Facebook Pixel

П'ять порад від експерта з догляду за шкірою в холодну погоду

уход за кожей в холодную погоду

Відкладаючи купальні костюми, взуття для гольфу та сорочки із захисним фільтром, виймаючи светри, уггі та довгі штани, ми не повинні забувати, що зимова погода може бути такою ж суворою для нашої шкіри, як і літня. Люди, які живуть у холодному кліматі, можуть впоратися зі шкідливим впливом холодного повітря та низької вологості, дотримуючись кількох повсякденних звичок. Дотримуйтесь деяких порад по догляду за шкірою в зимових умовах.

Використовуйте сонцезахисний крем

Хоча рівень ультрафіолету на сонці взимку набагато нижчий, ми як і раніше схильні до шкідливого впливу UVB променів, оскільки сніг і лід відбивають 85% сонячних променів, як збільшувальне скло. А на кожні 1000 метрів над рівнем моря рівень УФ-випромінювання збільшується на 5–10%, тому ці ділянки вашої шкіри наражаються на високий ризик опіку.

FDA рекомендує наносити сонцезахисний крем широкого спектру дії 30-50 SPF кожні 2-3 години на вулиці, особливо якщо ви знаходитесь вдень на схилах або на льоду. Не забувайте про свої очі; обов'язково надягайте захисні окуляри або окуляри з великими лінзами та 100-відсотковим захистом від UVA та UVB променів. Знайдіть бальзам для губ з *** і регулярно наносьте його.

Не забувайте вживати продукти з вітаміном D або приймати добавки з вітаміном D, що особливо важливо взимку. При скороченні світлового дня в багатьох падає рівень вітаміну D, особливо у північних широтах. Вітамін D, який виробляється у шкірі, необхідний для клітинної проліферації, диференціації та апоптозу, щоб підтримувати здоров'я шкіри. Вітамін D також потрібний для підтримки імунної функції.

Пийте багато води

Можливо, ви згрібаєте сніг лопатою або щіткою з машини, або займаєтеся спортом на свіжому повітрі. У будь-якому випадку, якщо ви починаєте тремтіти, невиразно говорити, у вас сповільнюється пульс або дихання, або ви втрачаєте чутливість в руках, ногах і обличчі, значить, ви відчуваєте холодний стрес. Ваше тіло компенсує це, втягуючи кров усередину, щоб захистити тепло, яке воно має, роблячи вашу шкіру та кінцівки більш сприйнятливими до пошкоджень шкіри та нервів, пов'язаних із холодною погодою, таким як обмороження, переохолодження або траншея стопи. Холодний стрес може виникнути навіть при температурі вище нуля, тому що вологість і швидкість вітру відіграють важливу роль. Це складне явище, тому що холодна погода знижує відчуття спраги на 40%, тому ви можете не відчувати спраги або думати, що вам потрібна вода навіть якщо ви втрачаєте молекули води при диханні. Навіть всього 1% зневоднення може поставити під загрозу нашу здатність до терморегуляції і посилити периферичне охолодження, зменшуючи приплив крові до нашої шкіри. (вбудовану) антиоксидантну систему шкіри. Фотопошкодження, спричинені сонцем, призводять до появи вільних радикалів, змушуючи організм використовувати свій метод виробництва антиоксидантів та відновлення білків. Надмірна дія впливає на ці природні системи і може призвести до незворотного пошкодження від сонця у вигляді змін текстури шкіри, аномального росту шкіри, порушення загоєння ран та появи плям на печінці. Так само взимку є значні забруднення навколишнього середовища які вимагають, щоб антиоксидантна система працювала на повну потужність. Наприклад, забруднювачі повітря від дров, печей та автомобілів, залишених для прогріву, затримуються у щільному холодному повітрі – погодний ефект, відомий як інверсія. Погана якість повітря – це один із факторів, який може послабити шар епідермісу шкіри, порушивши фізичний бар'єр між тілом та зовнішнім світом. Ослаблений шар шкіри також втрачає воду, стає менш еластичним і викликає свербіж, що призводить до появи зморшок, лущення шкіри та висипань. можливості захищатися самостійно. Підтримка вашого раціону продуктами та добавками, що містять вітаміни C та E, допоможе вашій внутрішній антиоксидантній системі створювати нові клітини шкіри та відновлювати пошкоджені, обмежувати фотоушкодження та підтримувати міцну шкіру, щоб захистити ваше тіло від токсинів навколишнього середовища.

Додайте у свій раціон МНЖК та ПНЖК

Жирні кислоти можуть багато зробити для нашої шкіри та здоров'я взимку. Мононенасичені жирні кислоти (МНЖК) та поліненасичені жирні кислоти (ПНЖК), що містяться в харчових продуктах та добавках, підтримують цілісність клітин та пригнічують запалення, коли шкіра піддається впливу суворих зимових факторів. Здорові жири є невід'ємною частиною клітинного бислоя, регулюють те, що входить і виходить із клітини (включаючи воду), і допомагають підтримувати структуру та функції. Риба та риб'ячий жир містять корисні ПНЖК, а оливкова олія – корисні МНЖК.

У холодну погоду середня температура шкіри може впасти на 14 градусів до того, як зміниться внутрішня температура тіла. Наше тіло шукає способи зберегти свої органи в теплі, включаючи використання бурого жиру (коричневої жирової тканини) як джерело палива. Дослідження показують, що високе споживання омега-3 стимулює рецептори, що сигналізують про активацію термогенезу бурого жиру. Бурий жир в основному складається з мітохондрій, які також можуть підтримуватися рибозидом нікотинаміду в харчових добавках. Активація бурого жиру - це добре; цей процес пов'язаний з кращим контролем інсуліну та глюкози та кращим ліпідним профілем, що означає менший ризик діабету 2 типу та серцевих захворювань. Приймайте добавки з колагеном

Зимова погода сушить шкіру і залишає на ній більше зморшок, ніж влітку. Це пов'язано з низькою вологістю повітря та різкими холодними вітрами.

У дослідженні 2020 року вивчався вплив колагену в різних погодних умовах. У цьому рандомізованому контрольованому дослідженні вивчалися жінки віком від 40 до 60 років з коригуванням результатів на температуру, вологість та УФ-випромінювання з використанням даних про погоду з їхнього будинку. У жінок, які споживали колаген, втрата води через шкіру була значно меншою, спостерігалося поліпшення гідратації шкіри і зберігалося більше вологи, ніж у жінок, які не приймали колаген. за чотири тижні. Thorne's Collagen **** також містить нікотинамід рибозид для підтримки функції мітохондрій та екстракти рослин для підтримки гідратації, еластичності та тонусу шкіри.

Зміст
  • Використовуйте сонцезахисний крем
  • Пийте багато води
  • Додайте у свій раціон МНЖК та ПНЖК
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.