Facebook Pixel

Вітаміни при трахеїті

Вітаміни при трахеїті

Лікарі встановили, що трахеїт може виникати з різними ЛОР-захворюваннями (риніт, фарингіт, ларингіт). Також, як і інші респіраторні захворювання, трахеїт запалює відділ дихальних шляхів і викликає сухий кашель. Напади кашлю з'являються при глибоких вдихів, плачі, сміху і при різкій зміні температури повітря. Також симптомом цієї хвороби є мокрота, вона найчастіше в'язка і слизова, і важко відходить з легких. При несвоєчасному лікуванні трахеїт перетворюється в слизисто-гнійне захворювання дихальних шляхів (гостра форма).

 

Така гостра запальна реакція слизової оболонки трахеї виникає при впливі вірусних і бактеріальних інфекцій. В цьому випадку запальна реакція з'являється при впливі фізичних (гарячий / холодне повітря або ж сухий) або хімічних факторів. Це призводить до набряку слизової оболонки трахеї і, як вже писали вище, трахеїт набуває гнійну форму.

Печіння в грудній клітці, утруднене дихання і хрипкий голос - все це симптоми гострого трахеїту.

 

В першу чергу, в лікуванні трахеїту потрібно спрямувати всі сили на усунення вищевказаних чинників.

Як і будь-яке інше захворювання, трахеїт свідчить про те, що захисні сили організму ослабли і їх потрібно відновлювати. Тому варто звернутися до вітамінів, які нададуть допомогу в підвищенні імунітету, знімуть спазми, а також переможуть віруси і мікроби в організмі.

 

Вітаміни та добавки для боротьби з трахеїтом

 

В основному перший препарат, який призначають лікарі при трахеїті - це вітамін С. Цей вітамін допомагає відновити ослаблений імунітет і тим самим прискорити процес одужання.

 

Також хелат цинку , який не тільки надає підтримку імунній системі, а також сприяє регенерації тканин, які були пошкоджені внаслідок сильного кашлю.

Не менш важливою добавкою є бета-каротин . Він є хорошим антиоксидантом і підсилює репарацію слизових оболонок.

 

На жаль, не завжди вдається отримати разом з їжею всі необхідні вітаміни, білки, жири і вуглеводи. У той час як при захворюванні як ніколи важливо, щоб організм мав весь спектр необхідних йому елементів для швидкого відновлення. В цьому випадку відмінно підійдуть Омега-3 жирні кислоти, які є антиоксидантом і захищають респіраторні клітини від вільних радикалів.

 

Ліки при трахеїті дуже добре поєднувати з інгаляціями, розтираннями, зігріваючими і фізіотерапевтичними процедурами, компресами, а також рясним лужним питтям. Хороший ефект при лікуванні дає ехінацея . Вона виступає як загальнозміцнюючий засіб і надає антивірусну дію.









Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.