Facebook Pixel

Як подбати про наших суглобах?

Як подбати про наших суглобах?

Згідно з результатами досліджень порушення в роботі суглобів має 30% всього населення Землі. Причинами можуть бути різні фактори навколишнього середовища і способу життя людини. Лікування і профілактика може впоратися з цією проблемою, так які методи?

Суглоб - це з'єднання кісток скелета, які захищені синовіальної оболонкою і здатні рухатися, маючи між собою щілину. Суглоби розташовані так, щоб мати можливість людині безперешкодно пересуватися. Синовіальна рідина є пом'якшувальною засобом для амортизації суглобів.

Через нестачу мікроелементів в організмі, зникає здатність хребта до зростання і регенерації клітин. У такому випадку людина буде позбавлений можливості спокійно рухатися, мати больові відчуття, хрускіт, почервоніння і припухлість в суглобах.

Причинами таких змін в рухливості можуть бути:

  • неправильне харчування

  • нестача вітамінів, макро- і мікроелементів

  • спадкова зв'язок

  • відсутність занять спортом

  • проблеми із зайвою вагою

У людському тілі налічується 187 суглобів. До речі, самим рухомим суглобом вважається плечовий. Протягом усього дня, всі наші суглоби піддаються сильному тиску тіла і починають просідати на 1 см, але до вечора все тіло випрямляється і все стає на свої місця

Залежно від симптомів хвороби суглобів, можна поділити на:

  • артрит - запалення всього організму

  • артроз - болі і інші порушення в суглобі

Дане запалення може бути викликано інфекціями, збоєм обміну речовин і порушенням імунної системи. Саме тому при артриті страждають не тільки суглоби, але і внутрішні органи, такі як: печінка, нирки і серце.

Яких вітамінів не дістається організму для підтримки здоров'я кісткового каркаса і суглобів людини?
Спеціальні добавки і вітаміни здатні зміцнити кісткову і хрящові тканини, які захищають внутрішні органи від різних пошкоджень, виконуючи опорно-рухову функцію.

  1. Вітамін А - зміцнює хрящову і кісткову тканини.

  2. Вітаміни Е і вітамін C . Уповільнює процеси старіння, які стоншують суглоби і прибирають межхрящевая рідина. Вітамін С виступає, як допоміжна речовина, виконує антибактеріальну функцію.

  3. Вітаміни групи B впливають як протизапальний і знеболюючий засіб.

  4. Вітамін D захищає хрящову тканину від пошкодження і руйнування.

  5. Мідь зміцнює кісткові тканини, захищає хрящ від впливу зовнішніх факторів і підвищує вироблення колагену.

  6. Кальцій - це найголовніший мікроелемент, який допомагає в будові кісток і хрящів, зміцнює їх разом з впливом вітаміну D.

Крім збалансованого харчування, яке відіграє важливу роль у здоров'ї всього організму, особливо кісток. У раціон людини має проблеми з суглобами необхідно додати продукти, в яких присутні хрящі - холодну, холодець, бульйони на кістках. Варто відзначити, що при будь-яких захворюваннях лікарі радять поміняти свій раціон, тим же і поліпшивши своє здоров'я. Не рекомендується вживати червоне м'ясо і продуктів з високою жирністю. Потрібно додати в раціон більше морепродуктів, овочів і фруктів. Також варто випивати по 2 літри води в день і відмовитися від алкоголю.

У медичній практиці існує процедура, яка допоможе відновити ушкоджений суглоб. Ця процедура - плазмаферез. В результаті, поєднуючи легкі фізичні навантаження і провівши дану процедуру можна безболісно запобігти артрит і артроз.

 

Перш ніж проходити лікування, потрібно звернутися до фахівця, який призначить індивідуальний комплекс вправ і комплекс препаратів.

Стаття написана штатним письменником Biotus

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.