Facebook Pixel

Куркума для здорового травлення, серця, роботи мозку і міцного здоров'я у цілому

Куркума для здорового травлення, серця, роботи мозку і міцного здоров'я у цілому

зміст

  1. Куркума: що це за рослина
  2. Основні властивості куркуми для здоров'я
  3. Коли допоможе і чим
  4. Шкода від застосування: чи можливий?
  5. Протипоказання
  6. Важливі нюанси прийому
  7. Де купити куркуму

Куркума часто використовується як незамінний компонент при приготуванні багатьох страв. Пряність надає їжі неповторний аромат, додаткові смакові нотки, а також приємний золотистий відтінок. Але не всім відомо, що куркума використовується як цінна біологічно активна добавка. Її випускають у формі капсул і приймають за певною схемою. Вибір на її користь обумовлений унікальними корисними властивостями, завдяки яким вдається вилікувати різні недуги. Але про все по порядку.

Куркума: що це за рослина

Рослина відноситься до сімейства імбирних. Батьківщиною є Індія. При вирощуванні завжди забезпечуються певні природні умови. Важливо, щоб куркума росла при температурі близько 30 градусів. Висота над рівнем моря повинна бути дорівнює приблизно 1-1.5 м. Тип грунту особливо важливої ролі не грає.

Максимальної користі вдається витягти, використовуючи саме корінь, проте у всіх частинах рослини присутні корисні ефірні масла. Смак характеризується пряної гіркотою, легкої гостротою. Порошок має насичений жовтий колір.

Багато років поспіль рослина користується величезною популярністю серед жителів Індії і Азії. Вони шанують його як дієвий засіб, що дозволяє позбутися від серйозних недуг.

Сучасна харчова промисловість також не обходиться без використання куркумина. Він представлений в складі різної продукції в вигляді добавки Е100, так як є барвником натурального походження. Компонент відповідає за колір. Завдяки куркумі, виробник надає продукту природний жовтий відтінок.

Всупереч загальним переконанням про те, що "Е" -добавки синонімічні слову "шкоду", в даному випадку справа йде зовсім інакше. Рослина не несе небезпеки для стану здоров'я людини. Зрозуміло, за умови відсутності у нього алергічної реакції на компонент.

Дана речовина належить до поліфенолам. Сприятливий вплив на організм здійснюється шляхом всмоктування в кишечнику з подальшим поширенням в усі органи людини по крові. Доведено високу ефективність куркуми в капсулах при боротьбі із захворюваннями запального походження, знищення ракових клітин, артриті, сильних болях, проблемах зі шкірою. І це далеко не всі переваги.

На ступінь ефективності впливає форма прийому. Якщо приймати сирий подрібнений корінь, який не був підданий будь-якій обробці, це стане чудовою мірою на шляху до позбавлення від сильного запалення. Але і порошкоподібною речовиною також дуже цінно. Воно має потужні відновні властивості, відмінно бореться з шкідливими вільними радикалами.

Складно сказати, який саме спосіб застосування краще. Потрібно орієнтуватися на індивідуальну ситуацію. Найкраще перед застосуванням куркуми звернутися до фахівця, який дасть професійну пораду. Це допоможе домогтися якнайшвидшого одужання. А головне - ризик виникнення будь-якої шкоди для стабільного стану організму буде виключений. У більшості випадків виграш за біологічно активними добавками.

Основні властивості куркуми для здоров'я

Поговоримо докладніше про цінності куркуми

Поговоримо докладніше про цінності куркуми. Не дарма саме її вибирають в якості діючого кошти для боротьби з серйозними захворюваннями. Позбавлення від деяких недуг вдається домогтися, лише завдяки цій рослині. Його робота націлена на:

