Facebook Pixel

Цитрат магнію Solgar: здорові нерви, кістки та зуби

Цитрат магнію Solgar: здорові нерви, кістки та зуби

"Усі хвороби від нервів", - говорить народна мудрість. Мігрень, безсоння, нервове виснаження, м'язові судоми – найпоширеніші ознаки дефіциту магнію в організмі. Саме цей мінерал відіграє ключову роль у передачі нервових імпульсів, допомагає нашому серцю скорочуватися 24 години на день, підтримує щільність кісток і зубів.

Та дані Всесвітньої організації охорони здоров'я невтішні: з кожним роком рівень магнію в ґрунті, воді та продуктах харчування скорочується у кілька разів. Як ефективно поповнити дефіцит мінералу в організмі? Чому цитрат магнію – найбільш удосконалена формула мінералу? Читайте далі!

Що таке магній і чим він важливий?

Магній – це один із семи мінералів, необхідний для оптимального функціонування організму. Він бере участь у виробленні енергії, скороченні м'язів, передачі нервових імпульсів, регулюванні рівня цукру в крові, мінералізації кісток та зубів, підтримці серцево-судинної системи. За даними ВООЗ, більше 75% дорослого населення в усьому світі має дефіцит магнію в раціоні.

Цьому сприяють зміна клімату та екологія, які впливають на якість питної води і ґрунту. Зниження рівня магнію в природних ресурсах призводить до того, що навіть у рослинній їжі стає дедалі менше мінералу. Всесвітня організація охорони здоров'я у своїх щорічних зверненнях закликає країни контролювати рівень магнію у воді та продуктах харчування. Одна із основних рекомендацій – мінералізація води та вживання мінералу у вигляді дієтичної добавки.

Міцні кістки, здорове серце

Близько 60% всього магнію в організмі міститься в кістках та зубах. Нутрієнт підтримує мінеральну щільність кісток та зубів, що робить їх міцними та здоровими. Численні дослідження також показали, що магній підтримує м'язову силу, особливо у спортсменів та людей похилого віку.

Наше серце й кровоносні судини складаються з найбільш «працьовитих» м'язів в організмі, які перекачують кров 24 години на добу, 7 днів на тиждень. Маленькі м'язи у кровоносних судинах допомагають регулювати кров'яний тиск та контролювати напрямок кровотоку. Саме магній підтримує усі обмінні процеси цих м'язів. Це забезпечує оптимальне функціонування серцево-судинної системи.

Натуральні джерела магніюМагній та цукровий діабет

У науковому дослідженні 2006 року доктора У. Гробера "Дефіцит магнію та діабет" було клінічно доведено: магній відіграє ключову роль у регулюванні рівня глюкози в крові, а також у метаболізмі інсуліну. У пацієнтів із діабетом 2 типу найчастіше спостерігається дефіцит магнію, оскільки в організмі порушуються обмінні процеси. Огляд також показав, що добавки магнію у поєднанні з комплексним лікуванням можуть допомогти нормалізувати рівень цукру в крові у людей із цукровим діабетом другого типу.

Підтримка здорової нервової системи

Магній відіграє важливу роль у передачі нервових сигналів, функціонуванні мозку та підтримці настрою. Мінерал допомагає усунути стрес, тривожність, підтримує спокійний, розслаблений настрій. Добавки магнію також ефективні при порушеннях сну, безсонні, підвищених розумових та фізичних навантаженнях.

Solgar: цитрат і гліцинат магнію

Найбільш поширеними типами добавок магнію є гліцинат магнію та цитрат магнію. Чим вони відрізняються?

  • Магній хелат Solgar Chelated Magnesium – це поєднання магнію з амінокислотою гліцином. Добавка сприяє покращенню сну, підтримує нервову та серцево-судинну систему, психоемоційний стан, покращує настрій.
  • Цитрат магнію Solgar Magnesium Citrate – найбільш біодоступна форма магнію з лимонною кислотою. Мінерал із високою засвоюваністю підтримує здоров'я кісток, серця, функцію м'язів та рівень клітинної енергії.
  • Магній з вітаміном B6 Solgar Magnesium with Vitamin B6 підтримує здоров'я нервової системи та енергетичний обмін. Полегшує нечасті м'язові спазми та судоми ніг, усуває тривожність, покращує якість сну.

Джерела магнію: зелень, бобові, цільнозернові

Магній – одна із основних складових хлорофілу: молекула, яка відповідає за процес фотосинтезу в рослинах. Ось чому листові зелені овочі містять багато магнію. Мінерал також міститься у бобових, цільнозернових, горіхах, насінні, шоколаді, соєвих продуктах. Рекомендована добова норма споживання магнію – 310-420 мг. Досягти такої мети за допомогою харчування досить складно, тому додатковий прийом магнію – найкращий внесок у ваше здоров'я.

Продукти Середній вміст магнію на 100 г продукту

Пшеничні висівки

611

Гарбузове насіння

535

Насіння льону

392

Насіння соняшника

354

Горіхи кешью

289

Мигдаль

286

Гречана крупа

231

Квасоля

190

Соєві продукти

280

Грецькі горіхи

158

Вівсянка

148

Як бачимо, магній – це незамінний мінерал для здоров'я серцево-судинної системи, кісток, зубів, нервів та м'язів. Він покращує настрій, усуває безсоння, допомагає ефективно долати стреси. Щоб підтримувати оптимальний рівень магнію в організмі, важливо додатково вживати мінерал, а також збагачувати раціон рослинною їжею.

Зміст
  • Что такое магний и почему он так важен?
  • Крепкие кости, здоровое сердце
  • Магний и сахарный диабет
  • Поддержка здоровой нервной системы
  • Источники магния: зелень, бобовые, цельнозерновые
  • Добавки Solgar: цитрат и глицинат магния
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.