Facebook Pixel

Пост: добру справу для душі і тіла

Пост: добру справу для душі і тіла

Традиція посту впевнено повертається до побуту українців. З шумом святкується млинець з Масляною, потім настає делікатне затишшя перед Великоднем, а в супермаркетах і кафе з'являються сезонні продукти і страви для тих, хто постить. Що таке пост з погляду медицини і чи принесе він користь не тільки душі, а й тілу? – щоб розібратися у цьому питанні, ми прислухалися до думок фахівців (https://www.facebook.com/O.Skytalinska).


З точки зору медицини, піст – це не що інше, як скорочення калорійності харчування: оздоровча практика, рекомендована лікарями вже понад 80 років. Протягом 40 днів без м'яса організм одержує менше тваринного білка. Молекула емтор, яка стежить надходженнями білка, реагує на цю нестачу і запускає механізм біосинтезу білка у самих клітинах – з накопичених запасів. При цьому внутрішньоклітинні скупчення білків, що засмітили організм, піддаються «вторинної переробки» і перетворюються на нові амінокислоти. В іншому випадку молекули білка з'єднуються з молекулами жиру і утворюють ліпофусцин - пігмент старіння, який проявляється зовні у вигляді коричневих цяток на руках і скронях людей похилого віку.


При правильному скороченні калорійності харчування збільшується запас міцності клітин, організм омолоджується та продовжує собі життя. Оновлення клітин благотворно відбивається і на психіці: більшість тих, хто дисципліновано дотримувався посту, відзначають після нього не лише приплив сил, а й прояснення свідомості.


Однак для того, щоб піст пішов на користь, є важлива умова – обмеження калорійності харчування має відбутися без шкоди раціону! Тобто організм повинен зберігати баланс харчування та отримувати необхідну йому кількість вітамінів та мікроелементів. Тому під час посту рекомендується спеціальна дієта, що включає бобові, гриби, купи, насіння льону та інші продукти, багаті на рослинний білок.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.