  1. Зміцнення імунітету, протистояння розвитку хронічних хвороб. Куркума включає в себе безліч корисних органічних сполук. До них відносяться вітаміни групи B, К, кальцій, йод, залізо.
  2. Позбавлення від шлаків, виведення токсинів з організму, а також поліпшення кровообігу. Нормалізація течії крові і позбавлення від шкідливих речовин - запорука міцного здоров'я. Без цього жодна система органів людини не може нормально функціонувати.
  3. Перешкода виникнення різних пухлин. Особливо актуально при боротьбі з раком, оскільки куркумін евалар діє як відмінний антиоксидант.
  4. Усунення болю і набряків. Навіть сильні больові відчуття можна усунути, використовуючи куркуму. Неприємні симптоми значно послаблюються, що істотно полегшує стан хворого.
  5. Стабілізацію обміну речовин. Нормальний метаболізм - гарантія здоров'я, відмінного самопочуття, а також красивої фігури. Куркума бореться з проблемою порушення обміну речовин, налагоджуючи найважливіші метаболічні процеси. Ще один важливий факт: зниження рівня холестерину. Особливо небезпечний "поганий" холестерин. Його підвищення тягне за собою виникнення безлічі серйозних проблем зі здоров'ям.

Доведені корисні властивості обумовлюють застосування при різноманітних індивідуальних показаннях.

Коли допоможе і чим

Коли допоможе і чим

артрит

Позбавляє від симптомів, що знижують якість життя хворого, усуває набряклість і біль в суглобах. Результати досліджень свідчать про те, що масло куркуми часто більш ефективно, ніж лікарські засоби "Ібупрофен", "Диклофенак".

Онкологічне захворювання

Відомо, що куркума володіє властивостями перешкоди зростанню пухлин, а також працює як сильний антиоксидант. Зазначені фактори значно підвищують ймовірність успішного результату при боротьбі з раком. Потужні імуномодулюючі властивості також сприяють позбавленню від серйозної недуги. Завдяки застосуванню куркуми, вдається домогтися зупинки харчування клітин пухлини і їх руйнівного впливу на здорові клітини. Імовірність розвитку метастаз значно знижується.

Захворювання шкірних покривів, їх пошкодження

Куркума добре зупиняє кровотечу, а також сприяє швидкому загоєнню за рахунок відмінних антисептичних властивостей. Шкірний покрив швидко і безпроблемно відновлюється без рубцювання тканин.

Купити куркуму означає усунути сильний свербіж, ефективно очистити шкіру. Нариви і фурункули вдало виліковуються саме за допомогою даної речовини. Воно покращує внутрішні обмінні процеси, має знезаражувальні властивості, що дозволяє позбутися від проблем в короткі терміни.

Захворювання шлунково-кишкового тракту

Куркума за прийнятною ціною

допомагає налагодити стан мікрофлори кишечника, стабілізує баланс шкідливих і корисних бактерій. Від стану флори кишечника залежить благополуччя всіх органів шлунково-кишкового тракту. Доведено сприятливий вплив на печінку за рахунок здатності добре знімати інтоксикацію і виводити шлаки. Згубні процеси окислення в тканинах успішно зупиняються. Також куркума допомагає при проблемах з струмом жовчі. Вона відмінно прискорює процес. Моторика кишечника також нормалізується, а проблема метеоризму залишається в минулому.

Хвороба Альцгеймера

Купити куркумін - особливо доцільне рішення на ранніх стадіях захворювання. Це пояснюється тим, що речовина здатна істотно уповільнити відкладення білкових бляшок на мозкових клітинах. Саме цей фактор є попереднім етапом розвитку небезпечного захворювання. Легше попередити його появу, ніж боротися з тяжкими наслідками.

Зайва вага

Купити куркуму в аптеці однозначно варто при необхідності зниження маси тіла. Його користь у даному випадку полягає в поліпшенні метаболізму, зниження холестерину і прискоренні розщеплення жиру. Нові жирові клітини перестають утворюватися. Надлишки рідини виводяться, а калорії спалюються набагато швидше. У людини помітно знижується тяга до солодощів, надмірно жирною їжі.

Проблеми з серцево-судинною системою

Допомагає позбутися від пошкоджень клітин, запускаючи відновні процеси. Знижує рівень артеріального тиску. Працює як хороший профілактичний засіб, застережливий розвиток захворювань серця і судин.

