Facebook Pixel

Вугровий висип

Вугровий висип

Вугровий висип

Всім нам знайомі ненависні чорні точки і вугри. Як від них позбутися раз і назавжди? Наші поради допоможуть Вам вилікувати шкіру і забути про цю проблему.

Що таке вугри?

Чорні точки, а також висипання, відомі як акне, виникають найчастіше в підлітковому віці, але вони можуть зберігатися в подальшому, в більш дорослому віці. До сих пір достеменно невідомо, що стає причиною вугрів. У підлітковому віці і під час гормональних дисбалансів в організмі таких як, наприклад, менопауза, сальні залози закупорюються в результаті підвищеного вироблення шкірного сала. Таким чином наша шкіра запалюється, виникають вугри та прищі. У важких випадках акне може привести до ускладнень у вигляді рубців на шкірі.

Звичайне лікування, яке є досить успішним, складається в основному з прийому антибіотиків, використання засобів, що очищають для вмивання, а також вітаміну А.

Чим лікувати вугри?

Вітамін А

Вітамін А

Вітамін А, або ретинол - це сильний антиоксидант, який перешкоджає руйнуванню клітин шкіри вільними радикалами. Міститься в моркві.

Вітамін А допомагає посилити захисні функції шкіри і перешкоджає утворенню вугрів, зменшуючи вироблення шкірного сала.

Вже давно відомо, що нестача вітаміну А може стати однією з причин появи шкірних висипань.

Рекомендована щоденна доза становить до 10000 МО вітаміну А для активної боротьби з вугрові запаленнями.

Але при цьому якщо Ви вагітні або годуєте грудьми, дозування вітаміну А не повинна перевищувати 5000 МО.

цинк

Дослідження показують, що у людей, які страждають вуграми, рівень цинку в організмі занижений. Але це не означає, що добавки з цинком допоможуть повністю побороти акне.

Вчені довели, що прийом цинку більш ефективний, ніж плацебо, але менш ефективний, ніж лікування антибіотиками.

Проте, 30 мг цинку щодня в профілактичних цілях може допомогти в лікуванні вугрів. Це безпечна доза для більшості людей.

Якщо у Вас не спостерігається протипоказань, можна збільшити дозування до 90 мг в день або більше.

Чайне дерево

Чайне дерево

Масло чайного дерева має антисептичні властивості і підходить для безпосереднього нанесення на шкіру. Також масло застосовується як болезаспокійливий і противірусний засіб.

Крім того, масло чайного дерева відомо своїм оздоровчим ефектом. Особливо добре застосовувати масло чайного дерева при запальних процесах на шкірі.

Покращує зовнішній вигляд і стан шкіри, прибирає почервоніння.

Застосовується також як ранозагоювальний препарату.

ніацинамід

Ніацинамід , або вітамін B3, дуже важливий для здорової шкіри, грає важливу роль в поліпшенні кровообігу і метаболізмі вуглеводів, жирів і білків. Необхідна щоденна доза вітаміну В3 становить приблизно 5 - 10 мг в день. Не забувайте, що надлишок ніацину може зробити негативний вплив на печінку та інші органи.

Головним в лікуванні вугрової висипки є проходження нескладних правил: дотримуйтесь правильне харчування, обмежте себе в солодкому і жирному. Обов'язковим пунктом є щоденне очищення особи, а також прийом необхідної кількості вітамінів, щоб уникнути авітамінозу в організмі.

Зміст
  • Вугровий висип
  • Що таке вугри?
  • Чим лікувати вугри?
  • Вітамін А
  • цинк
  • Чайне дерево
  • ніацинамід
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.