Facebook Pixel

Вітаміни для росту і краси ваших нігтів

Вітаміни для росту і краси ваших нігтів

Про стан наших рук свідчать, в основному, нігті. Красиві і доглянуті нігті можуть бути візитною карткою кожної жінки. Зламані і матові - не дуже естетичні. Зовнішній вигляд наших нігтів визначає в значній мірі наша дієта. Хороші звички харчування постачають в організм необхідну кількість мінералів і вітамінів. Нездорове харчування призводить до того, що наші нігті стають тьмяними, ламкими, розшарується, а на їх поверхні з'являються білі смужки. Як доглядати за нігтями?
Дієта для нігтів
Які вітаміни для нігтів і мінерали потрібні для того, щоб наші нігті були здоровими і блискучими? Кальцій, залізо, вітаміни групи B, вітамін А, біотин , фолієва кислота , кремній, цинк, магній, ненасичені жирні кислоти. Прийом вітамінів слід проводити регулярно. Результати лікування видно, в основному, тільки через деякий час. Як розпізнати дефіцит кальцію в організмі? Тендітні і ламкі нігті вказують на дефіцит кальцію. Нігті, крім того, легко згинаються. Кальцій знаходиться в багатьох харчових продуктах. Основним постачальником кальцію є молочні продукти, особливо молоко і тверді сири. Рекомендується також пахта, яка крім великої кількості кальцію, також містить живі культури бактерій.
Залізо зміцнює нігті. Завдяки йому нігті не ламаються і не згинаються. Дефіцит заліза існує в поздовжніх пазах. Залізо зміцнює структуру нігтя. Його можна знайти в червоному м'ясі, зелених овочах (наприклад, шпинаті, аспарагус, брокколі, зеленому горошку). Вітаміни групи B, особливо вітаміну B1, B2, B6, також сприятливо впливають на нігті. Щоб не допустити дефіциту цих вітамінів, слід вживати кабачки, огірки, зелені боби, картопля, банани, молоко, сир, печінка, дріжджі.
Магній, цинк і кремній - це ще одна група хімічних елементів необхідних для красивих і сильних нігтів. Ви можете поставити їх в організм за допомогою біологічно активних добавок або з їжею. Ми знайдемо їх в м'ясних, рибних і фруктових блюдах. Настій польового хвоща буде дуже хорошим джерелом кремнію. Занадто мала кількість цинку викликає також поява білих плям на нігтьової пластини. Джерелом цинку є устриці, птиця, каші і хліб з цільного зерна. Не забувайте про повноцінний сніданок, який не повинен бути без вівсяних пластівців, насіння льону, родзинок і кураги.

Маска на нігті

Перш ніж приступити до фарбування нігтів, варто застосувати лікування odbudowującą і зміцнюючу нігті. Корисною буде маска з оливкової олії і лимонного соку. У миску слід налити трохи оливкового масла (так, щоб нігті в ній zanurzyły). Оливкова олія слід підігріти на водяній бані (мисочку з оливковою олією потрібно поставити в миску з гарячою водою) або над газом. Однак необхідно бути обережним, так як масло дуже швидко нагріває. Для теплого оливкового масла, додайте сік wyciśniętej лимона. Лимонний сік зміцнити занадто м'які нігті, а оливкове масло пом'якшить скіни навколо нігтів.

Такого роду маску на нігті, можна застосовувати перед кожним манікюром. Пальці покласти в оливкове масло з соком на 15 хвилин. Процедуру слід повторювати якомога частіше, навіть щодня. Якщо не у нас є 15 хвилин для замочування нігтів, можна оливкову олію з соком втерти в нігті і шкірку. Однак не можна мочити руки протягом чверті години. Регулярне використання маски помітно поліпшить стан наших нігтів.

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.