Цукровий діабет

Купити куркуму в Україні не перешкодить і з метою профілактики розвитку цукрового діабету, якщо людина знаходиться в групі ризику. Це пояснюється благотворним впливом на стан клітин підшлункової залози, відповідальних за вироблення інсуліну. Зниження рівня глюкози в крові - ще один важливий аргумент на користь прийому куркуми. Найкращий ефект досягається у хворих з діабетом 2 типу.

Проблема частих ГРВІ

З цим також під силу впоратися рослині, оскільки воно має здатність зміцнення ослабленого імунітету, відмінно бореться з вірусами. Куркума допомагає усувати небезпечні інфекції шляхом прицільного руйнівного впливу на рівні клітин.

Глаукома, катаракта

При використанні спеціальних крапель, що містять куркуму, вдається пригальмувати процес втрати спеціальних клітин сітківки, що неминуче відбувається при розвитку патології. Відгуки про куркумі говорять про те, що місцеве застосування речовини дозволяє домогтися максимального ефекту. При цьому дія відбувається безпосередньо в осередку захворювання.

депресивні стани

Діє як хороший нейропротектор. Сприяє нормалізації емоційних реакцій. Підвищує настрій, надає стимулюючу дію на головний мозок. Стабілізує рівень гормонів, що відповідають за емоційний стан людини. Благотворно впливає на пам'ять, увагу.

Куркума - що це таке? Вивчивши таблицю, на питання можна відповісти однозначно. Це ефективний засіб для профілактики і лікування багатьох хвороб, позбавлення від неприємних проблем. Користь незаперечна. Але чи буває так, що речовина може завдати шкоди? Обговоримо далі.

Шкода від застосування: чи можливий?

Навіть самі нешкідливі речовини здатні викликати неприємні симптоми

У відповідь на прийом будь-якого продукту можливе виникнення алергічної реакції. Навіть самі нешкідливі речовини здатні викликати неприємні симптоми, небезпечні для здоров'я. Особливу небезпеку несе перевищення добової дози. Це стосується і куркуми. Максимальна добова доза дорівнює приблизно 8 грам, не більше. Важливо знати про це кожному, хто задається питанням, як правильно приймати куркуму в лікувальних цілях всередину. Це допоможе уникнути проблем.

Якщо ви п'єте препарат в надмірно високих доз, існує реальний ризик зіткнутися з появою висипу, порушеннями в роботі кишечника, блювотою, нудотою, різким зниженням артеріального тиску, головним болем. Якщо вас торкнувся хоча б один із зазначених випадків, негайно припиніть приймати препарат. Можливо буде потрібна допомога лікаря, тому важливо ретельно стежити за самопочуттям після скасування.

Вирішивши купити куркумін в аптеці , уважно прочитайте інструкцію і не забувайте про необхідність консультації з фахівцем ще до початку прийому. При дотриманні зазначених правил ймовірність зіткнутися зі шкодою від застосування зводиться до мінімуму.

Щоб чітко роз'яснити питання користі і шкоди куркуми для здоров'я, слід врахувати ще один важливий фактор. Йдеться про індивідуальні особливості організму людини. Якщо він страждає від гастриту або виразки з підвищеним рівнем кислотності, препарат краще не приймати. Тим, хто курить, потрібно знати, що куркумін здатний вплинути на процеси окислення в тканинах легенів. Вони значно посилюються, що обов'язково важливо знати.

Протипоказання

Перш, ніж купити куркумін в Києві , слід вивчити протипоказання. У деяких випадках прийом суворо забороняється. До них відноситься жовчокам'яна хвороба. Одне з головних властивостей куркуми - стимуляція відтоку жовчі. Це може бути небезпечним для стану здоров'я хворого. При підозрі на обструкцію проток жовчного міхура також не слід починати лікування за допомогою препарату, який містить цю діючу речовину.

Вагітним краще утриматися від прийому через стимулюючої дії куркуми на матку. Аналогічне правило стосується періоду лактації. Дитячий вік до 14 років теж не допускає початок прийому.

Серед протипоказань варто відзначити несумісність з окремими лікарськими засобами. Наприклад, рифампіцин не можна пити одночасно з продуктом, в складі якого є куркумін. Це пояснюється підвищенням ступеня токсичного впливу на печінку. Перед тим, як пити куркуму, правильніше завершити курс лікування рифампіцином. Потім можна спокійно приступати до лікування.

