Facebook Pixel

Переваги розторопші: детокс для печінки і поліпшення травлення

Переваги розторопші: детокс для печінки і поліпшення травлення

Розторопша - одна з натуральних трав, дія має антиоксидантну і анти-збудливу дію і зазвичай використовується для детоксикації та лікування печінки. Розторопша (або Silybum marianum) - трава, яка росте здебільшого в каліфорнійському районі (хоча може бути вирощена в різних частинах світу з теплим кліматом); зазвичай використовується в формі екстракту або іншій формі, найбільш зручною для вилучення всіх корисних речовин.

Так як вона вважається корисною для печінки, молокогонним, болезаспокійливу і жовчогінним засобом, розторопша здатна допомогти в травленні - вона сприяє утворенню ферментів, збільшуючи виробок жовчі, усуваючи печію і заспокоюючи слизову шлунка.

Які переваги приносить розторопша

Расторопшу використовують вже протягом 2,000 років. Відбувається це рослина з Середземного регіону і відноситься до сімейства айстрових. Грецький лікар і ботанік Діоскорид був першим, хто відкрив лікувальні властивості цієї рослини приблизно в 40 році до н.е.

Розторопша позбавляє нас від токсинів, які можуть викликати ряд захворювань, в тому числі розвиток раку, високий холестерин, діабет, ниркові камені, хвороби жовчного міхура, побічні ефекти хіміотерапії і тд. Як антиоксидант розторопша за своїми корисними властивостями може зрівнятися з вітаміном E або вітаміном C, які допомагають боротися з вільними радикалами і уповільнити процес старіння. Розторопша містить містить високі рівні ліпофільних екстрактів в насінні цієї рослини, які діють як біофлавоноїди - антиоксиданти, які підвищують імунітет і уповільнюють оксидативний стрес.

Крім маси переваг, розторопша найбільше відома тим, що є природною підтримкою печінки і детоксикатором. Наша печінка безперестанно працює щоб допомогти нам захиститися від токсинів, присутніх в нашому повсякденному житті, діючи подібно до фільтру і видаляючи шкідливі субстанції з тіла.

Розторопша схильна зменшити негативний вплив на печінку, викликане лікарськими засобами, антибіотиками, забрудненням зовнішнього середовища, важкими металами і так далі.

Насіння і листя розторопші приймаються зазвичай в капсулах, пудрі, настоянці, екстракті або у формі чаю. Вживати розторопшу можна і в сирому вигляді, але зазвичай люди вважають за краще приймати екстракт розторопші щоб бачити кращі результати.

Розторопша (молочний чортополох) отримав свою назву від молочно-білої рідини, яка тече з листя рослини при дробленні. Листя розторопші також покриті білим нальотом, як ніби їх і вмочив в молоко.

7 основних переваг розторопші

1. Детоксикація печінки і здоров'я

Розторопша - потужний детоксикатор для печінки. Він допомагає відновити пошкоджені клітини печінки позбавляючи організм від токсинів. Розторопша дуже ефективна як природний антиоксидант. Також усуває негативні наслідки впливу алкоголю на організм, усувають важкі метали в рідини, яку ми п'ємо і забруднення в повітрі, яким ми дихаємо!

Печінка є фактично нашим найбільшим внутрішнім органом і відповідальна за детоксикацію організму. Стан нашої крові здебільшого залежить від здоров'я нашої печінки. Наша печінка активно очищає кров протягом усього дня для підтримки всього організму в нормальному стані.

Печінка допомагає усунути шкідливі субстанції з крові, допомагає виробленню гормонів, виступає антиоксидантом, підвищує глюкозу в крові тим самим виробляється енергія і поглинаються жири з їжі. Розторопша була схвалена терапевтами як природний лікувальний препарат так як вона допомагає лікуватися від різних хвороб печінки, в тому числі стеатозу печінки, пошкоджень від алкоголю, жовчності, псоріазу, гепатиту та інших.

2. Допомагає захистити організм від раку

Насіння розторопші - високий джерело антиоксидантів, які називаються silymarin. Silymarin допомагає підвищити імунітет, бореться з генетичними пошкодженнями і розвитком ракової пухлини.

Розторопша вважається непоганим захистом від раку, тому що вона допомагає блокувати токсини, що надходять в клітинні мембранні рецептори.

3. Допомагає знизити рівень холестерину

Розторопша сприятливо впливає на серцевий здоров'я і допомагає знизити високий рівень холестерину, сприяє очищенню крові і запобігає пошкодженню артерій.

Попередні дослідження показують, що екстракт розторопші дуже ефективний в комбінації з іншими традиційними методами лікування. Після прийому розторопші відзначилися поліпшення загального холестерину, ліпопротеїну низької щільності (ЛПНЩ), холестерину і тригліцеридів.

Варто відзначити, що всі результати досліджень розторопші базуються на людях, які страждають на діабет, так як саме з ними і проводилися досліди. Тому не можна стверджувати, що розторопша має такий же ефект на інших і може використовуватися для зниження холестерину на постійній основі.

4. Чи може допомогти контролювати або запобігти діабету

Цінний ефект антиоксидантів, знайдених в расторопше, згідно з експериментальними і клінічними дослідженнями здатний зменшити цукор в крові пацієнтів, хворих на діабет.

