Facebook Pixel

Магній: прийом і добова норма для дорослих і дітей

Магній: прийом і добова норма для дорослих і дітей

Про те, що організму потрібен магній знають всі. З тією різницею, що одні дізнаються про це з реклами, інші з призначення лікаря, коли організм відчуває його гостру нестачу, з'являються пов'язані з нею захворювання. Як визначити чи потрібен він вам і в якому вигляді? Спробуємо розібратися.

Що таке магній і навіщо потрібен

Є одним з мікроелементів періодичної таблиці Менделєєва має формулу MgSO4 7H2O. Вперше солі магнію були використані в медицині в 1695 р, з метою отримання проносного ефекту. Його називали "англійською сіллю". За минулі століття властивості мікроелемента вивчені глибше, тому способів застосування стало незрівнянно більше. Його застосовують в:

  • медицині;
  • виробництві вогнетривких матеріалів;
  • фотографії;
  • військової промисловості;
  • сплавах металів.

У медицині з його допомогою лікують досить об'ємний список захворювань. Щоб зрозуміти його цінність, варто спершу розібратися, як він діє.

  1. Перше і головне властивість участь у всіх обмінних процесах, в тому числі міжклітинних. При нестачі вони сповільнюються, знижується енергійність, навіть при великому споживанні вітамінів С і групи В.
  2. Регуляція передачі нервових імпульсів, що важливо для координації рухів, швидкості реакції.
  3. Особливий вплив надає на скорочення м'язів, тому досить часто його призначають як спазмолітичний засіб.

Слід зазначити, що даний мікроелемент задіяний на клітинному рівні, тому безперечно важливий для повноцінного функціонування всього організму в цілому.

магній антистрес

магний против стресса

Саме так називають його форму, яка нарівні з основним діючими речовиною також містить вітамін В6. Дана комбінація прискорює процес засвоєння, тому саме її використовують в тих випадках, коли потрібно отримати досить швидкий результат. Звичайно, мова йде про сильних емоційних потрясінь, стресах.

У невеликих дозах його використовують в якості профілактичного заходу. Магній В6, застосування якого також практикується для лікування нервовий розладів, у великих дозах має проходити тільки під наглядом лікаря. При цьому призначають регулярний контроль рівня магнію в крові.

Те, що важливо для жінок

Досить часто дефіцит магнію відчувають саме жінок. Як говорить статистика на 20-30% частіше, ніж чоловіки. В чому це пов'язано з особливостями гормонального фону.

  1. Так під час менструального циклу активно виробляється гормон альдостерон. Він має властивість накопичувати воду в організмі і розчиняти солі магнію, які надходять з їжею. Тому саме в цей час важливо заповнювати його дефіцит.
  2. Під час вагітності жінки стають особливо сприйнятливими, нервовими, з'являється тривожність, безсоння. І це сприяє швидкій втраті мікроелементів.
  3. У період менопаузи також важливо приймати спеціальні вітамінно-мінеральні комплекси, щоб допомогти організму адаптуватися до нового ритму життя. В іншому випадку всі побічні явища загострюються.

Додатково варто відзначити "любов" жінок різного роду дієт. Як правило, саме незбалансоване харчування впливає на вагу, настрій, самопочуття. Тому варто відмовитися від них на користь здорового раціону. Якщо ви звернулися до лікаря в перерахованих вище випадках, швидше за все він призначить вам магній б6. Піридоксин (вітамін В6) необхідний в даному випадку, щоб поліпшити засвоєння магнію в шлунково-кишковому тракті, забезпечити його проникнення в кров і доставку в клітини у організму.

Навіщо потрібен магній В6 чоловікам

магний для мужчин

Ми вже говорили про те, що магній легко губиться організмом під час стресу. А саме чоловіки його відчувають частіше. Проблеми на роботі, відповідальність за сім'ю, бажання домогтися успіху в спорті все це головні чинники стресу. Не менш важливі особливості харчування, оскільки чоловіки віддають перевагу м'ясу, в якому вміст мікроелементів нижче, ніж в рослинній їжі.

Біда в тому, що навіть відчуваючи виражені симптоми, вони до останнього відкладають візит до лікаря, вважаючи за краще впоратися своїми силами. І даремно!

  1. Якщо магній купити і приймати за призначенням, зі стресами організм легше справляється.
  2. Підвищується фізична витривалість.

Для здорового розвитку дітей

магний для детей

Діти так само як і дорослі потребують вітамінів, мікроелементів, які важливі для зростання і розвитку. На жаль, багато батьків не надто надають значення скаргами дитини на втому, намагаються відмахнутися від їх нервозності. Насправді саме ці ознаки свідчать про те, що йому потрібен магній б6 антистрес. Чому?