Якщо ви приймаєте будь-які засоби, що знижують рівень кислотності шлунка, від куркуми краще відмовитися. Інакше ефект буде протилежним. Дія цукрознижувальних речовин посилюється в тандемі з куркуміном. Даний факт обов'язково слід взяти до уваги хворим на цукровий діабет.

Нестероїдні протизапальні речовини здатні підвищувати ризик виникнення кровотеч при прийомі одночасно з куркумою. Ігнорування цього правила може бути небезпечним для життя.

Важливі нюанси прийому

Доведено, що ефективність лікування можна посилити в рази

Доведено, що ефективність лікування можна посилити в рази при поєднанні з пиперин в складі капсул. Це спеціальний тип речовини, який синтезується з чорного перцю. Завдяки такому тандему, можна значно підвищити засвоюваність.

Але є один важливий момент. Хоча всмоктування куркуми відбувається більш активно, одночасно з цим виявляється певний вплив на слизову оболонку шлунка, жовчного міхура. Вплив це є досить агресивним. При наявності патологій з боку деяких органів краще купити куркуму, в складі якої відсутній пиперин. На етапі вибору потрібно приділити цьому особливу увагу, обов'язково повідомте фахівця про індивідуальні особливості стану здоров'я.

Однією з особливостей куркумина є слабка ступінь засвоюваності у водному середовищі. Для отримання найкращої ефективності важливо приймати його в поєднанні з маслами. Будь-який різновид рослинних масел відмінно підійде. В іншому вся справа за вашим смаком.

Тривалість курсу лікування визначається строго індивідуально. Це стосується і особливостей дозування. Різні стану здоров'я людини припускають вибір певних доз. Однозначно відповісти на питання, як вживати куркуму, складно. Все залежить від ступеня тяжкості стану, віку, наявності супутніх проблем, конкретних показань.

Добова доза ділиться на кілька прийомів. Ідеально, якщо ви приймаєте добавку під час їжі. Це правило служить додатковим захистом системи травлення. Ризик відчути будь-які неприємні симптоми, зіткнутися з роздратуванням слизової мінімальний.

Де купити куркуму?

Звичайно, ви можете придбати препарат, що містить порошок куркуми

Питання актуальне. Відповідь на нього не настільки однозначна, як це може здатися. Звичайно, ви можете придбати препарат, що містить порошок куркуми, в будь-якій аптеці або інтернет-магазині. Але чи буде він нести собі цінність, про яку говорилося раніше? Далеко не факт. Все тому, що не всі виробники дорожать репутацією і піклуються про здоров'я споживачів. Та й деякі продавці без сорому закривають очі на якість продукції, що поставляється. Це дійсно серйозна проблема. Але вихід існує.

Потрібно всього лише дізнатися, що одним з лідерів сучасного ринку вже не перший рік є компанія "Біотус". У каталозі можна знайти вітаміни і харчові добавки на будь-який смак, гаманець і найрізноманітніші потреби. Ось кілька прикладів продукції від всесвітньо відомих брендів.

Назва

Дія

Куркумін 95, Curcumin, Jarrow Formulas, 500 мг

Має антиоксидантну дію, стабілізує мікрофлору кишечника, сприяє виведенню паразитів і очищенню печінки.

Гормональний баланс, EstroSense, Natural Factors, для жінок,

Вітамінний комплекс на основі куркуми розроблений спеціально для жінок нормалізує гормональний фон, ефективний при збоях менструального циклу, в період менопаузи.

Куркума екстракт (корінь), Turmeric, Solgar

Загальнозміцнюючий і оздоровлюючий комплекс на основі кореня куркуми. Активно протидіє віковим змінам, зміцнює серцево-судинну систему, підвищує енергійність.

Фітосоми куркумина, Curcumin Phytosome, Jarrow Formulas, 500 мг

Володіє підвищеною сорбіруємості в організмі. Легше засвоюється в кишечнику, нормалізує мікрофлору. Ефективний як антибактеріальний засіб. Позитивно впливає на здоров'я суглобів.

