Facebook Pixel

Вітаміни для дітей від року

Вітаміни для дітей від року

Чи потрібно мені додатково давати вітаміни моїй дитині ? Це питання виникає у кожної мами. Звичайно, щоб малюк ріс здоровим, йому необхідно отримувати весь спектр вітамінів і мінералів. Однак, нерідко батьки змушені, з тих чи інших причин (алергічні реакції, індивідуальна непереносимість продуктів), вводити обмеження в дієту свого малюка.

Жидкий витамин С, ChildLife,118.5 мл

Міністерство охорони здоров'я США рекомендує всім дітям від 6 місяців до 5 років додатково приймати вітаміни А, С і Д в краплях. Не варто давати дитині вітамінні комплекси, оскільки вони можуть містити інші вітаміни, мінерали або речовини, які не принесуть користь або навіть можуть нашкодити малюкові.

Також дуже часто виробники вітамінних комплексів поєднують несумісні речовини. Наприклад, вітаміни А і Д - жиророзчинні, а вітамін С - водорозчинний. Жиророзчинні і водорозчинні вітаміни ні в якому разі не слід приймати разом, оскільки вони руйнують один одного. Часовий проміжок між прийомами повинен становити не менше двох годин.

Батькам слід звернути увагу і на дозування вітамінів. Деякі вітаміни мають властивість накопичуватися в організмі людини, як, наприклад, вітамін А, який у високих дозах токсичний.

Витамин Д3, Nature's Answer, Для детей, 30 мл

Вітамін Д міститься в дуже невеликій кількості продуктів і отримати його в достатній кількості з їжі практично неможливо, особливо маленьким дітям. Найкраще джерело вітаміну Д, як відомо, сонячне світло. Тривале перебування на сонці в жарку погоду - не найкращий часу для маленьких дітей. До того ж, в певних широтах в зимовий період світловий день істотно скорочується. Тому педіатри рекомендують давати вітамін Д додатково. Денна доза вітаміну Д для дітей становить 7-8,5 мкг.

Вітамін А дуже важливий для підтримки імунітету, гарного зору і здорового шкірного покриву. У достатній кількості він міститься в кисломолочних продуктах, моркви, топінамбур, білокачанну капусту, броколі, шпинаті. Далеко не всі ці продукти можна вживати дітям в дитячому віці, тому варто подумати про додатковий прийом вітаміну А.

Вітамін С підтримує імунітет, а також важливий для засвоєння заліза. Багаті вітаміном С апельсини, ківі, полуниця, брокколі, помідори, солодкий перець. Знову ж таки, багато хто з перерахованих вище продуктів викликають у маленьких дітей алергічні реакції. Вітамін С в Буферізірованний формі від перевіреного виробника допоможе вашій дитині залишатися здоровим і бадьорим.

 

Відмова від відповідальності

Цей блог не призначений для забезпечення діагностики, лікування або медичних рад. Інформація на цьому блозі надана тільки в інформаційних цілях. Будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем про будь-яких медичних і пов'язаних зі здоров'ям діагнозах і методах лікування. Інформація на цьому блозі не повинна розглядатися в якості заміни консультації з лікарем. Заяви, зроблені про конкретні товари в статтях цього блогу не підтверджені для лікування, діагностики або запобігання хворобам.

Вам сподобався цей пост?
0
0
Коментарі до статті
Відгуків немає
Додайте ваш відгук

Відгук буде показаний після модерації.