Facebook Pixel

Безсоння - що робити?

Безсоння - що робити?

  Поганий нічний сон або ще гірше його відсутність негативно відбивається на якості життя: збиваються біологічний годинник, і ви не можете ефективно функціонувати протягом дня, відчуваєте втому і сонливість. Більш того, відсутність нормального сну негативно впливає на емоційний стан. Розлад сну може виникнути через пережитого стресу або як наслідок різного роду проблем зі здоров'ям. Отже, які бувають види безсоння і як з ними боротися?

  1. Агіпнозія або власне безсоння - порушення сну, яке характеризується поганою якістю сну (сон нетривалий, фрагментарний, неглибокий). При цьому в денний час людина відчуває себе втомленою і сонним.
  2. Синдром зупинки дихання уві сні (апное) характеризується зупинкою дихання під час сну через перекриття верхніх дихальних шляхів. Через нестачу повітря людина прокидається. Такі зупинки дихання можуть відбуватися по кілька разів за ніч. Симптоми: гучне хропіння, часті паузи в диханні під час сну, утруднене дихання під час сну, ранковий головний біль, сонливість і втому в денний час.
  3. Синдром неспокійних ніг характеризується неконтрольованими рухами ніг під час сну. Симптоми: неприємні відчуття в ногах і непереборне бажання рухати ногами, щоб від цих відчуттів позбутися, судоми в ногах під час сну, тимчасове полегшення під час масажу ніг.
  4. Нарколепсія характеризується надмірною сонливістю в денний час. Причиною цього виду розлади сну є захворювання нервової системи, при якому порушена регуляція процесів прокидання і засипання. Симптоми: галюцинації, надто «явні» і яскраві сни, напади раптового засипання, раптові напади слабкості.
  5. Види безсоння, пов'язані з порушенням циркадианного ритму організму

А) порушення добового (циркадианного) ритму організму у зв'язку зі зміною часових поясів. Таке порушення сну виникає при здійсненні тривалих перельотів, при яких людина перетинає один і / або більш часових поясів.

Б) розбіжність біоритмів з робочим графіком. Найбільш поширеним прикладом такого розбіжності є робіт в нічну зміну.

В) відстрочений сон. Розлад сну, при якому зміщені час відходу до сну і час пробудження, тобто людина засинає пізно вночі або під ранок і прокидається пізно вранці, вдень або навіть після обіду.

 

7 кроків до поліпшення якості сну

  1. Складіть розклад, в якому будуть чітко позначені час відходу до сну і час пробудження і строго дотримуйтеся його. Звичайно, це розклад має збігатися з вашими біологічними годинами.
  2. Розробіть для себе процедуру / ритуал відходу до сну. Це може бути читання, слухання спокійної музики, і т.д. Ці дії будуть служити знаком вашому організму, що пора відпочивати.
  3. Ваше спальне місце повинне максимально комфортним.
  4. Регулярна фізична активність (ранкова зарядка, заняття спортом) позитивно впливає на встановлення режиму сну.
  5. Не переїдайте перед сном.
  6. Намагайтеся не спати вдень.
  7. Уникайте стресових ситуацій.

У всіх трапляються безсонні ночі час від часу. Однак, якщо у вас проблеми зі сном тривають більше тижня, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем.

Якщо Ви вирішите приймати препарати від безсоння або для поліпшення засинання, то наш магазин пропонує величезну кількість найменувань. Мелатонін - це основний гормон - регулятор добових ритмів. Мелатонін приймають для полегшення засипання.

Л - теанин трансформується в головному мозку в гаммааміномаслянную кислоту (GABA), тим самим, надає релаксуючу дію.

Також в широкому асортименті представлені різні формули для сну, що поєднують в собі, як перераховані вище компоненти, так і трави та інші амінокислоти.

Зміст
  • 7 кроків до поліпшення якості сну
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.