Куркумін і біоперін, Turmeric Curcumin with Bioperine, Puritan's Pride. 1000 мг

Впливає на здоров'я суглобів, допомагає відновити м'язи після фізичних навантажень. Покращує травлення, сприяє виведенню токсинів з організму.

Купити куркумін в Україні в даній компанії - зробити правильний вибір. Ось чому "Біотус" дійсно заслуговує вашої довіри:

  1. Великий досвід. Тут працюють найкращі фахівці у благо вашого здоров'я довгі роки.
  2. Кваліфіковані співробітники. "Біотус" не просто пропонує купити у них продукцію, але ще і допомагає зробити максимально правильний вибір. Мета співробітників - надати грамотну професійну консультацію, а не скоріше продати і забути.
  3. Широкий асортимент товарів. У каталозі можна знайти практично все, що потрібно для підтримання сприятливого стану здоров'я сучасної людини.
  4. Висока якість. За нього "Біотус" відповідає бездоганною репутацією, яка шикувалися тривалий час. Кожен товар має відповідний сертифікат якості, а поставки налагоджені безпосередньо від провідних світових виробників.
  5. Доступні ціни. Компанія не сприймає завищення вартості. Можливість співпрацювати з великими брендами без посередників дозволяє вибудувати адекватну цінову політику.

Якщо вам потрібна куркума для здоров'я, а не для галочки, ви знайдете її саме тут. Звернувшись одного разу в "Біотус", не захочете шукати ніяких альтернатив. Вам запропонують абсолютно все, що потрібно, і нічого зайвого.

FAQ - Часті питання:

Я больше знаком с куркумой как с приправой. Можно ли просто с ее помощью приправлять еду и получать от этого пользу как от капсул?

Действительно, приправа куркума сейчас продается в любом продуктовом магазине. Однако, она не очищена и часто недобросовестные производители смешивают ее с другими порошками, чтобы снизить себестоимость, пользуясь достаточно концентрированным ароматом. Польза от таких приправ - красивый, яркий цвет и приятный пряный аромат. Для здоровья она ценности мало представляет. В лучшем случае, чтобы оздоровить организм, вам понадобится очень щедро приправлять еду, чтобы получить пользу.

Можно использовать куркуму как средство для похудения? Многие говорят что она очень хорошо помогает.

Куркума активизирует обмен веществ, при длительном приеме она останавливает процесс построения мелких капилляров, которые питают жировую ткань. Поэтому она постепенно  исчезает. Кроме того, она приводит в порядок микрофлору кишечника и улучшает пищеварение. Однако, помним, что сброс веса эффективно происходит только при правильном питании и активном образе жизни. Поэтому правильно будет сказать, что с ее участием, при соблюдении здорового питании и занятиях спортом вы получите лучшие результаты чем те, кто игнорирует ее прием.

Говорят, что куркума обладает сильным слабительным эффектом. Это правда?

На первых этапах приема действительно возможно наблюдать подобное действие. Связано оно с дисбактериозом, который есть у большинства людей. Обычно стул нормализуется уже через 3-5 дней и вы чувствуете комфорт, легкость в области кишечника. Постепенно пищеварение налаживается, восстанавливается микрофлора. Наряду не забывайте добавлять в рацион больше овощей и фруктов, чтобы помочь организму адаптироваться к новому режиму питания и образу жизни.

У вас действительно очень много разных видов куркумы. Какую лучше выбрать при гипертонии?

Мы не устаем повторять: выбор всегда должен быть индивидуальным. Как вы уже знаете, куркума имеет ряд противопоказаний и ограничений. Кроме того, есть комплексы, которые разработаны для решения определенных проблем. Поэтому разумно будет пообщаться с нашими консультантами, которые найдут для вас лучшее решение.

Зміст
  • зміст
  • Куркума: що це за рослина
  • Основні властивості куркуми для здоров'я
  • Коли допоможе і чим
  • Шкода від застосування: чи можливий?
  • Протипоказання
  • Важливі нюанси прийому
  • Де купити куркуму?
Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.