  1. У школі діти переживають нітрохи не менше стресів, ніж дорослі на роботі. Конфлікти з учителями, однолітками руйнівно діють на стан дитини і, як наслідок, руйнують магній.
  2. У підлітковому періоді гормональний фон нестабільний, що призводить до спалахів дратівливості, агресії.
  3. Якщо ваша дитина крім школи також відвідує кілька гуртків, спортивну секцію, то магній б6 антистрес йому допоможе впоратися з великими навантаженнями, як розумовими, так і фізичними.

Слід пам'ятати про те, що стрес не тільки конфлікти, зовнішні подразники. Яскраві позитивні емоції діють на організм аналогічно. Тому не варто дивуватися, що отримавши, наприклад, довгоочікуваний подарунок, нагороду за досягнення в спорті чи навчанні, згодом дитина може почати нервувати, вередувати, проявляти агресію.

Магній б6, ціна якого доступна абсолютно для всіх, допоможе дитині легко впоратися з будь-яким потрясінням і відчувати себе впевнено в будь-якій ситуації.

Як дізнатися, що не вистачає магнію?

Про симптоми нестачі можуть свідчити наступні моменти:

  • почуття хронічної втоми, навіть після 8 годин сну;
  • нервозність, дратівливість;
  • судоми в литкових м'язах;
  • поганий апетит;
  • порушення координації рухів, дрібної моторики рук.

З усіх перерахованих, все ж перший "тривожний дзвіночок" - саме втома, яка не проходить після сну, декількох днів повноцінного відпочинку. Тому не варто чекати появи інших, щоб серйозно зайнятися своїм здоров'ям.

Якщо хочеться схуднути

магний для похудения

Пам'ятаємо про те, що спорт і здорове харчування речі нерозривно пов'язані для тих, хто хоче схуднути. Магній В6, ціна якого абсолютно доступна, стане для вас незамінним помічником, якщо:

  • ви не знаходите в собі сил вранці займатися зарядкою і кожен день обіцяєте собі почати завтра;
  • повна відсутність апетиту чергується з нападами обжерливості;
  • сама думка про заняття спортом викликає роздратування.

Магній купити в Києві дуже просто. Начините його приймати і через 2-3 дня ви помітите, як з'являються сили і бажання змінити свій спосіб життя, зробити його більш здоровим, активним. А головне почнете змінюватися ви самі.

До речі, приймати його потрібно не тільки до початку занять, а й під час. Таким чином організму адаптуватися до незвичних навантажень, а шанс що ви не кинете заняття через тиждень значно зросте.

Продукти багаті магнієм

Якщо ви вирішите звернутися до лікаря, він обов'язково призначить аналізи, які покажуть вміст іонів магнію в крові. Виходячи з показників, він призначить певний препарат (наприклад магнію сульфат), які покриє нестачу. Однак найчастіше перша рекомендація коригування харчування.

Добова потреба організму всього 300-400 мг магнію для дорослого і 80 мг для дітей, в залежності від зростання, ваги, способу життя, наявності певних захворювань. Таблиця наведена нижче допоможе вам правильно збалансувати свій раціон.

Найменування продукту

зміст магнію

Гречана крупа

258 мг / 100 г

Гарбузове насіння

262 мг / 100 г

Мигдаль і кешью

234 мг / 100 г

Ячна каша

150 мг / 100 г

вівсянка

135 мг / 100 г

Зелені овочі (шпинат, кінза, петрушка, щавель і т.д.)

100 мг / 100 г

квасоля

100 мг / 100 г

Зелений горошок

100 мг / 100 г.

Капуста білокачанна

40 мг / 100 г.

Картопля

30 мг / 100 г

Таким чином досить просто додати магній в продуктах і заповнити недолік мікроелементів в організмі, що дозволить уникнути крапельниць, уколів в лікарняних умовах. Втім, не зайвим буде зазначити, що з віком здатність організму засвоювати корисні речовини з продуктів знижується, до того ж бідна грунт вже не дає таких же корисних продуктів, як раніше. Через стреси, фізичних і розумових навантажень потреба в них зростає. Тому розумно нарівні з правильним харчуванням також приймати спеціальні добавки.

Який препарат краще вибрати?

Природне запитання для тих, хто піклується про своє здоров'я. Для початку не зайвим все ж буде пройти обстеження і здати аналізи на вміст іонів магнію в крові, що визначити який препарат краще компенсує недолік. Крім того, при підборі важливо враховувати симптоматику.