4-х тижневе дослідження показало, що у пацієнтів, що приймають розторопшу прискорилося кровообіг і рівень інсуліну в порівнянні з групою, яка приймала плацебо.

Дійсно, результати вражаючі, тому що печінка частково відповідальна за регулювання рівня гормонів в крові. Тому розторопша допомагає знизити рівень цукру. Що особливо важливо для хворих на діабет.

5. Допомагає запобігти появі каменів у нирках

Печінка - головний травний орган, вона помогет переробляти живильні речовини токсини, які надходять до нас через їжу, воду і повітря. Печінка і інші травні органи - такі як жовчний міхур, підшлункова залоза, кишечник і нирки працюють злагоджено, щоб поліпшити здоров'я печінки, розторопша може допомогти запобігають жовчні камені і ниркові камені.

Розторопша підтримує ендокринну і желудочнокишечного системи, допомагає у виробленні жовчі ферментів, а також в очищенні крові. Розторопша також очищає організм від метаболічних відходів, таким чином регулюючи функцію жовчного міхура.

6. Покращує стан шкіри

Дослідження показують, що фітохемікаліі, подібно до тих що присутні в расторопше, дуже ефективно усувають негативний вплив УФ променів на шкіру. Розторопша сильно уповільнює оксидативний стрес, якої викликає хвороби шкіри (рак шкіри). Прийом силімарину також здатний знизити пошкодження шкіри, викликані променевою терапією у хворих на рак.

Кілька років тому дослідження на мишах показали, що шкода УФ променів на шкіру мишей, яким давали розторопшу, значно зменшився в порівнянні з тими, хто її не приймав.

7. Має антивіковий ефект

Оскільки антиоксиданти в складі розторопші допомагають запобігти шкоді від вільних радикалів в організмі і поліпшити стан травного тракту, це може фактично сповільнити процес старіння. Це позитивно відбивається як на шкірі так і на організмі в цілому.

Переваги розторопші дуже широкі, завдяки її прийому можна знизити ризик найбільш распростаренних і серйозних захворювань, які розвиваються у людей в процесі старіння: серцева недостатність, рак, діабет, хвороби нирок і кишечника, вікові проблеми зі шкірою і хвороби, пов'язані з втратою зору.

Властивості розторопші для шкіри дуже видимі: від скорочення видимих знаків старіння до запобігання симптомів раку шкіри, таких як темні плями, зморшки і пігментація. Ті ж антиоксидантні властивості приносять користь зору, суглобам і м'язам.

Розторопша і глутатнон

Silymarin - активний інгредієнт розторопші, - антиоксидант, який може захистити від нестачі глутатіону. Глутатіон входить до складу нашого організму, також він міститься в деяких рослинах, грибах і морських водорослях.Іграет важливу роль в боротьбі з оксидативного стресу, який призводить до таких хвороб як рак, діабет, серцева недостатність і нейродегенеративні хвороби.

Такі фактори, як забруднення, токсини, лікарські засоби, напруга, травми, старіння, інфекції і радіація - всі вони виснажують функцію печінки а також глутатіон в організмі. Розторопша допомагає збільшити рівень глутатіону сприяючи детоксикації печінки Розторопша підсилює стінки печінки, буферізуя їх від вторгаються токсинів, а також підтримує регенерацію клітин печінки.

Рекомендоване дозування розторопші

Оскільки розторопшу відносять до біодобавок, а не лікарських препаратів, її не можна порівнювати за ефективністю або якості з тими ж ліками. Кількість активних інгредієнтів може варьероваться в залежності від методів виготовлення певним брендом або компанією. На даний момент, є кілька різних сумішей, доступних на ринку, з різними дозуванням.

До сих пір не виведена стандартизованность дозування розторопші, але більшість людей вважають оптимальним споживання 20-300 мг препарату щоденно.

У формі добавок розторопшу рекомендують приймати:

  • Щодня як засіб для Детокс, рекомендована доза становить 150 мг 1-3 рази на день.
  • Для арофілактікі і підтримки печінки - від 50 до 150 мг препарату щодня.

У формі чаю:

Отримати всі корисні властивості розторопші можна також упортебляя її як чай. Чай покращує травлення, нормалізує роботу печінки, піднімає настрій і бадьорить. В чай, також, можна додавати щіпку перцевої м'яти, що поліпшить смак і посилить лікувальну дію

1 чайну ложку подрібненого насіння залити 1 склянкою окропу, настояти 15 хвилин, процідити. Пити гарячим по 1 чашці 3 рази на день, за 30 хвилин до їди.

Побічні ефекти прийому розторопші

Розторопша - безпечне і відмінно-переноситься рослина, негативних результатів після його прийому не було зафіксовано. Із зазначених побічних ефектів реципієнти хіба що повідомляли про невелику нудоті і проносне ефекті. Якщо приймати строго рекомендовану дозу, то побічних ефектів і алергічних реакцій не спостерігається.

Зміст
  • Які переваги приносить розторопша
  • 7 основних переваг розторопші
  • Розторопша і глутатнон
  • Рекомендоване дозування розторопші
  • Побічні ефекти прийому розторопші
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.