло прискорює і стимулює ріст нігтів і волосся, знижує їх розшарування та ламкість.

  5. Жири та кислоти даного масла заспокоюють шкіру, знімають запалення при таких захворюваннях, як псоріаз та екзема. Зволожує шкіру, усуває висипання та почервоніння, а також прибирає мертві ділянки шкіри.

Варто відзначити, що воно має низку протипоказань. Не рекомендується приймати людям із захворюваннями жовчовивідних шляхів, тим, хто приймає антибіотики та антидепресанти, людям із захворюваннями статевих органів, вагітним та годуючим мамам та дітям до трьох років.

Льняна олія містить величезний спектр позитивних і корисних властивостей, але також надає і негативний вплив. Тому перш, ніж вживати його, варто проконсультуватися з лікарем для призначення індивідуального курсу лікування. Стаття написана штатним письменником Biotus.>

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.