Facebook Pixel

Самбукол - природне антивірусний засіб

Самбукол - природне антивірусний засіб

Вірус грипу типів А або В викликає гострі, гарячкові захворювання, які спалахують майже щозими з різним ступенем тяжкості. Амантадин і ремантадин є найбільш ефективними засобами профілактики вірусу грипу А (Йонкін (Younkin) і співавт., 1983 р .; Ройман (Reuman) і співавт., 1989; Бредлі (Bradly) і співавт., 1990 г.). Однак вірус В, ці препарати in vitro пригнічують тільки в таких високих концентраціях, яких неможливо досягти у пацієнтів (Дуглас (Douglas, 1990 г.).

Крім високої вартості, дані препарати викликають серйозні побічні дії, особливо, у літніх людей (Стендж (Stange) і співавт.). Крім того, повідомлялося про те, що мутації мембранного білка, що викликаються вірусом грипу М2 провокують стійкість до амантадину (Грамбас (Grambas) і співавт., 1992). Стійкі до римантадину віруси грипи А з'явилися під час терапевтичного використання даного продукту вже через 2 дні після початку лікування (Хайден (Hayden) і співавт., 1989, 1991 рр.), Що може призвести до швидкого відбору і передачі резистентних вірусів грипу А.

Рибавірин ефективний проти вірусів типу А і В, але тільки тоді, коли застосовується в формі аерозолю. Такий спосіб введення досить складно використовувати у грипозних пацієнтів, які страждають від респіраторних захворювань, і є дорогим і трудомістким методом боротьби з вірусом (Гілберт (Gilbert) і співавт., 1986 г.).


Завдяки своїм властивостям, бузина чорна вже багато років використовується в народній медицині як засіб проти грипу. Показаннями до застосування листків бузини є стану грипозної застуди і синуситу (Британська фармакопея трав, 1983 г.). Є дані про противірусної дії трьох рослинних компонентів, серед яких називають і бузину, при лікуванні грипу і герпесу (Серкеджіева і співавт., 1990 г.).


Стандартизований екстракт, представлений у вигляді препарату Самбукол® (SAM), є лікарським засобом на основі ягід бузини чорної, яке використовується в якості рослинного препарату для лікування інфекцій, викликаних вірусом грипу. Даний препарат містить велику кількість трьох флавоноїдів (Брённум-Хансен і Хансен (Bronnum-Hansen and Hansen), 1983 г.). Флавоноїди - це природні рослинні речовини. Були опубліковані численні доповіді про противірусної дії поліфенолів, таких як флавоноїди, флавоноли і флавони. З використанням декількох рослинних екстрактів, що містять флавоноїди або очищені флавоноїди, було продемонстровано їх противірусну дію при лікуванні вірусу герпесу типу 1, респіраторно-синцитіальним вірусу, парагрипу та грипу (Аморос (Amoros) і співавт., 1992 р .; Серкеджіева і співавт., 1992 р .; Нагай (Nagai) і співавт., 1990 р .; Махмуд (Mahmood) і співавт., 1993 г.).

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.