  1. Сульфат магнію у вигляді крапельниць та уколів призначають при судомах, спазмах. Це препарат швидкої дії, який потрапляє в кров всього через хвилину після початку крапельниці і через 30 хвилин після внутрішньом'язового. Також варто відзначити, що припиняє свою дію він також швидко, як і починає: в залежності від дозування, через 30-40 хвилин після внутрішньовенного краплинного введення і через 3-4 години після внутрішньом'язового.
  2. Магній В6 антистрес добре підійде для профілактичного курсу лікування нервозності, безсоння. Відмінно зміцнює нервову систему, налагоджує сон. У підсумку, ви відчуваєте себе бадьоріше, активніше, легше приймаєте правильніше вислови навіть в швидко змінюється.
  3. Хелатні форми магнію виробляються в з'єднанні з амінокислотами. Тому при проходженні травного тракту вони не трансформуються, добре засвоюються. Найчастіше призначаються людям, робота яких пов'язана з високим фізичним навантаженням, а також спортсменам. Відмінно розслаблює м'язи, служить профілактикою спазмів, судом, допомагає легше впоратися з крепатура після тренувань.
  4. Цитрат магнію добре підійде для тих, хто відновлюється після серйозних захворювань, в тому числі інфекційного характеру. З'єднання корисних властивостей магній і вітаміну С показує прекрасні результати в лікування стресу, профілактиці застуди та ряду інших хвороб.
  5. Аспартат магнію досить часто призначають людям із серцево-судинними захворюваннями, хворобами сечової системи, за умови що частиною лікування є діуретики. Він швидко засвоюється і швидко поповнює нестачу магнію, який спостерігається при рясної втрати води організмом.
  6. Карбонат магнію легко доступний в будь-якій аптеці при цьому приваблює покупців доступною ціною. Однак, перш ніж зробити вибір на його користь, варто знати про те, що його засвоюваність в організмі дуже низька, тому при великому недоліку магнію в крові з його допомогою в повній мірі рівень відновити навряд чи вдасться.
  7. Магній оксид частіше використовується при порушеннях травлення. Його особливість придушувати діяльність кислот. Тому він незамінний при печії, підвищеної кислотності, а також його використовують для нейтралізації сторонніх кислот, якщо він випадково потрапили в шлунок. Його розчин також використовується для промивання шлунка при отруєнні в медичних установах.

Важливі моменти!

Варто також звернути на форму випуску. Наприклад, якщо у людини є проблеми ковтанням, він не любить таблетки і капсули, намагайтеся підібрати розчинні порошкові форми. Як правило, вони легко розчиняються у воді, мають приємний смак.

Що стосується вибору кращого препарату для дітей, слід пам'ятати, що не рекомендується без консультації лікаря давати магній дітям молодше 6 років. Для дітей більш старшого віку слід купувати спеціалізовані препарати з позначкою для дітей або дитячий магній. Ні в якому разі не варто давати дорослі препарати, навіть якщо це половинка таблетки, капсули або чайної ложки.

Чи варто купувати самому або проконсультуватися з лікарем

Це питання турбує більшість людей. Насправді, турбота про здоров'я завжди починається з обстеження в лікарні. І проходити його потрібно щорічно. На жаль, не всі це роблять. Якщо ви почуваєте себе добре, немає хронічних захворювань, порушення обміну речовин, безсоння, то швидше за все магній вам не потрібен.

  1. Інша справа, що якщо робота пов'язана зі стресами, тоді препарат магнію варто мати під рукою, хоча б як седативний засіб. На відміну від звичайних заспокійливих ліків, він не приносить шкоди здоров'ю, не має побічних ефектів, при дотриманні правильного дозування.
  2. Також варто подбати про його наявність якщо ваш раціон далекий від здорового, ви часто їсте за допомогою випічки, фаст-фуду. Тоді магній купити Україна однозначно варто навіть без призначення лікаря, щоб компенсувати його нестачу в організмі і запобігти розвитку захворювань пов'язаних з ним.
  3. Напередодні відповідальних подій, таких як підготовка до весілля, звітний період, іспити в школі або університеті, також краще подбати про наявність магнію під рукою.

Найпопулярніший препарат

Втім, найчастіше, перш відправитися за покупками, все більше людей вважають за краще дізнатися думку інших покупців. Наприклад, магній б6 відгуки про який ви напевно знайдете в числі перших, радять частіше інших видів. Чому? На це впливають відразу кілька факторів.

  1. Доступність. Знайти можна в будь-якій аптеці, причому від різних виробників з різних країн світу. При виборі обов'язково потонемо вид і дозування, щоб обраний препарат точно відповідав вашим потребам.
  2. Висока ефективність. Позитивний ефект магній б6 антистрес відзначають більше 90% покупців. Вони відзначають поліпшення сну, працездатності, апетиту також поліпшується концентрація уваги, проходить синдром хронічної втоми.
  3. Користь магнію визнає офіційна медицина, оскільки дослідження доводять його позитивний вплив на організм. Тому доктора охоче прописують його своїм пацієнтам для лікування і профілактики досить великого списку захворювань.
  4. Звичайно варто окремо відзначити вартість. Магній В6 антистрес, ціна якого доступна для покупців з будь-яким рівнем доходу, став для багатьох простим і зручним способом відчувати себе спокійно і впевнено в будь-якій ситуації.
  5. Важливо, що даний препарат майже не має протипоказань. Виняток серйозні кардіологічні і ниркові захворювання, які вимагають спостереження лікарів.

Як правильно приймати?

Єдиних правил прийому не існує. Справа в тому, що кожен вид має свої особливості, в числі яких форма випуску, зміст мг в одній порції. Зазвичай виробники магнію б6, інструкцію якого ви обов'язково знайдете в упаковці, дані нюанси докладно описує. Дуже важливо дотримуватися всіх викладених приписи, якщо інших вказівок не давав лікуючий лікар.

Магній В6 антистрес, відгуки про який без зусиль можна знайти в інтернеті, передбачає системний, регулярний прийом. Тому дуже важливо пройти курс від початку і до кінця, щоб отримати максимум користі для свого організму.

Запобіжні заходи під час прийому

  1. Зверніть увагу, що небажано керувати автомобілем безпосередньо після прийому. Зазвичай потрібно не менше трьох годин, щоб відновилася реакція і координація рухів.
  2. Для вагітних і годуючих жінок важлива консультація лікаря, перш ніж почати прийом.
  3. Обов'язково дотримуйтеся рекомендовану дозу. Пам'ятаємо про те, маленька порція навряд чи принесе користь, а підвищена знижує тиск, викликає нудоту, запаморочення, порушення серцевого ритму.

Якщо все зроблено правильно

польза магния

Дізнатися, що обраний вами і приписаний лікарем препарат йде на користь дуже просто. Для цього достатньо прислухатися до свого організму.

  1. Налагоджується сон, більше не турбує безсоння.
  2. Чи відчуваєте прилив сил, енергії, протягом дня встигаєте більше, ніж зазвичай.
  3. У стресових ситуаціях здраво міркуєте, легко справляєтеся з нападами тривоги, занепокоєння.

Саме ці показники сигналізують про те, що баланс мікроелементів відновлений. У разі, якщо через деякий час тривожні симптоми знову з'являються, однозначно варто провести повторний курс прийому магнію.

FAQ - Часті питання:

Принимаю магний, но вечером не могу заснуть еще 2-3 часа.

Магний следует принимать не менее чем за час до сна, иногда раньше. Зависит от формы выбранного вами препарата. Некоторые из них усваиваются и начинают действовать медленнее, поэтому возможно вам стоит принимать их немного раньше.

Боюсь поправиться из-за приема магния, пишут что он усиливает аппетит.

Действительно магний помогает нормализовать аппетит у тех, у кого он снижен. Вполне нормально перекусить между основными приемами пищи. Хорошо для этого подойдут орешки и сухофрукты. С таким полезными перекусами лишний вес вам точно не грозит!

Сколько времени нужно принимать магний в6?

Курс лечения обычно индивидуален и зависит от показателей дефицита магния в крови и вида магния. Обычно средний курс приема составляет не менее 14 дней, иногда длится дольше со сниженными дозировками.

Для чего нужны большие суточные дозировки магния?

При приеме добавок магния, он не усваивается на 100% из-за воздействия кислотной среды желудка. Поэтому дозировка обычно немного повышена, чтобы наверняка компенсировать недостаток магния в организме.

После приема магния кружится голова. Что делать?

Обычно головокружение появляется при гипотонии. Если раньше таких приступов не случалось, стоит прекратить прием препарата и обратиться к лечащему врачу. 

Зміст
  • Що таке магній і навіщо потрібен
  • магній антистрес
  • Те, що важливо для жінок
  • Навіщо потрібен магній В6 чоловікам
  • Для здорового розвитку дітей
  • Як дізнатися, що не вистачає магнію?
  • Якщо хочеться схуднути
  • Продукти багаті магнієм
  • Який препарат краще вибрати?
  • Важливі моменти!
  • Чи варто купувати самому або проконсультуватися з лікарем
  • Найпопулярніший препарат
  • Як правильно приймати?
  • Запобіжні заходи під час прийому
  • Якщо все зроблено правильно
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.